Taxiban, pisztollyal raboltak ki egy kiskorú dílert Zuglóban

Publikálás dátuma
2019.09.19. 08:23
Rendőrségi akció a rablás gyanúsítottjának gödöllői albérleténél
Fotó: police.hu
A középiskolás fiú ecstasyt akart árulni, de azzal nem számolt, hogy fegyvert fognak majd rá.
A bűnügyi bevetési egység nyomozói fogták el Gödöllőn azt 23 éves férfit, akit egy tavaly elkövetett fegyveres rablással gyanúsítanak. 
A fiatal férfi a rendőrség információi szerint november 30-án egy taxiban rabolt ki egy 17 éves középiskolás fiút Zuglóban: fegyvert fogott rá, és elvette pénzét, mobilját . Az ügyben azonban több furcsa részlet is felmerült – például az, hogy mit kereshetett a rabló a taxi hátsó ülésén,  miért vette fel a sofőr az áldozatot is. A rendőrök szeptember 5-én újra meghallgatták a sértettet, aki végül bevallotta: drogot akart eladni egy taxis ismerőse segítségével, ekkor rabolta ki a vevő, aki a nála lévő ecstasy tablettákat is elvitte.
Az új adatok birtokában a BRFK nyomozói már eljutottak a taxi vezetőjéhez, rajta keresztül pedig a gyanúsítotthoz, a nagykanizsai K. Kristófhoz, akit albérletében kaptak el. A házkutatás során előkerült a gázpisztoly is, amit a bűncselekmény elkövetésekor használhatott.
A  férfi ellen fegyveres rablás miatt indítottak eljárást, és őrizetbe vétele mellett a rendőrök kérték letartóztatásának elrendelését is. Arra, hogy dílerkedés közben kirabolt iskolással és taxis barátjával szemben hogyan jártak el, már nem tér ki a police.hu közleménye.
Szerző
Frissítve: 2019.09.19. 09:20

Megállókat kihagyva száguldott egy vezető nélküli metrószerelvény Párizsban

Publikálás dátuma
2019.09.18. 20:13

Fotó: Samuel Boivin/NurPhoto
Kis híján bele is szaladt egy előtte haladó szerelvénybe.
A teljesen automatizált szerelvényekkel működő párizsi 1-es metróvonal egyik kocsija a Louvre mögötti megállótól kezdve három állomást kihagyva továbbszáguldott - írja az MTI. Csak a Diadalív előtti megállónál fékezett le, ahol végül leszállhattak a rémült utasok. Az RATP párizsi közlekedési vállalat szerdán megerősítette az eset tényét és "technikai incidensnek" nevezte azt, és azt írták, rövidzárlat okozta a hibát. Még ha az utasokra minden bizonnyal nagy hatással volt is az út, "biztosíthatjuk önöket, hogy nem voltak veszélyben" - közölte az RATP a Twitteren. A cég szerint nem állt fenn annak kockázata, hogy két szerelvény összeütközik, "mert a jármű a biztonsági intézkedéseknek megfelelően megállt", azonban a szokásosnál sokkal közelebb került az előtte rendesen közlekedő másik metróhoz. A Solidaires nevű szakszervezet felszólította az RATP-t, hogy ne alkalmazzon többé vezető nélküli szerelvényeket. Pénzspórolás céljából ugyanakkor a sok utast szállító 4-es metrót is automata üzemmódra állítják át 2020-ban. Az 1-es és a 14-es vonal után ez lesz a harmadik vezető nélküli metróvonal Párizsban.
Szerző
Témák
Párizs metró
Frissítve: 2019.09.18. 20:14

Kisiklott egy tehervonat Miskolcon (fotók)

Publikálás dátuma
2019.09.18. 16:24

Fotó: Facebook/MÁVINFORM
60 perces késésekre és járatkimaradásokra számítsanak.
Kisiklott egy tehervonat mozdonya és első kocsija a Miskolc-Tiszai pályaudvaron szerda délután, emiatt Miskolc és Felsőzsolca között a vonatok egy vágányon közlekedhetnek, amiket dízelmotoros mozdonyoknak kell vontatniuk - közölte a Mávinform. A balesetben nem sérült meg senki. A műszaki mentés ideje alatt – csütörtök reggel öt óráig – Miskolc és Felsőzsolca között a vonatok csak az egyik vágányon közlekedtek, dízelmozdonyok segítségével. A korlátozásokat csütörtök reggelre feloldották, a Hidasnémeti felől érkező vonatok is Miskolcig mennek és onnan is indulnak. Az MTI-vel Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese közölte, hogy a sínek egy részén, illetve a felsővezetéken a végleges helyreállítás várhatóan több hétig tart még, de a vonatközlekedést ez jelentős mértékben nem zavarja.
Szerző
Frissítve: 2019.09.19. 07:18