Szombaton lezárják a Lánchidat

Publikálás dátuma
2019.10.24. 16:31

Fotó: Markoszov Szergej / Népszava
A gyalogos forgalmat nem korlátozzák, de a buszok módosított útvonalon járnak majd.
Lezárják a Lánchidat teljes szélességében a közúti forgalom elől 2019. október 26-án, szombaton 7 és 19 óra között a felújításhoz szükséges előzetes hídvizsgálat miatt. A gyalogos forgalmat nem korlátozzák a hídon, de az autóbuszok a lezárás idején módosított útvonalon közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A tájékoztatás szerint
  • a 16-os busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között közlekedik, nem érinti a Széchenyi István tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat.
  • a 16Bbusz október 26-án egész nap nem közlekedik. A Budai Vár ebben az időszakban a belváros felől a Széll Kálmán tér felől érhető el közösségi közlekedéssel.
  • a 105-ös busz az Erzsébet hídon át közlekedik, egyik irányba sem érinti a Széchenyi István tér megállót, továbbá a budai végállomása felé a Hild tér megállóhelyet sem.
Terelt vonalszakaszán a 105-ös buszra
  • a Gyöngyösi utca felé az 5-ös busz Döbrentei tér és Március 15. tér megállójában, majd az Eötvös téri villamospótló-megállóban,
  • az Apor Vilmos tér felé a 9-es busz Deák Ferenc tér, valamint a 8E busz Ferenciek tere, Március 15. tér és Döbrentei tér megállójában lehet felszállni.
Szerző

Továbbra is egészségtelen a levegő Nyíregyházán és Szegeden

Publikálás dátuma
2019.10.24. 16:30

Fotó: Shutterstock
A következő napokban sem várható jelentős javulás.
Nyíregyházán és Szegeden a szerdai nap folyamán is egészségtelen volt a levegő minősége – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Facebook-oldalán. A Levegőhigiénés Index alapján további tizennégy településen (Ajka, Budapest, Debrecen, Dunaújváros, Győr, Kazincbarcika, Kecskemét, Miskolc, Oszlár, Pécs, Putnok, Salgótarján, Szolnok és Vác) volt kifogásolt a levegőminőség. A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban sem várható jelentős javulás. Az időjárás alakulása mellett a levegőminőség javítását célzó helyi intézkedéseknek és a lakosság környezettudatosságának fontos szerepe van a levegőminőség alakulásában – tették hozzá.
Szerző

Lemondással üdvözölte Niedermüllert a teljes jegyzői iroda és a polgármesteri kabinet is

Publikálás dátuma
2019.10.24. 15:57

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
Egyszerre tucatnyian hagyták ott a VII. kerületi önkormányzatot, miután ellenzéki vezető nyert a választáson.
Többször írtunk már az önkormányzati választás után a fideszes polgármesterek távozását kísérő lemondási hullámról - Újpesten például 40-en hagyták ott egyszerre a városházát, Pécsen pedig az átvilágítást sem várták meg, úgy távoztak fejesek önkormányzati cégektől. Niedermüller Péter budapesti VII. kerületi polgármester most azt mondta a hvg.hu-nak, a hivatalban
a jegyző és a jegyzői iroda egy emberként állt fel, ami öt ember váratlan kiesését jelenti.

Ők szakjogászok, akik előkészítik a testületi üléseket, kiesésük érzékeny veszteség – vélte Niedermüller, aki elmondta azt is, hogy az első, alakuló ülést még előkészítik, de november 30-ával mind elmennek.
Felállt emellett a polgármesteri kabinet is, ez újabb 8-9 embert jelent.

Ebben a stábban volt három rendezvényszervező is. A jegyzői jogászokat "ezerrel keressük", nyilatkozta Niedermüller. Hozzátette, mindazonáltal a helyzet nem olyan drámai, mint Újpesten.
Szerző