Előfizetés

„Brutálisan” emelné a Fidesz az állami hivatalok vezetőinek juttatását

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.11.15. 15:26

Fotó: Népszava
Közben a közigazgatásban létszámstop van, alacsony a tanárok és az egészségügyben dolgozók fizetése – kommentálta Tóth Bertalan a törvényjavaslatot.
„Brutálisan” megemelné egyes állami hivatalok vezetőinek juttatását egy törvényjavaslattal a kormány, miközben a közigazgatásban létszámstop van, alacsony a tanárok és az egészségügyben dolgozók fizetése - – közölte Tóth Bertalan, az MSZP elnöke pénteki sajtótájékoztatóján. Példaként említette:
  • a Gazdasági Versenyhivatal elnökének fizetése 1,7 millióról 4 millió forintra emelkedik;
  • Áder János köztársasági elnöké 1,5 millió forintról csaknem 3 millió forintra;
  • a Nemzeti Választási Iroda elnökének fizetése is a jelenlegi 990 ezerről 1,9 millió forintra emelkedik.
Az állami vezetők bőséges új fizetéseiről szóló javaslatot különben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter terjesztette be. Ebből kiderül még, hogy az ITM által nemrég elfoglalt Magyar Tudományos Akadémia élén is 400-700 ezerrel nőnek a juttatások, akárcsak a Magyar Művészeti Akadémia esetében. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára főigazgatója ugyancsak egymilliós emelést kap, mint az NVI vezetője, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának Hivatala főigazgatója ennél valamivel többet, 660 ezer helyett közel 1,9 milliót vihet majd haza. Hasonló mértékű a GVH Versenytanács tagjának járó juttatás emelkedése: ez 695 ezer volt és kerek 2 millió lesz, ha a kétharmad elfogadja a javaslatot.
Az MSZP az úgynevezett rabszolgatörvény eltörlését célzó javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek

– közölte továbbá Tóth a sajtótájékoztatón. A pártelnök felidézte, hogy a fideszes kormányzat közel egy éve nyújtotta be a munka törvénykönyvének túlórakerettel kapcsolatos módosítását – a keretet 250-ről 400 órásra növelve, annak elszámoltathatóságát pedig kitolva három évre –, amely 4,5 millió munkavállalót hozott kiszolgáltatott helyzetbe. A magyarországi cégek kezdenek kifutni a 250 órás keretből és az MSZP-hez egyre több jelzés érkezik, hogy élni akarnak a rabszolgatörvény nyújtotta lehetőséggel. A szocialisták még pénteken benyújtják a parlamentnek a rendelkezés eltörléséről szóló törvényjavaslatot és arra kérik az ellenzéki pártokat, csatlakozzanak az indítványhoz.

Fürjes Balázs már be is lengette a Bajnokok Ligája döntőt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.15. 15:07

Fotó: KKBK / MTI
Minden magyar álma válik ezzel valóra.
Az új Puskás Aréna pénteki megnyitója után már csak az a kérdés, hogy melyik évben rendeznek Bajnokok Ligája (BL) döntőt Budapesten - mondta Fürjes Balázs, a budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos péntek reggel az M1 aktuális csatornán, írja az MTI.
A kormánybiztos szerint a BL-döntő megrendezésére néhány éven belül sor kerülhet.

Emlékeztetett, jövőre a stadion ad otthont az Európa-bajnokság négy meccsének. A műsorban bemutatták a péntek este megnyíló stadion imázsfilmjét is, ami Orbán Viktor szereplése miatt elég nagyot ment a neten.

Felajánlja tiszteletdíját a DK-s polgármester fia, akit bizottsági tagnak választottak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.15. 14:56

Fotó: Népszava
Mihály Gergő azt is bejelentette, hogy belép a Demokratikus Koalícióba.
Vállalom, hogy a 133 ezer forintos havi tiszteletdíjamat minden hónapban más-más szociális vagy ifjúsági szervezetnek ajánlom fel nyilvánosan, valamint egy ösztöndíj létrehozásán is dolgozom, amivel hátrányos helyzetű gyermekeken segítek. Ezekről folyamatosan beszámolok és nyilvánosságra hozom itt az oldalamon” – közölte pénteken Mihály Gergő a Facebook-oldalán. Hozzátette: „belépek a Demokratikus Koalícióba, hogy ne csak lelkes XV. kerületiként, hanem várospolitikusként is bizonyíthassak.
Németh Angéla XV. kerületi polgármester fia a bejegyzést azután tette közzé, a november 6-i testületi ülésen a kerületi ellenzék, azaz a fideszesek körében felháborodást okozott, hogy Gergő Mihály az egyik önkormányzati bizottság tagja lett.