Előfizetés

Hibás lista miatt kapott pozíciót Lackner

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.08. 17:43

Nem a megbeszélt beterjesztés került a képviselők elé Kispesten az önkormányzat csütörtöki alakuló ülésen, így juthatott bizottsági pozícióhoz az MSZP-ből kizárt, botrányokkal terhelt Lackner Csaba.
A Mérce úgy tudja, a momentumos képviselők egy másik listát ismertek, mint amit végül az alakuló ülés elé terjesztettek, az eredeti, mindenki által ismert és átbeszélt listában ugyanis nem szerepelt Lackner. A momentumos Paróczai Anikó egyből jelezte Gajda Péter szocialista polgármesternek a „hibát”. A Momentum úgy tudja: Kispesten a megismételt szavazás után „Lacknernek nem lesz semmilyen pozíciója”, a bizottsági helyét egyébként épp Paróczai Anikó veszi majd át, társadalmi munka keretében.
Kapcsolódó
Erdogan feleségével pózolt, majd a kinevezte Lackner Csabát a kispesti polgármester

Várhelyit csütörtökön hallgatják meg

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.08. 17:34

Két nappal korábban az EP jogi bizottsága dönt arról, hogy fennáll-e bármilyen pénzügyi összeférhetetlenség.
Várhelyi Olivér magyar biztosjelöltet, a bővítési és szomszédságpolitikai tárca várományosát november 14-ikén reggel hallgatja meg az Európai Parlament külügyi bizottsága. Két nappal korábban az EP jogi bizottsága dönt arról, hogy fennáll-e bármilyen pénzügyi összeférhetetlenség, ami megakadályozhatja Várhelyi biztosi megbízatását.  A biztosjelöltek szakbizottsági meghallgatásának előfeltétele, hogy a jogi bizottság megerősítse: nincsen összeférhetetlenség a jelölt pénzügyi érdekeltségei és jövőbeli pozíciója között.

Harminc éves hagyományt rúgott fel a Fidesz-többség

Kósa András
Publikálás dátuma
2019.11.08. 17:08

Keszthelyen lehetetlen helyzetbe hozta az ellenzéket a várost irányító kormánytöbbség.
A rendszerváltás óta élő hagyományt rúgott fel Keszthelyen a fideszes többségű városvezetés, miután nem ellenzéki képviselőt választottak meg a Pénzügyi és Jogi Bizottság elnöki tisztére. A városban október 13.-án Nagy Bálint fideszes polgármestert választották meg és a képviselő testületben is maradt kormánypárti többség. A városban Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület jelenti a Fidesszel szemben a helyi ellenzéket. A választás után a KÉVE elnöke, Weller-Jakus Tamás levélben kereste meg személyi javaslataival Nagy Bálint polgármestert. Ebben azt indítványozta, hogy Czuth Zoltán László a KÉVE polgármesterjelöltje legyen alpolgármester, akit a Pénzügyi Jogi Bizottság elnökének is javasoltak, tovább külsős tagként Kovács Viktóriát. Az Emberi Erőforrások Bizottságába Molnár Tibort javasolta az egyesület, külsős tagnak pedig Herold Jánost. A Városstratégiai Bizottságba Dékány Pétert, itt Kenyeres Bencét javasolták külsős tagnak. A fideszes városvezetés ehhez képest erőből nyomta át saját javaslatait. Eszerint egyetlen bizottságban sem lesz ellenzéki vezető, sem ellenzéki külsős tag. A pénteki ülésen át is ment az előterjesztés. Bizottsági elnöki poszt híján így az ellenzék a jövőben nem fog tudni előterjesztéseket sem tenni. A KÉVE tagja, Molnár Tibor szerint „Nagy Bálint szavai és tettei elválnak egymástól”. - Míg a polgármester közösséget kíván építeni és pártpolitika-mentes együttműködést hirdet a város érdekében, addig az ellenzéket a rendszerváltás óta kialakult szokásjogot felrúgva kiszorítja a bizottsági munkából, ráadásul megfosztja az előterjesztés lehetőségétől. A bizottságok külső szakértői tagjainak kizárólag Fidesz-közeli személyeket, köztük a választáson vesztes korábbi képviselőt és az egyik képviselő rokonát jelölte – mondta a képviselő a Népszavának.