Előfizetés

Egész fegyverarzenált találtak két szerb férfinál Röszkén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.16. 11:28
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Harminc lőfegyvert, tárakat, hangtompítókat, valamint mintegy 600 töltényt foglaltak le a pénzügyőrök.
A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta két férfi letartóztatását, akik vasárnap délután megpróbáltak becsempészni Magyarország területére 30 lőfegyvert a hozzájuk tartozó tárakkal, hangtompítókkal és lőszerekkel. A gyanú szerint a férfiak október 13-án délután fél ötkor jelentkeztek belépésre járművükkel Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen. A beléptetést végző pénzügyőr kérdésére nemleges nyilatkozatot tettek. Ám mivel idegesen viselkedtek, valamint a gépjármű tanksapkája a megütögetést követően rendellenes hangokat adott, másodlagos ellenőrzésre irányították a gépkocsit. A gépjármű üzemanyagtartájából végül
30 lőfegyvert, a hozzájuk tartozó tárakat, hangtompítókat, valamint mintegy 600 töltényt foglaltak le, ezek vákuumcsomagolásban voltak elrejtve.

A lőfegyver és lőszer engedély nélküli behozatalával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója még szerdán dönteni fog.

Alvó fiút rúgott fejbe egy nagykanizsai gyermekfelügyelő

MTI
Publikálás dátuma
2019.10.16. 11:17

Fotó: Google Street View
Néhány héttel később a férfi törni-zúzni kezdett a javítóintézetben.
Garázdaság miatt emeltek vádat egy gyermekfelügyelő ellen, aki a nagykanizsai javítóintézetben fejbe rúgott egy alvó fiút, kollégája figyelmeztetésére pedig törni-zúzni kezdett. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek szerdán arról számolt be, hogy a 33 éves férfi az Emberi Erőforrások Minisztériumának nagykanizsai javítóintézetében dolgozott gyermekfelügyelőként. Tavaly júliusban megfenyegette az intézetben fogva tartott egyik fiút, hogy ha a csoportszobában napközben ismét elalszik, fejbe fogja rúgni. Az általa szedett gyógyszer mellékhatásaként a fiú pár nap múlva megint elaludt napközben. Amikor ezt a gyermekfelügyelő észrevette, fejbe rúgta az alvó fiút, aki nem sérült meg. A férfi néhány héttel később szóváltásba került egy másik fiúval, akit trágár szavakkal utasított rendre. Kollégája a nevelői szobában számon kérte ezt a férfin, aki ettől indulatba jött, hangosan kiabálni és fenyegetőzni kezdett, majd földhöz vágva összetört egy számítógép-billentyűzetet, a szoba ajtajába pedig ököllel, nagy erővel beleütött. Az erőszakos, közösségellenes, másokban riadalmat, illetve megbotránkozást keltő magatartás miatt a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság miatt emelt vádat a gyermekfelügyelő ellen. 

Iskolába menet tűnt el két fiatal Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.16. 09:04

Fotó: police.hu
A rendőrök keresik Kanyó Noémi Petrát és Szitó Richárdot.
A rendőrök jelenleg is keresik azt a 15 éves lányt és 16 éves fiút, akik együtt indultak iskolába, de nem érkeztek meg oda – írja a police.hu. A rendőrség tájékoztatása szerint a 15 éves Kanyó Noémi Petra és a 16 éves Szitó Richárd hétfő reggel, fél 8 körül együtt indult el egy XVIII. kerületi gimnáziumba. Azonban nem érkeztek meg az iskolába, és azóta nem adtak magukról életjelet. Kanyó Noémi Petra körülbelül 162 centiméter magas, vékony testalkatú, hosszú, barna hajú, szemüveges lány. Eltűnésekor kék kapucnis pulóvert és szürke nadrágot viselt, valamint volt nála egy fekete táska. Szitó Richárd körülbelül 160 centiméter magas, vékony testalkatú, barna hajú fiú. Eltűnésekor fekete kapucnis pulóvert, fekete farmert és fekete sportcipőt viselt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi és XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható fiatalokat felismeri, tartózkodási helyükről vagy eltűnésük körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.​