Előfizetés

Borkai-ügy: két prostituáltat is előállított a rendőrség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.20. 10:51

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A Magyar Nemzet szerint ők is zsarolhattak, indítványozzák letartóztatásukat.
A kormánylap szerint hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt is előállítottak Borkai-ügyben. P. József egykori válogatott labdarúgóról tegnap már a Népszava is beszámolt. A Magyar Nemzet azt írja ma, hogy az előállítottak között van két, prostituáltként dolgozó nő is. Úgy tudják, a budapesti Marina Part Lakóparkból elvitt örömlányokat őrizetbe vették, és a hatóságok indítványozzák kényszerintézkedés (letartóztatás) elrendelését velük szemben. Az ORFK kommunikációs szolgálata szűkszavúan reagált a lap kérdéseire. Eszerint az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Az eljárásban több gyanúsított van. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást – tették hozzá a szabványszöveget. A rendőrség így hivatalosan nem kommentálta azt a Magyar Nemzet-értesülést sem, hogy a két lány azonos-e azzal a két huszonéves magyar nővel, akik a Borkai Zsolt győri polgármester horvátországi hajóutazásán szexuális szolgáltatásokat nyújtottak a volt politikusnak és a hozzá közel állónak tartott neves győri ügyvédnek. A hatályos törvények értelmében a hivatali visszaélésre vonatkozó vádakat a győri központi főügyészség vizsgálja, míg más hatóságok vizsgálják a kábítószerrel való visszaélést. A két őrizetbe vett prostituált azonban – hasonlóan az ugyancsak előállított focistához – zsarolással is megpróbálkozott a lap szerint, ám a nyomozás érdekei miatt egyelőre nem tudható, hogy kit zsarolhattak meg. A hajón szolgáltatást nyújtó két magyar és még további három horvát nő, valamint a horvát luxushajó üzemeltetőjének a szerepét a horvát hatóságok is vizsgálják, mivel ott teljes egészében büntetendő a prostitúció.  

Borzalmas halál: kutyák marcangoltak halálra egy várandós nőt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.20. 08:42
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy francia erdőben sétáltatta saját állatait, a környéken pedig ebekkel vadásztak. 93 kutyát vizsgálnak a hatóságok.
Kutyaharapásokba halt bele egy 29 éves nő a franciaországi Villers-Cotterets közelében - írja az MTI. "Halálát a végtagjait, a törzsét és a fejét ért kutyaharapások okozták" - idézte a BBC szerdán Frédéric Trinh francia ügyészt. A baleset szombat délután történt, a területen állítólag kutyákkal vadásztak. Jelenleg 93 kutyán végeznek teszteket, hogy megállapítsák, melyek vettek részt a támadásban. A vizsgált állatok között szerepel az áldozat öt kutyája is. A rendőrség emberölés miatt indított nyomozást. A helyi ügyészség szerint az áldozat telefonon hívta a férjét, akinek elmondta, hogy egy kutyafalka készül rátámadni. A férj később a kutyaugatást követve talált rá a holttestre. A Le Courrier Picard helyi lap szerint a környéken kutyafalkával szarvasra vadásztak. A L'express.fr úgy tudja, a nő a közeli Saint-Pierre-Aigle-ben lakott, és a kutyáit sétáltatta szombat délután az erdőben. A francia vadászszövetség közleményében azt írta, semmi sem bizonyítja, hogy "vadászkutyák okozták a nő halálát".

Csúnya halálos baleset a 44-esen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.19. 16:40

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött.
Személyautó ütközött össze tehergépkocsival 2019. november 19-én 11 óra után néhány perccel, a 44-es számú főúton, Békéscsaba határában - közölte honlapján a rendőrség.  A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az érintett útszakaszt.