Ellenzéki jelölésű tagokat is akarnak a Médiatanácsba, megvannak a delegáltak

Publikálás dátuma
2019.10.26. 20:21
Illusztráció
Fotó: Népszava
Az ellenzék három jelöltje Debreczeni József, Kránitz László és Silhavy Máté.
Kövér László házelnök október 21-ei felhívására az ellenzéki képviselőcsoportok pénteken megállapodtak a Közszolgálati Közalapítvány három ellenzéki delegáltjának személyéről. Az ellenzék három jelöltje Debreczeni József, Kránitz László és Silhavy Máté – derül ki a DK, a Jobbik, az MSZP és a Párbeszéd közleményéből. Mint írják, a 2010-ben megválasztott, kizárólag fideszes jelöltekből álló Médiatanács mandátuma két héttel ezelőtt lejárt, azonban a médiatörvény ellentmondásos rendelkezései értelmében az új tagok megválasztásáig a helyükön maradhatnak. „Az Országgyűlés még tavaszi ülésszakán felállította a Médiatanács tagjait jelölő eseti bizottságot, annak munkáját azonban szeptemberben a kormánypártok elszabotálták. E lépésüket azzal indokolták, hogy a médiatörvény módosítására készül a kétharmados kormánypárti többség. A törvényjavaslatot azóta sem nyújtották be, és nem szerepel az Országgyűlés őszi munkatervében sem, így kérdéses, hogy idén még vajon választ-e új Médiatanács tagokat a parlament” – teszik hozzá. Hangsúlyozzák: az egypárti Médiatanácsot hazai és nemzetközi szervezetek is kritizálták. „Az ellenzéki képviselőcsoportok egyhangúlag felszólítják a kormánypártokat, hogy a médiatörvény módosításával a Médiatanácsban is garantálják, hogy az ellenzéki jelöltek helyet kapjanak a testületben” – emelik ki. A közleményt Gréczy Zsolt, Brenner Koloman, Harangozó Tamás és Kocsis-Cake Olivio írta alá.
Szerző

Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait, egy Joker-telitalálat van

Publikálás dátuma
2019.10.26. 20:17

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 43. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 17 (tizenhét) 20 (húsz) 41 (negyvenegy) 45 (negyvenöt) 85 (nyolcvanöt) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 29 darab, nyereményük egyenként 1.859.510 forint; 3 találatos szelvény 2.443 darab, nyereményük egyenként 23.545 forint; 2 találatos szelvény 70.794 darab, nyereményük egyenként 1.775 forint. Joker: 518404 Az 1 darab Joker-telitalálatra 97.445.530 forintot fizetnek.
Szerző

Mióta van kanapé a honvédségi repülőkön?

Publikálás dátuma
2019.10.26. 18:00
Orbán Viktor
Fotó: Facebook
Elkényeztetik a katonákat, vagy csak a gépeket saját célra használó Orbán Viktornak jár ez a luxus? – érdeklődik a Demokratikus Koalíció.
Hosszú cikkben számolt ba David Cornstein amerikai nagykövet és Orbán Viktor baráti kapcsolatáról a New York Times, amiben olyan intim részletekre is kitértek, hogy Orbán washingtoni látogatása után   
a két férfi a kimerítő nap után alsóneműben hevert a miniszterelnöki különgép kanapéin.

Csakhogy az említett gép – a hvg.hu szerint egy Dassault Falcon business jet – a kormány sokszor hangoztatott álláspontja szerint nem Orbán Viktoré, hanem a Magyar Honvédségé, és katonai feladatokra szerezték be. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője ezért Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez fordult, hogy megtudja: 
  • általános gyakorlat-e, hogy a Honvédelmi Minisztérium a katonai szállítóeszközökön kanapékat helyez el, így gondoskodva a katonák kényelméről?
  • Tervezik-e a katonák nagyobb kényelme érdekében a szállítóeszközöket koktélbárral, masszázsszalonnal és bowling-pályával is fölszerelni?
  • Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy a kormány, ki tudja hányadszor, megint a szemünkbe hazudott?
– tette hozzá paprikás hangulatban Vadai. Tény, hogy a miniszterelnök és a kabinet rendszeresen használja saját célra honvédség két A-319-es Airbus-át – és a darabonként 13 milliárd forintért vásárolt Falconokat is, amik közül az egyik megvásárlását sokáig el sem ismerte a honvédség
Arra is volt már, példa, hogy az Irakban szolgáló magyar katonák fel sem fértek az nekik beszerzett Airbusra

– ukrán bérrepülővel kellett őket hazahozni – mert a honvédségi repülőt Orbán használta.
Szerző
Frissítve: 2019.10.26. 18:13