Előfizetés

Rejtélyes körülmények között halt meg egy kamionsofőr Nagykanizsán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.18. 10:17
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Társát segítségnyújtás elmulasztása miatt őrizetbe vették.
Bűnügyi felügyelet alá került egy ukrán kamionsofőr, miután társa ismeretlen körülmények között meghalt, amíg a pihenőidejüket töltötték Nagykanizsán - mondta el a Zala Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-nek. Pirger Csaba közölte: a két ukrán sofőr a múlt hét végén pihenőidejét töltötte egy nagykanizsai telephelyen. Az egyik férfi egyelőre tisztázatlan körülmények között járművének fülkéjéből a földre került, feje és gerince megsérült, és meghalt. A másik jármű vezetője többször körüljárta földön fekvő kollégáját, de állítása szerint azt gondolta, hogy csak alszik, ezért sem rendőrt, sem mentőt nem hívott. Jelenleg segítségnyújtás elmulasztása miatt folyik nyomozás a 37 éves ukrán sofőr ellen. A férfi ezért nem hagyhatja el az országot, a magyarországi telephellyel rendelkező munkáltatója által biztosított budapesti lakásban kell tartózkodnia - tette hozzá az ügyészségi szóvivő.

Meghalt egy kisteherautó sofőrje, miután kamionnal ütközött

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.18. 09:07
Összeroncsolódott kisteherautó az 5-ös főúton, a Pest megyei Alsónémedi külterületén
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A baleset hajnalban történt Alsónémedinél.
Egy nyergesvontató és egy kistehergépkocsi ütközött össze. Alsónémedinél, pénteken hajnali 5 óra 2 perckor, az 5-ös számú főút 20. kilométerénél Dabas irányában. A balesetben a kistehergépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére teljes útlezárás van érvényben. A rendőrök a forgalmat a 21. kilométernél az Európa útra, a 19. kilométernél a 4604-es útra terelik - írja a Police.hu.

Életfogytiglani fegyházra ítélték a népligeti gyilkost

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.17. 15:04
Rendőrök helyszínelnek 2016. október 13-án a fővárosi Népligetben, ahol ismeretlen személyazonosságú női holttestet találtak egy bokros területen
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A 31 éves férfi megerőszakolta, majd agyonverte áldozatát. A gyilkosság után is bántalmazott nőket.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt ítélték el azt a fiatal férfit, aki még 2016 októberében, a Népligetben meggyilkolt egy hajléktalan nőt - derül ki az ügyészségi közleményből. A vádirat szerint 31 éves vádlott 2016. október 12-én az esti órákban a IX. kerület Boráros téren ismerkedett meg áldozatával, akit közös italozásra hívott. A nő elfogadta ajánlatát, ezért a X. kerületi Népligetbe mentek, és egy sötét, bokros területen italozni kezdtek. A férfi egy idő után szexuálisan bántalmazta a sértettet, majd brutálisan módon megverte. A  magatehetetlen nőt ezután egy bokorba vonszolta, és hagyta meghalni.
A gyilkosnak nem csak egy bűncselekmény miatt kellett felelnie: a vádirat szerint 2017 decemberében, az esti órákban négy nőt támadott meg X. és XIV. kerületben, hogy „szexuálisan bántalmazza” őket. A sértettek hangosan segítséget kértek, így a vádlott elmenekült, azonban ezt megelőzően mindegyik nőt megütötte vagy megrúgta, egyikük életveszélyes sérüléseket is szenvedett. A támadó további áldozatokat már nem találhatott, mivel a BRFK nyomozói még az év végén elfogták. A férfi ellen a Fővárosi Főügyészség emelt vádat, ő pedig – élve a büntetőeljárási törvény adta lehetőséggel – mindent beismert, és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról. A bíróság bűnösnek mondta ki a vád szerint és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is.