Előfizetés

Visszaüt a migránspropaganda: Ferencvárosban az Erdogan-féle magániskolától féltik a lányokat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.08. 10:18

Fotó: Google Street View
A helyiek attól félnek, hogy meg fogják erőszakolni a lányokat az amúgy terrorszervezetekhez köthető alapítványi iskola diákjai.
Az emberekben nyomott hagyott a migránsok elleni propaganda, és már Erdogan magániskolájával kapcsolatban is olyan félelmek jelennek meg a helyiek körében, hogy lányokat fognak megerőszakolni - mondta az ATV-ben Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.   A kerületben a török elnök lobbiszervezete, a Maarif Alapítvány nyitna iskolát. A szervezet egyik egyik fő célja - Erdogan politikájának népszerűsítése mellett –, hogy fokról fokra visszaszerezhesse a Fetullah Gülen alapítványaihoz tartozó nemzetközi iskolahálózat tagjait.  A Maarif azonban több szálon kötődik különböző iszlamista terrorszervezetekhez, jelenlegi alelnöke, Osman Nuri Kabatepe pedig alapítója volt az IHH-nak, annak az állítólagos segélyszervezetnek, amely majdnem minden komolyabb iszlamista terrorszervezethez ezer szállal kötődik, és amit a CIA már 1996-ban radikális szervezetnek minősített. Baranyi Krisztina levélben fordult az iskola miatt Pintér Sándorhoz, azt tudakolva, hogy elvégezték-e az ilyenkor szükséges biztonsági ellenőrzéseket, készült-e megfelelő alaposságú kockázatelemzés, valamint készült-e átfogó jelentés a biztonsági kockázatokat feltáró ellenőrzésekről. Választ eddig nem kapott.

Erdogan feleségével pózolt, majd a kinevezte Lackner Csabát a kispesti polgármester

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.08. 09:55

Fotó: Ruzsa István / Gajda Péter Facebook oldala
Tüntetés kísérte a kispesti önkormányzat alakulóülését, amin Gajda Péter bizottsági alelnökké nevezte ki a korrupciógyanúba keveredett képviselőt.
Ahogy az várható volt, a Kispesti Önkormányzat csütörtöki alakuló ülése leginkább a kokain és korrupciógyanúba keveredett Lackner Csabáról szólt – írja az eseményről beszámoló Index. Az önkormányzat üléstermében többen táblákkal tiltakoztak az időközben az MSZP-ből is kizárt képviselő ellen, aki végül hangos anyázás és fütyülés közben vette át megbízólevelét. A tüntetők kokaincsászárnak nevezték, és szólt az 
„Add vissza, Csabi!”

is, de Lackner a megbízólevelét és mandátumát sem adja vissza. Ezt korábban a Facebookon-oldalán kiadott közleményben is egyértelművé tette, az alakuló ülésen pedig csupán annyit mondott, hogy a kiadott közleménynél többet nem kíván elmondani.

Gajdának jár az egymillió és a költségtérítés

Havi 1 023 000 forintos havi illetményt plusz 153 500 ezer forintos költségtérítést állapított meg a kispesti önkormányzat Gajda Péter polgármesternek a mai alakuló ülésen- jegyzi meg a lap. Megszavazták a három alpolgármestert is, ők − akárcsak az előző ciklusban – Vinczek György, Kertész Csaba és Varga Attila lettek, akik havi 800 500 forintért és 120 100 forintos költségtérítésért látják majd el feladatukat. Csökkentették a képviselők tiszteletdíját, a tanácsnoki és bizottsági elnökök díjai viszont nem változnak a következő ciklusban. 
Paróczai Anikót választották meg az egyenjogúsági és átláthatósági tanácsnoknak, és döntöttek a bizottsági elnökök, alelnökök névsoráról. Lackner Csaba a jövőben a Szociális és Lakásügyi Bizottság alelnöke lesz, ami több képviselő szerint aggályos.  Dódity Gabriella fideszes képviselő elfogadhatatlannak nevezte, hogy Lacknert a polgármester feladattal bízza meg. Gajda erre csak úgy reagált, hogy
ameddig valaki képviselő, addig dolgozzon!

Emine Erdogan és Gajda Péter a török first lady látogatásán
Fotó: Getto Márton / Gajda Péter Facebook oldala
A két és fél órás alakuló ülés vége egyre inkább szólt a botrányt érintő kérdésekről és egymás sértegetéséről, mint a napirendi pontokról, de az ülés végén Gajda is kapott kérdést a török-magyar barátságról. A kispesti polgármester csütörök délelőtt ugyanis Erdoğan feleségét fogadta a Kispesti Szivárvány óvodában.  Emine Erdoğan tízmillió forintot adományozott a budapesti intézménynek, a török first lady-t pedig virágcsokorral fogadták az óvodások. Emine Erdoğan érkezéséről csupán két nappal korábban értesültek az önkormányzatnál, mondta Gajda. Azért nem esett nehezemre ez a találkozó, mert ez egy majdnem tíz éves kapcsolat. Sokat dolgoztunk azért, hogy a gyerekek megismerkedhessen más néppel, kultúrával Két éve indult a program, amely nem egy politikai program, hanem egy kulturális program, amelyben a gyerekek önkéntesek vesznek részt. Úgy gondoltam, hogy nem sértek meg senkit, hogy nem megyek el, én ezt a kispestiek érdekében mentem el és ezt vállalom - tette hozzá a polgármester.

Orbán a Soros-tervvel magyarázta az Erdogan elleni tiltakozásokat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.08. 09:40

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
A miniszterelnök szerint a bevándorláspárti erők akarják megbuktatni a török elnököt, nekünk pedig az a jó, ha Szíriába küldik a menekülteket.
Törökország nélkül nem lehet megállítani a Magyarország és Európa felé tartó milliós migránsáradatot, ezt azonban az ellenzék nem tudja felfogni, nem akarja megérteni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután előző nap Budapesten tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

Leporolta a régi szlogent

Az MTI beszámolója alapján Orbán a beszélgetés során bevetette a rég nem használt Soros-terv sablonját is: mint mondta, a bevándorláspárti erőknek érdekük, hogy eltávolítsák Erdogan elnököt a székéből, mert ha Törökországban nincs erő, egyensúly, biztonság, kiszámíthatóság, rend, akkor nem fogják megállítani a migránsokat, és megvalósul „a bevándorláspárti erők álma”, milliós tömegben érkeznek majd migránsok Európába. Soros György ezt meg is írta a „híres tervében”, amely szerint évi egymillió migránsra van szüksége Európának - tette hozzá.  

Nem stimmel a házszám

Amíg azonban Erdogan Törökország elnöke, és Európa meg tud vele egyezni, ő pedig így nem Európa, hanem Szíria felé nyitja a kapukat a migránsok előtt, addig "mi biztonságban vagyunk" - hangsúlyozta Orbán Viktor. Ismét bevetette kedvelt fordulatát, hogy egy ország nem tudja megváltoztatni házszámát, Magyarország pedig egyensúlyra törekszik Berlinnel (nyugattal), Moszkvával (kelettel) és Isztambullal (déllel). 
ami a házszámot illeti, Ankara és Budapest között légvonalban is 1380 kilométer a távolság, a térképen pedig minimum két ország választja el őket egymástól.

Ha valaki joggal panaszkodhatna erre, az, közvetlen szomszédként a menekültáradattal első vonalban küzdő Görögország vagy Szíria, melynek határmenti területeit önkényesen rohanta le a török hadsereg.
A miniszterelnök köszönetet mondott a budapestieknek, hogy elfogadták, de legalábbis tudomásul vették Erdogan érkezését; igaz, más választásuk nem is volt a rendőri erővel koordinált területlezárások láttán.
Orbán a Momentumról is szólt - a HVG szerint talán most először  néven nevezve a pártot - és  SZDSZ-es tempónak titulálta, hogy a párt elnöke, Fekete-Győr András nem a magyar jelöltet, hanem  Dan Barnát, az USR elnökét és államfőjelöltjét támogatta a romániai elnökválasztáson. Ami az ellenzéket illeti, a miniszterelnök már mérvadó tényezőként említette politikai ellenfeleit – és azt is elismerte, hogy „a kormánypártok jelentős veszteségeket szenvedtek” a választáson. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szerinte méltó módon viselkedett hivatalba lépése után; a Liget-projekt fővárosi elutasítását fájó pontnak nevezte, ám szerinte nem dőlt el a kérdés, ahogy a fővárosi atlétikai központ építésének ügye sem veszett el végleg.