Orbán Viktornál még egy kipcsak kismacska sem lehet népszerűbb az interneten

Publikálás dátuma
2019.10.16. 15:49

Fotó: Orbán Viktor / Facebook
A magyar miniszterelnök mögött a lájkok számát tekintve csak a második helyen kullog egy rémült kiscica.
Orbán Viktor Facebook-oldalára Bakuból, a Türk Tanács helyszínéről került ki egy képgaléria, és a képek között teljesen váratlanul helyet kapott egy macska is. A rémültnek látszó azeri kiscica azonban egyelőre alulmaradni látszik az Orbán Viktorral szembeni lájkversenyben, ugyanis a galéria legtöbb reakciót kiváltó fotóján Orbán Viktor látható azeri kollégájával haladás közben, cikkünk megjelenésekor 634 lájknál járt.
Ehhez képest a második helyen kullogó, rémült azeri kiscicának csak 360 lájkja volt.

Szerző
Frissítve: 2019.10.20. 23:05

A magánegészségügyi szolgáltatók és a fogorvosok is feltöltik a betegadatokat a nagy közös egészségügyi adatbázisba

Publikálás dátuma
2019.10.16. 14:57
Betegkarton egy orvosi rendelőben FOTÓ: NÉPSZAVA
Tovább bővül az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) adatbázisa: jövő január 1-jéig kaptak határidőt az érintettek.
2020. január 1-jéig minden magánegészségügyi szolgáltatónak és fogorvosnak csatlakoznia kell az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) adatbázisához, és június 1-jétől adatot is kell rögzítenie a felhőbe - közölte az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós szerdán egy budapesti sajtótájékoztatón, írja az MTI. Kásler szerint ezzel a lépéssel elérik az országos lefedettséget, és a csatlakozott egészségügyi ellátást nyújtók száma 25 ezerre nő. A miniszter felidézte: az EESZT 2017. november 1-jei indulásakor több mint tízezer egészségügyi szolgáltató - közfinanszírozott kórházak, járóbetegellátók, háziorvosok és házi gyermekorvosok - csatlakozott; 26 ezer orvos és 13 ezer gyógyszertár lépett a rendszerbe, amelyben 200 ezer betegadatot, ellátást rögzítenek naponta és 800 ezer e-receptet kezelnek. Az informatikai felhőalkalmazáshoz 2018. novemberében csatlakozott azon magánellátók köre, amelyeknek a különböző implantátum-regiszterekbe jelentési kötelezettségük van. A bővítés célja, hogy a magán és az állami szolgáltatók között azonnali információcsere valósuljon meg, láthatóak legyenek a különböző ellátóknál keletkezett betegadatok, amelyek később a diagnosztikához és a terápiához is elengedhetetlenek.
Szerző
Témák
adatbázis

Lemond képviselői mandátumáról Tóbiás József

Publikálás dátuma
2019.10.16. 14:44
Tóbiás József és Tóth Bertalan
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A politikus szerdán azt közölte Tóth Bertalannal, hogy gyermeke teljes gyógyulásának érdekében további időt kell külföldön tölteniük.
November elsejével lemond a képviselői mandátumáról Tóbiás József – közölte a Facebook-oldalán Tóth Bertalan. „Képviselőtársam ma arról tájékoztatott, hogy gyermeke teljes gyógyulásának érdekében további időt kell külföldön tölteniük, és mivel számára kisfia egészsége mindennél fontosabb, így november elsejével lemond a képviselői mandátumáról” – írta az MSZP elnöke.
Tóbiás Józsefről a Blikk július végén írta meg, hogy Tenerifére költözött a családjával, onnan ingázik. Később Tóbiás azt mondta, ő nem költözött ki az egzotikus szigetre. Az MSZP-frakció ezt követően kérte, hogy „záros határidőn belül tisztáznia kell a helyzetet, de addig is részt kell vennie az Országgyűlés plenáris ülésein és a képviselői feladatait, ha korlátozottan is de el kell látnia.” Az MSZP szerint Tóbiás eleget tett ezeknek, ugyanakkor az őszi ülésszakig egyértelművé kell tennie, hogy kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt.
Szerző