Csontsovány kutyákat mentettek ki egy tenyésztőtől Pécs közelében

Publikálás dátuma
2019.11.14. 10:20
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az állatok gazdája elismerte, hogy a kutyák soványok voltak, de szerinte rendesen kaptak enni, és nem érti, hogy mitől fogytak le.
Csontsoványra fogyott kutyákat mentettek egy neves tenyésztőtől Pécs közelében – írja a Blikk. A lap szerint a helyszínre többször kiment az állategészségügyi hatóság, de a bírságoláson kívül semmi nem történt. Végül Kovács Violettát, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány elnökét riasztották, akit a helyszínen horrortanya fogadott. „A hírek szerint egy külterületi kennelben legalább nyolc csont és bőr német juhászt tartott a gazdája, négy másik pedig már elpusztult” – idézte fel Kovács Violetta. „A helyszínen orrfacsaró bűz fogadott minket, a Nébih épp előttünk szállította el a nyolc kutyust a sintértelepre. Az egyik kennelben tornyokban állt a romlott hús, mellette pedig elporladt kutyatetemet találtunk. Sírva fakadtam tehetetlenségemben, hiszen volt ott ennivaló, a gazdájuk mégsem etette rendesen a kutyákat. Egy lerobbant, súlyos beteg, 16 kilós szívférges kutyát elhoztunk magunkkal, már gazdit is találtunk neki. Előbb mi kezdjük el a gyógyítását, amit majd az új gazdája folytat tovább” – tette hozzá. Szerdán öt kutyát Farkas Tamás, a Misina Állatvédő Egyesület elnöke elvitt Gombára, ahol az állatorvosi vizsgálat után élelmet és friss vizet kaptak. „Három társuk a hétvégén érkezik Gombára, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány állatotthonába. Annyira gyengék, hogy nem tudnak megállni a saját lábukon” – mondta Kovács Violetta.
A Blikk megtalálta a kutyák gazdáját is. A tenyésztő elismerte, hogy a kutyák soványok voltak, de szerinte rendesen kaptak enni, és nem érti, hogy mitől fogytak le. „A Nébih a telepemet nem tartotta alkalmasnak a kutyatartásra, ezért vitték el az állataimat. A kutyáim idősek voltak, emiatt pusztultak el. Nem vagyok állatkínzó, mégis sokan támadnak az interneten. Nem titok, rettegek az állatvédők bosszújától. Csak egy dolog biztos: soha többé nem lesz kutyám” – nyilatkozta.
Szerző
Témák
Pécs kutyák

Rosszul lett egy utas, nem járt egy szakaszon az 1-es villamos

Publikálás dátuma
2019.11.14. 09:43
Illusztráció
Fotó: Népszava
A Lehel utca/Róbert Károly körút és az Árpád híd között pótlóbusz járt.
Az 1-es villamos helyett a Lehel utca/Róbert Károly körút és az Árpád híd között egy ideig csak pótlóbusszal lehetett utazni, mert egy utas rosszul lett – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán. A villamos azóta már ismét a teljes vonalon jár.
Szerző

Rendőrök keresik a sofőrt, aki zebrán gázolt halálra egy gyalogost Debrecenben

Publikálás dátuma
2019.11.14. 09:34
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A sofőr elhajtott a helyszínről, áldozatán a kórházban sem tudtak segíteni.
A lakosság segítségét is kérik a debreceni rendőrök, akik egy debreceni cserbenhagyásos gázolás ügyében nyomoznak. Mint a police.hu írja, csütörtökön hajnali fél öt körül egy járókelő kelt át a Rákóczi utca és Csapó utca kereszteződésében lévő zebrán, amikor egy ismeretlen rendszámú autó elütötte, majd elhajtott a helyszínről. A balesetben a gyalogos olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítása után életét vesztette.
A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy látták az ismeretlen autó sofőrjét, illetve a történteket, jelentkezzenek személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Debrecen, Sámsoni út 149. szám), vagy telefonon tegyenek bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán  illetve a 112-es központi segélyhívó számon. A rendőrség azt is hangsúlyozza, hogy a bejelentő személyét mindig bizalmasan kezelik.
Szerző