Sorra fizetik a milliókat a rossz börtönkörülmények miatt: még egy olaszliszkai lincselőnek ítéltek kártérítést

Publikálás dátuma
2019.09.24. 10:44
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A hatodrendű vádlottnak megítélt 6 milliót lefoglalta a végrehajtó, azt az áldozat családja kapja.
Az olaszliszkai lincselés nyomán elítélt emberek közül már a második kapott milliós kártérítést azért, amilyen elviselhetetlen körülmények között tartják őt fogva, írja a Magyar Nemzet. A rossz körülmények miatt a hatodrendű vádlottnak 6 millió forintot ítélt meg a bíróság.
A kártérítésről az áldozat családjának ügyvédje értesítette a végrehajtót, aki zároltatta az elítélt büntetés-végrehajtási számláját. Csakúgy, mint legutóbb. Az ügyvéd arról is nyilatkozott, hogy sürgeti a vonatkozó szabályozás módosítását, jelenleg ugyanis csak az elítéltek rendszeres jövedelméből lehet automatikusan levonni a sértettek, illetve családtagjaik számára megítélt kártérítéseket.
Az illető egyébként első fokon 15 év fegyházat kapott. A táblabíróság végül 2009-be életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, azzal, hogy leghamarabb harminc év fegyházbüntetés letöltése után szabadulhat feltételesen.
Szerző

Megölte anyósát egy 67 éves férfi Székesfehérváron

Publikálás dátuma
2019.09.23. 16:30
Képünk illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőt.
Ma délután 13 óra 44 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint Székesfehérváron egy panellakásban egy 67 éves férfi megölte az anyósát. A rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőt, aki ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya. A gyanúsított kihallgatása jelenleg folyamatban van. 
Szerző
Témák
gyilkosság
Frissítve: 2019.09.23. 16:38

Biciklist gázolt a vonat Nyergesújfalunál, nem élte túl az ütközést

Publikálás dátuma
2019.09.23. 15:11

Fotó: police.hu
Egy 55 éves dorogi férfi hajtott a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróra.
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2019. szeptember 23-án 14 óra körül Nyergesújfalu területén, az Ipar utca közelében lévő vasúti átjáróban - írja honlapján a rendőrség. Az eddigi információk szerint egy 55 éves dorogi lakos közlekedett kerékpárjával a 10-es számú főúttal párhuzamos kerékpárúton. A 10-es út és az Ipar út kereszteződésében balra kanyarodott, és a fénysorompó tilos jelzése ellenére ráhajtott a vasúti átjáróra. A lábatlan irányába közlekedő mozdony az ütközést már nem tudta elkerülni, a kerékpáros férfi a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit az Esztergomi Rendőrkapitányság vizsgálja.
Szerző
Frissítve: 2019.09.23. 18:01