Családi program: anya és lánya együtt vett kokaint Zuglóban

Publikálás dátuma
2019.09.26. 11:04
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Szekszárdi ismerősüktől vásároltak drogot, de mindhármukat lebuktatták a rendőrök.
A shoppingolás sajátos módját választotta az 56 éves szekszárdi asszony és 34 éves lánya, akiket hétfőn kaptak el a nyomozók Zuglóban. A két nő egy szekszárdi ismerőstől vásárolt drogot – elfogásukkor 0,6 gramm kokaint és 6 gramm marihuánát találtak náluk.
A rendőrök ezután a feltételezett díler után indultak, akit a Thököly úton fogtak el: a 42 éves férfi zsebeiben 44 gramm kokaint, 10 gramm füvet (vagy arra emlékeztető törmeléket), öt tablettát és négymillió forintot tartott - derül ki a police.hu cikkéből. A férfit kábítószer-kereskedelem gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kérték letartóztatásának elrendelését is az illetékes bíróságtól. Anya és lánya kábítószer-birtoklás miatt felelhet, de ők nem maradtak rács mögött.
Szerző
Frissítve: 2019.09.26. 15:14

Eltörte fél éves kisfia karját a brutális apa

Publikálás dátuma
2019.09.26. 09:52

Fotó: Shutterstock
Korábban is többször bántalmazta, az ügyész 4 évre börtönbe küldené.
Minősített testi sértés, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat azzal nagyatádi ügyészség egy 42 éves ötvöskónyi férfi ellen, aki rendszeresen bántalmazta 6 hónapos csecsemőjét, és a baba védelmére kelő élettársát. A vádlott és párja 2016-ban költöztek össze, s közösen nevelték az asszony három gyermekét, majd 2018 novemberében közös kisfiuk született. A férfit azonban zavarta a csecsemő, a baba sírásától rendre haragra gerjedt, s ilyenkor – bizonyítottan legalább négyszer – bántalmazta a kisfiút, akinek 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülései keletkeztek. Az anya minden alkalommal megpróbálta megvédeni a csecsemőt, de párja ilyenkor őt is megütötte, sőt előfordult, hogy a gyermeket az anyja karjában bántalmazta. Az idén áprilisban Dalmandra utaztak családilag, amikor a nőt telefonon keresték, s amíg beszélt, odaadta a csecsemőt élettársának. A baba azonban sírni kezdett, erre apja dühében megfeszítette a kisfiú felkarját, ami jól hallhatóan olyan roppanó hangot adott, hogy még a férfi is megijedt. A gyerek felkarcsontja természetesen eltört, de ezt csak néhány nap múlva a családsegítő vette észre, aki feljelentést tett a rendőrségen. A vádlott előzetes letartóztatásba került, a kisfiút pedig kiemelték a családból. Az ügyészség a vádiratban a brutális apa szülői felügyeleti jogának megszüntetését kezdeményezte, emellett 4 év 3 hónap börtönbüntetésre tett indítványt.
Szerző

Halálra gázoltak egy idős férfit Uzdon

Publikálás dátuma
2019.09.26. 08:34
Mentősök próbálnak segíteni az uzdi gázolás sérültjén, eredménytelenül
Fotó: police.hu
Az áldozat az út szélén sétált, amikor egy autó elütötte – már nem lehetett segíteni rajta.
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt csütörtök reggel fél hét körül Uzdon – tudatta honlapján a rendőrség. A beszámoló alapján egy, a József Attila utcában haladó személyautó tisztázatlan körülmények között elütött egy úttesten gyalogló idős férfit.
A 89 éves áldozat olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a helyszínen a Paksi Rendőrkapitányság munkatársai jelenleg is vizsgálják. A forgalmat az úton rendőrök irányítják.   
Szerző