Január 26-án voksolhatnak a győriek az új polgármesterre, nem biztos, hogy addig lesz idő előválasztásra

Publikálás dátuma
2019.11.15. 17:15
Glázer Tímea
Fotó: Népszava
A helyi választási bizottság pénteken döntött a dátumról. A DK győri elnöke nyilatkozott lapunknak.
Január 26-án vasárnap lesz Győrben az időközi polgármester-választás a helyi választási bizottság pénteki döntése szerint - írja az MTI. A határozat indoklása tartalmazza: Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt, ezért a törvény szerint 120 napon belül, azaz március 7-éig ki kell tűzni az időközi választást úgy, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen. Polgármester-jelöltet ajánlani és bejelenteni december 23-án 16 óráig lehet. A kampányidőszak december 7-től január 26-án 19 óráig tart. Az átjelentkezési kérelmeknek legkésőbb január 22-én 16 óráig kell megérkezniük a helyi választási bizottsághoz. A helyi választási bizottság határozata ellen három napon belül lehet fellebbezni. Valószínűleg más irányba kell mennie mostantól a tárgyalásoknak, ugyanis az előválasztásra már nem biztos, hogy lesz idő – jelentette ki lapunknak Glázer Tímea. A DK győri elnöke – és korábbi ellenzéki polgármester-jelölt – azzal indokolt, hogy hamarosan az ajánlásgyűjtést is el kell kezdeni. Glázer tájékoztatása szerint a pártok folyamatosan egyeztetnek egymással, az első tárgyalás, amely az előválasztásról szólt, csütörtökön volt.
Szerző
Frissítve: 2019.11.15. 18:09

Elutasították a Párbeszéd feljelentését a kiszivárgott hangfelvétel ügyében

Publikálás dátuma
2019.11.15. 16:49

Fotó: Népszava
Az NNI korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya szerint nem történt bűncselekmény. Döntésüket Karácsony Gergely egyik Facebook-posztjával indokolták.
A rendőrség elutasította a párbeszédes Szabó Tímea feljelentését a Karácsony Gergelyről kiszivárgott hangfelvétel rögzítésével kapcsolatban – derül ki a 24.hu birtokába jutott határozatból. A portál szerint az NNI korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya azzal utasította el a feljelentést, hogy nem történt bűncselekmény, mert nem hozott nyilvánosságra olyat, ami személyes adatnak számítana. Ezt Karácsony későbbi Facebook-posztjával indokolták, ahol azt írta, ami most kiszivárgott, arról már mind beszélt nyilvánosan is. A főpolgármesterről még a kampány hajrájában szivárgott ki egy felvétel, erről itt írtunk bővebben. A Párbeszéd elnökségi tagjai később azt állapították meg: a manipulált, torzított hanganyagot a Párbeszéd több elnökségi ülésén készítették, melyeket a Képviselői Irodaházban tartottak.
Szerző

Még ki sem nyitották a kapukat, máris emberek lettek rosszul a Puskás Aréna környékén

Publikálás dátuma
2019.11.15. 16:48

Fotó: Béres Márton
A rendőrség honlapja percről percre közvetíti írásban a nemzeti stadion megnyitója körüli eseményeket.
A közvetítés indulását egy 15 órai bejegyzés jelezte, ami valójában szolgálati közlemény volt, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a megnyitójára várakozó Puskás Aréna környékén hová nem lehet behajtani autóval. A második bejegyzéssel azonban a rendőrség bele is csapott a közepébe, ugyanis 15:30-kor arról adtak tájékoztatást, hogy ketten is rosszul lettek, miközben a stadion felé tartottak. A kapukat 16 órakor nyitották ki. Cikkünk megjelenéséig ezen kívül semmilyen új bejegyzés nem jelent meg a rendőrség percről percre anyagában. 
Szerző
Frissítve: 2019.11.15. 17:26