Hónapokon át egy vashordót csapkodva szidalmazta szomszédját egy férfi Jászdózsán

Publikálás dátuma
2019.09.17. 15:32
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Ütemesen csapkodta a hordót, közben kiabálva románnak, hazaárulónak, tolvajnak, majomnak és prostituáltnak is nevezte az asszonyt. 195 ezer forintos bírságot kell fizetnie.
Jogerősen lezárult annak az ötvenes éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki hónapokon át zaklatta kertszomszédját Jászdózsán. Közleményében azt írja a Szolnoki Törvényszék, az ítélet szerint a férfi szinte napi rendszerességgel állt neki az udvarába állított vashordót csapkodni, miközben hangosan, trágár módon szidta a szomszédban élő asszonyt.
A zaklatás eszközét, a hordót még 2017 végén szerezte be a férfi. Már a kezdetek kezdetén is csapkodta azt, ám akkor még csak alkalmanként. A dolog 2018 áprilisában vált rendszeressé. Ütemesen csapkodta a hordót, azzal, ami éppen a kezébe akadt, miközben kiabálva románnak, hazaárulónak, tolvajnak, majomnak és prostituáltnak is nevezte az asszonyt, aki ezt májusra elégelte meg. Május 5-én feljelentést tett. A tortúrát egyébként nem csak a hölgy, de annak kutyája is megsínylette, akit a kerítés túloldaláról érkező hangzavar minden alkalommal ugatásra, támadásra ingerelt.
A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, zaklatást követ el, aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, és ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A büntetlen előéletű férfit zaklatás vétsége miatt 195 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.
Szerző
Témák
zaklatás

Fenyő-gyilkosság: Kunczét és Friderikuszt is meghallgatná a főügyészség

Publikálás dátuma
2019.09.17. 13:58

Fotó: Népszava
November 12-én tartja az előkészítő ülést a Fenyő-gyilkosságban felbujtással vádolt Gyárfás Tamás ügyében a Fővárosi Törvényszék – értesült a PestiSrácok.hu. (A portál egyébként hibásan azt írja, hogy a Fenyő-gyilkossággal vádolják Gyárfás Tamást - a szerk.) Az előkészítő ülésre a vádhatóság csak Gyárfást és védőjét idézné, ugyanakkor, ha a bíróság tárgyalásokat is kitűz majd, akkor a főügyészség több tucat tanú meghallgatását indítványozza. Közéjük tartozik Kuncze Gábor volt SZDSZ-es belügyminiszter is, akit a rendőrök korábban Fenyő János titkos dossziéjáról faggattak.
Gyárfás Tamás
Fotó: Népszava
A lap szerint Kunczét azért kérdeznék a rejtélyes iratokról, mert a médiamogul bizalmasa, Perczel Tamás egy korábbi dokumentumfilmben azt állította, hogy Fenyő Gyárfás Tamás gazdasági visszaéléseiről egy százhúsz oldalas dossziét adott át Kuncze Gábornak, ám mire a dokumentum eljutott a hatósághoz, hiányzott belőle legalább húsz oldal. Az ügyészség emellett még Friderikusz Sándor, Tasnádi Péter és a Fenyő-ügy volt főnyomozója, Kovács Lajos meghallgatására is igényt tart, továbbá elkülönített helyiségben tehet majd videóvallomást az MSZP karitatív tagozatának volt elnöke, Dósa István András is, akinél Portik Tamáshoz köthető hangfelvételeket foglalt le tavaly a rendőrség.
Kuncze Gábor
Fotó: Népszava
Szerző

Tűzoltók sérültek meg egy váci bemutatón, miután felborultak a tűzoltóautóval - videó

Publikálás dátuma
2019.09.17. 12:25
A felborult tűzoltóautó
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A bemutató közönsége közül senki sem sérült meg.
Több tűzoltó megsérült, amikor felborult egy tűzoltóautó egy Vácon tartott, a rendőrséggel közösen szervezett bemutató alatt kedden - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Csámpai Attila azt mondta, az oldalára borult tűzoltóautóban utazó sérülteket kórházba vitték. A bemutatóra kilátogatók közül nem sérült meg senki - tette hozzá. Információk szerint egy iskolai rendezvényen történ a baleset. 

Bemutatón borult fel egy tűzoltóautó Vácott

2019. szeptember 17-én az iskolásoknak tartott bemutató sült el balul. Több tűzoltó megsérült. https:/www.langlovagok.hu

Szerző
Frissítve: 2019.09.17. 13:30