Klórgáz árasztotta el a békési uszodát, 22 embert kellett kimenekíteni

Publikálás dátuma
2019.10.15. 17:15

Fotó: Rosta Tibor / MTI
Hipót és medencetisztító savat öntöttek össze, a rendőrség nyomoz.
Huszonkét embert - tizennégy gyereket és nyolc felnőttet - menekítettek ki a tűzoltók a békési uszodából kedden kora délután. A gépházban hipót és medencetisztító savat öntöttek össze, és klórgáz került a levegőbe - tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Gombos Erik elmondta, hogy még szellőztetik az uszodát; a helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobil labor is. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint
két férfit enyhe, torokkaparásos tünetekkel megfigyelésre kórházba vittek. Oxigént kaptak, állapotuk stabil.

A Békési Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el - közölte Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Vonat és autó ütközött, tragédia Nagymaroson

Publikálás dátuma
2019.10.15. 10:12
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A személyautó sofőrje a helyszínen belehalt sérüléseibe.
Vonattal ütközött egy személyautó kedden reggel Nagymaros külterületén egy vasúti átjáróban. A gépkocsi vezetője életét vesztette - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.
A MÁVInform tájékoztatása szerint Verőce és Szob között pótlóbusz közlekedik, a helyszínelés ideje alatt a vonalon 30-40 perccel hosszabb a menetidő. ​
Szerző

Földön rugdostak egy kirabolt nőt Ferencvárosban, ezt a férfit keresik a rendőrök

Publikálás dátuma
2019.10.15. 10:08
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A támadó azon dühödött be, hogy áldozata nem akarta neki első kérésre odaadni a mobilját.
Rablás gyanújával körözi a ferencvárosi rendőrkapitányság a 23 éves Faur Attila Jenőt, aki a rendőrségi adatok szerint október 12-én hajnalban megvert és kirabolt egy nőt a kerületi Thaly Kálmán utcában.
A police.hu cikke szerint a feltételezett elkövető hajnali fél négy körül szólította le áldozatát, akitől a telefonját kérte. Mivel a nő nem engedelmeskedett a felszólításnak, a támadó a földre lökte, többször megütötte-megrúgta, majd elvette a sértett pénzét, telefonját is, és távozott a helyszínről.  
Őt keresik rablás gyanújával a ferencvárosi rendőrök
Fotó: police.hu
A IX. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a fényképen látható Faur Attila Jenőt felismeri, tud hollétéről vagy a bűncselekmény részleteiről, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. 
Szerző