Két gyereket és egy idős férfit sebesített meg egy medve Brassóban - videó

Publikálás dátuma
2019.10.20. 17:11
Illusztráció
Fotó: Christophe Gateau / AFP
A hatóságok még keresik az állatot, vadászok és nyomkövető kutyák is csatlakoztak hozzájuk.
A Főtér.ro és a Mediafax értesülései szerint rövid időn belül több medvetámadáshoz riasztották a Brassó megyei sürgősségi esetek felügyelőségét (ISU) a Fogarasi-havasok lábánál fekvő Viktóriavárosban. A rohanó medve első áldozata egy 65 éves férfi volt, aki éppen távozni készült otthonról, amikor szembe találta magát az állattal, ami megkarmolta az alkarján, majd tovább futott. Később, szintén a város egyik utcáján egy anyuka sétáltatta két gyermekét, akik éppen a rohanó medve útjába kerültek. A medve nekik rohant, mire a gyerekek a földre estek, ekkor sérültek meg. A hatóságok továbbra is keresik az állatot, vadászok és nyomkövető kutyák is csatlakoztak hozzájuk. A helyi polgármester azt nyilatkozta, volt már arra példa, hogy megjelent egy-egy medve a város szélén, de a sűrűn lakott övezetekig eddig nem merészkedtek. Az állat városi rohanásáról videó is készült: 
Szerző
Témák
medve Brassó
Frissítve: 2019.10.20. 19:06

Öngyilkos lett egy börtönőr az aradi végrehajtási intézetben

Publikálás dátuma
2019.10.20. 16:43
Az aradi börtön
Fotó: Google Maps
A 46 éves férfi főbe lőtte magát, holttestére kollégái találtak rá vasárnap hajnalban.
Az aradi börtönben, szolgálati időben vetett véget életének egy rendőr vasárnap hajnalban - írja a Főtér.ro. Holttestére hajnali négy órakor találtak rá a büntetés-végrehajtási intézet 2-es számú ellenőrzőpontjánál. Munkatársai értesítették a román rohammentősöket, de az orvosok csak a halál beálltát tudták megállapítani. A férfi saját fegyverével vetett véget az életének. A 46 éves rendőr 1999 óta állt a büntetés-végrehajtási intézetek kötelékében. A protokollnak megfelelően, a fokozott sressz miatt minden börtönőr időszakonként átesik egy pszichológiai vizsgálaton, mely során megvizsgálják a lőfegyver viselésére való alkalmasságot is. Az öngyilkos őr legutóbb 2018 novemberében járt felülvizsgálaton, akkor alkalmasnak találták munkája elvégzésére. Kollégái szerint felelősségteljesen és professzionalizmussal látta el feladatait. Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot.
Szerző
Frissítve: 2019.10.20. 16:51

Szibériai gátszakadás: őrizetbe vették az aranybánya vezetőit

Publikálás dátuma
2019.10.20. 16:31

Fotó: AFP
A balesetben 15 ember életét vesztette, 16-an pedig megsérültek.
Halált okozó gondatlanság címén őrizetbe vették az orosz hatóságok annak a Krasznojarszki területen működő aranybányának a vezérigazgatóját, valamint két vezető munkatársát, amelynek területén szombat hajnalban gátszakadás történt – közölte vasárnap az Interfax hírügynökség. A Szejba folyón gátakkal felduzzasztott tározó a Sziszim elnevezésű vállalat tulajdonában lévő aranybányához tartozik, ahol 270 embert alkalmaznak.
A baleset következtében 15 ember életét vesztette, 16-an pedig megsérültek. Több eltűnt személyt az elmúlt két nap során élve találtak meg a mentőalakulatok, de öt embert továbbra is keresnek. A vasárnap megjelent helyszíni jelentések szerint a megáradt folyó nem is egy, hanem öt gátat szakított át a Scsetyinkino településnél működő bányánál. A kitörő víz elárasztotta azt a területet, ahol 80 munkás ideiglenes szállásául szolgáló épületek voltak. Az átszakadt gátakat engedély nélkül építtette meg a cég, a hatóságok gyanúja szerint a biztonsági előírások megsértésével.
Szerző