Csalók verték át 18 millió forinttal a pécsi önkormányzatot

Publikálás dátuma
2019.11.12. 21:42
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Adatmódosítási kérelmet nyújtottak be egy kivitelező cég nevében, a város pénze így már az ő számlájukon landolt.
Csalók verték át a pécsi önkormányzatot, akik egy bölcsőde-felújítás örvén sápolták meg a várost – tudta meg az RTL Klub. A projekt összesen 240 millió forintba került, az önkormányzat pedig éppen az utolsó, 18 millió forintos kifizetést utalta volna el a kivitelezőnek, amikor a tettesek közbeléptek. 
Ruzsa Csaba, pécsi alpolgármester a csatornának elmondta, a kifizetés előtt váratlanul olyan adatmódosítási kérelem érkezett be hozzájuk, hogy a fennmaradó, 18 milliós tételt egy másik számlára utalják. A városvezetés ennek eleget is tett, a megadott új számláról pedig perceken belül leemelték az átutalást – csakhogy a pénz nem a kivitelezőhöz került. A történtek miatt az önkormányzat és a felújítással megbízott cég is feljelentést tett. A rendőrség június elején rendelte el a nyomozást, csalás miatt, ismeretlen tettes ellen vizsgálódnak.
Az RTL Klub információi szerint a csalók országszerte több helyen is hasonló módszerrel okoztak kárt, a rendőrség is keresi őket. 
Szerző
Frissítve: 2019.11.12. 21:47

Csalók élnek vissza a Tesco nevével

Publikálás dátuma
2019.11.12. 19:05
Illusztráció
Fotó: AFP
Az áruházlánc megtette a szükséges intézkedéseket.
Ismeretlen csalók ismét visszaélnek a Tesco nevével, hamis nyereményjátékot hirdetve próbálnak adatokat kinyerni a gyanútlan vásárlókból – közölte az áruházlánc. A Tesco kiemelte: nem készít olyan felmérést, amelyben a kitöltésért cserébe 85 000 forintos kupon jár. Aktuális nyereményjátékaikról minden esetben a hivatalos Facebook és Instagram oldalukon, valamint a tesco.hu weboldalon adnak tájékoztatást. Mint írták, az áruházlánc megtette a szükséges intézkedéseket.
Szerző
Témák
Tesco csalás

Kisbusz és autó karambolozott Szombathelynél, többen megsérültek

Publikálás dátuma
2019.11.12. 16:32

Fotó: Országos Mentőszolgálat
A 87-es főúton érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.
Egymásba rohant egy autó és egy kisbusz a 87-es főúton – közölte honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A baleset Szombathely és Táplánszentkereszt között történt. Tájékoztatásuk szerint a tűzoltók áramtalanították a járműveket, a helyszínre érkeztek a mentők is. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján annyit közölt, hogy személyi sérüléssel járó baleset történt, jelenleg is folyik a helyszínelés és a műszaki mentés, a főutat teljesen lezárták, a forgalmat elterelik. Sajtóértesülések szerint a balesetben nyolcan sérültek meg. 
Témák
Vas megye baleset