Előfizetés

Családi háznak csapódott egy kamion Dabason

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.29. 07:52
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset oka egy defekt volt.
Egy az 5-ös úton Budapest felé haladó kamion vezetője kedden kora reggel Dabason járművével letért az útról és egy családi ház oldalába csapódott - tette közzé a rendőrség a police.hu oldalon. Az Alsóbabád úton bekövetkezett balesetben sem a járműszerelvény vezetője, sem a házban tartózkodó házaspár nem sérült - írták. A műszaki mentés idején forgalomkorlátozásra kell számítani. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy az üres nyerges vontató defekt miatt hagyta el az úttestet. A baleset helyszínére statikust is várnak - tették hozzá.

Halál Gödön: felborult egy daru, több méter magasból zuhant a mélybe két munkás

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.28. 18:46

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egy munkás életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült, amikor felborult egy daru egy mezőgazdasági telepen.
Egyelőre ismeretlen körülmények között, bontási munkálatok közben felborult egy emelőkosaras daru, és két munkás több méter magasból lezuhant Gödön 2019. október 28-án délután - írja honlapján a rendőrség. Az egyik férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Társát súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanújával rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, szakértők bevonásával.

Műszaki hiba okozhatta a hét halálos áldozatot követelő kamionbaleset

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.28. 16:02

Fotó: police.hu
Az egyik személyautóban egy négytagú román állampolgárságú család utazott, a másik jármű utasainak azonosítása még tart.
A rendelkezdésre álló adatok szerint feltehetőleg műszaki hiba miatt következhetett be a baleset, melyben heten haltak meg hétfőn hajnalban az M5-ös autópályán - írja közleményében a rendőrség. A baleset hajnali 2 óra 30 perc körül történt az autópálya 146-os kilométerszelvényében, ahol egy kamion és két személygépkocsi ütközött össze.
A Budapest felé tartó szerb honosságú kamion átszakította a szalagkorlátot és a szembejövő sávokban odaérkező két személyautóval ütközött.

A járművek kigyulladtak, az autókban utazók a helyszínen meghaltak. Az egyik személyautóban egy négytagú román állampolgárságú család utazott, a másik jármű utasainak azonosítása még tart.
Kapcsolódó
Halálos tömegbaleset az M5-ösön, heten haltak meg az égő autókban