Gyerek sérült egy balesetben az M1-esen

Publikálás dátuma
2019.10.23. 10:37
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset miatt torlódásra kell számítani Budaörs térségében a fővárosból kifelé vezető oldalon.
Eddig tisztázatlan körülmények között két autó ütközött össze 2019. október 23-án 9 óra körül az M1-es autópálya 19-es kilométerszelvényében, a fővárosból kifelé vezető oldalon - írja a police.hu. Az elsődleges információk alapján a balesetben egy gyermek könnyebben megsérült. A balesettel érintett útszakaszon a műszaki mentés miatt torlódásra kell számítani a járművezetőknek.
Szerző
Frissítve: 2019.10.23. 12:42

Kigyulladt egy lakóház Kecelen

Publikálás dátuma
2019.10.23. 10:13
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tűzoltók egy gázpalackot hoztak ki a házból.
Elfojtották annak a tűznek a lángjait, amely Kecelen, egy Jókai utcai lakóházban keletkezett - írja honlapján Katasztrófavédelem. A mintegy hatvan négyzetméteres épület egyik helyisége égett, és a tűz a többi szobát is veszélyeztette. A lángokat a kiskőrösi hivatásos és a keceli önkormányzati tűzoltók fékezték meg. Az egységek egy gázpalackot is kihoztak a házból.
Szerző
Témák
Kecel lakástűz

Elfogták a koszovói férfit, aki huszonöt éve halálra késelte honfitársát egy pesti panzióban

Publikálás dátuma
2019.10.22. 20:01
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
S. A.-t Szlovéniában kapták el, már Magyarországon van, és elrendelték a letartóztatását.
Huszonöt évvel a bűncselekmény után, idén nyáron elfogtak egy férfit, aki 1994 decemberében megölte honfitársát egy budapesti panzióban. A koszovói állampolgárságú, jelenleg 45, a bűncselekmény elkövetésekor 20 éves S. A.-t Szlovéniában kapták el, már Magyarországon van, és elrendelték a letartóztatását – tudta meg a 168 Óra. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a lapnak megerősítette az értesülést. A BRFK Kommunikációs Osztálya megkeresésükre közölte: „Az esettel összefüggésben a férfit szlovén rendőrök fogták el 2019 augusztus 23-án Szlovéniában, európai elfogatóparancs alapján. A férfit a BRFK munkatársainak 2019. október 3-án adták át, akinek letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság 2019. október 5-én elrendelte." S. A.-val szemben 2008. március 17-én, csaknem 14 évvel a gyilkosság után, még a bűncselekmény elévülése előtt európai elfogatóparancsot adtak ki, így „a kibocsátás napján az elévülés határideje ismét elkezdődött.” Úgy tudják, S. A.-t a Facebookon azonosították. A közösségi oldalon más néven volt fent, ám a róla korábban közzétett fotók és a profilképe alapján is feltűnő, hogy S. A. és A. P. ugyanaz a személy. Utóbbi néven július 13-án tett közzé utoljára bejegyzést, és másfél hónappal később fogták el Szlovéniában. A profil szerint Brüsszelben élt, és Szkopjéban született, de a police.hu-n található három évvel ezelőtti körözési adatlapja szerint a koszovói Ferijzajban született.   A Kurir két és fél évvel a gyilkosság után azt írta: „A 23 éves, szerb állampolgárságú S. A.-t harmadik éve keresik honfitársa meggyilkolása miatt. S. még 1994. december 26-án a XVI. kerületi Borotvás utca 41. szám alatti panzióban különbözött össze T. A.-val. A vitából verekedés kerekedett, előkerült a kés, amivel S. többször mellkason szúrta T. A.-t, aki sérüléseibe a helyszínen belehalt. S.-nek eszében sem volt megvárni a rendőröket, elmenekült, azóta sem találják.” 
Szerző
Frissítve: 2019.10.23. 13:54