Előfizetés

Megosztott ország: nyugaton esős, keleten felhős lesz a keddi időjárás

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.11. 22:03

Fotó: Shutterstock
És ez a hőmérséklet-különbségben is érezhető majd.
Mielőtt megérkezne a kedd, még hétfőn este és éjszaka szinte mindenhol fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, reggelre pedig az ország nagy részén beborul az ég, és főként a nyugati és délnyugati határvidéken foltokban köd is képződhet - kezdi a keddi időjárás-előrejelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat. Aztán így folytatja: A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.      Kedden napközben többnyire borult lesz az ég, de a Tiszántúlon néhány órás szűrt napsütésre lehet számítani a fátyolfelhők mellett. A Dunántúlon, a Duna vonala mentén és az Északi-középhegység nyugati felén sokfelé várható eső, általában kiadós csapadék hullhat. Napközben a keleti, délkeleti szelet még csak kevés helyen, estétől azonban már több helyen kísérhetik erős széllökések. Ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon végig északi, északkeleti szél lesz jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden az Alpokalján 7-9, a Tiszántúlon 17 és 20 fok között valószínű. A Dunántúl keleti felén, a Duna-Tisza köze nyugati részein délutántól várható melegedés a csapadék megszűnése után, így azokon a részeken csak az esti órákban áll be a maximum.

Juhász Péter végrehajtóval fenyegette a Pesti Srácokat, rögtön kifizették az 5 millió forintot

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.11. 20:21
Juhász Péter
Fotó: Népszava
A bírósági ítélet kevés volt az átutaláshoz, de még helyreigazítással is adós a propagandalap.
A bíróság jogerősen ötmillió forint megfizetésére kötelezte a Pesti Srácok nevű portált, mert a lap valótlanságokat írt Juhász Péter egykori politikusról. Azonban a lap a jogerős ítélet ellenére sem fizette ki neki a pénzt. Ezért Juhász, igaz, kissé nagyzolva, végrehajtást helyezett kilátásba a Pesti Srácok ellen. A volt politikus azt írta figyelmeztető Facebook-bejegyzésében: "Megkezdem a kormánypropaganda felszámolását!"
A lap a végrehajtás belengetése után végül elutalta az összeget - erről szintén Juhász számolt be egy Facebook-bejegyzésben. Hozzátette: nem áll el a végrehajtástól, mert a bíróság arra is kötelezte a Pesti Srácok nevű lapot, hogy helyreigazítást tegyen közzé. 

Pócs János padlóra került, de megérti a választók üzenetét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.11. 18:54
Pócs János
Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
Jászberény a megismételt választáson is nemet mondott a fideszes polgármesterre, a térség fideszes parlamenti képviselője pedig értékelt.
A Fidesz kifogásai miatt rendeltek el új választást Jászberényben, a tegnap megtartott szavazáson azonban ismét alulmaradt a helyi fideszes jelölt, Szabó Tamás. A végeredmény megint a jobbikos Budai Lóránt győzelmét hozta. Pócs János a térség fideszes parlamenti képviselője, a tisztségében nyilatkozott az ATV Híradónak:
“Meglepődtem, talán az sem túlzás, hogy padlóra kerültem. De hát ebből kell felállni, a választóknak az üzenetét meg kell érteni.”

Majd elmondta, ők mindent jól csináltak, de a baj szerinte azzal volt, hogy ezt a sok jót nem jól kommunikálták a választók felé. Pócs János leghíresebb mondása az volt eddigi pályafutása során, amikor azt mondta:
"Jézus is jász volt, mert jászolban született."