Előfizetés

Lemondott Borkai ügyvédhaverja - és személye körüli bűncselekményeken kesereg

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.29. 12:51
Rákosfalvy Zoltán
Fotó: Youtube/Győrplusz TV
A Magyar Úszó Szövetségben (MÚSZ) betöltött elnökségi tagságától vált meg Rákosfalvy Zoltán.
"Az elmúlt hetekben az önkormányzati választásokkal összefüggésben ismeretlen elkövető egy hamis adatokkal létrehozott profilon, fizetett blogos hirdetések alatt megjelentekkel súlyos bűncselekményeket követett el személyem ellen, mely valótlan állítások jelentős részét a választási kampány hajrájában sajnos az ellenzéki média is átvette" - írta Rákosfalvy Zoltán a szövetség elnökének, Wladár Sándornak címzett levelében, melyet a MÚSZ továbbított az MTI-nek. "Az elkövető felkutatása és felelősségre vonása a Nyomozó Hatóság feladata. A fentiek okán, a személyem körül kialakult helyzettel együtt járó jelentős hátrányokat kizárólag magam kívánom viselni, melynél fogva kifejezetten meg akarom akadályozni, hogy imádott sportomat, az úszást, vagy annak szervezetét a Magyar Úszó Szövetséget a fenti hátrányok legcsekélyebb mértékben érintsék" - olvasható Rákosfalvy Zoltán levelében. A MÚSZ jelezte, a továbbiakban az ügyet nem kívánja kommentálni. Borkai Zsoltról, Győr polgármesteréről az önkormányzati választások előtt egy - magát az ördög ügyvédjének nevező - ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember, köztük Rákosfalvy Zoltán társaságában volt látható szexuális aktus közben. (Persze az igazi botrány nem ez, hanem a győri polip működése - lásd számos cikkünket, illetve közvélemény-kutatásunkat.) Az ügy következményeként október 22-től Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) korábbi elnöke már nem tagja a MOB-nak.

Várhelyi Olivér a leendő bizottsági elnök hivatalos jelöltje

Halmai Katalin (Brüsszel)
Publikálás dátuma
2019.10.29. 11:42

Fotó: Mario Salerno / Európai Parlament
Várhelyi Olivér hétfő esti állásinterjúját követően Ursula von der Leyen (UVL) megválasztott bizottsági elnök hivatalosan kérte a tagállamok képviselőiből álló EU Tanácsot, hogy hagyja jóvá a magyar politikus jelölését a biztosi posztra — tájékoztatta a Népszavát UVL stábja. A leendő biztosok csak azután kerülhetnek az Európai Parlament színe elé, hogy jelölésüket elfogadta a kormányközi döntéshozó fórum. Ez az eljárás Várhelyi esetében puszta formalitás. Von der Leyen környezetéből származó információink szerint a német politikus akkor fog dönteni véglegesen a magyar, a francia és a még hiányzó román biztosjelölt tárcájáról, miután mindegyiküket jóváhagyta. A leendő magyar biztosnak eredetileg a bővítési és szomszédságpolitikai tárcát szánta, de ez még változhat. A román kormányalakítás nehézségei miatt Bukarest egyelőre nem nevezte meg újabb jelöltjét az Európai Bizottságba. UVL felszólította Romániát, hogy minél előbb tegye meg javaslatát. Világossá tette azt is, hogy új jelöltet vár, nem olyat, akit a megbukott kormány már előterjesztett a posztra.

Olajfolt úszik a Dunán Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.29. 11:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Kopaszi-gát környékén vették észre kedd délelőtt, nem tudni, honnan származik.
Olajfoltot észleltek a Dunán Budapesten, a Kopaszi-gát környékén kedd délelőtt - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t. Kolozsi Péter közölte: a katasztrófavédelem vízügyi hatósági szemlét tart a területen, és értesítették a vízszennyezés kezelésében illetékes Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságot. Amint információ érkezik az olajfolt eredetéről és eltávolításáról, frissítjük a cikket.