Szuperhős-szintre emelkedett a kormány bevándorlás elleni harca: bosszúállók támadják Magyarországot

Publikálás dátuma
2019.09.15. 13:45
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár
Fotó: Kovács Zoltán / Facebook
De hazánk még megszerezheti a szuperképességgel bíró migrációs pajzsot.
Elképesztő az a kommunikációs bravúrsorozat, amit a kormány megszakítás nélkül képes produkálni évek óta. Most éppen a hollywoodi szuperhősfilmek egyik jellemző motívumát vetette be Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, amikor arról kérdezték, hogy mit gondol a Magyarország jogállamiságát firtató, hétfőn esedékes brüsszeli meghallgatásról, amin az EU-tagországok miniszterei vesznek részt. 
"A Bevándorláspárti bosszúállók mindent megtesznek Magyarország ellen!"

- idézte az MTI beszámolója Kovács egyik mondatának első, korai változatát, ami alapján úgy tűnik, a haza védelmére kelő szuperhős-csapat egyik tagjának szerepét kapta az államtitkár: alakítása erőt sugároz, hanyagul elegáns, annak ellenére, hogy még csak a szövegtanulási fázisban járhat, vagy mintha a forgatókönyv párbeszédei még nem lennének véglegesek, ugyanis Kovács elmondta még egyszer a mondatot:
"Az uniós tagállamok kormányaiban vannak bevándorláspárti erők, amelyek bosszút akarnak állni Magyarországon"

- hangzott a szellősebb változat, amelyből egy harmadik variációt is közölt az MTI beszámolója:  
"A balliberális migránspárti erők a keresztény értékrend felülírására törekszenek."

Kovács, miután sokszor elmondta ugyanazt, kitért arra is, hogy ettől függetlenül bizalommal tekintenek az új bizottsági elnökre, Ursula von der Leyenre, de a következő hónapokban, években dől el milyen lesz a viszony - tette hozzá az államtitkár, aki szerint a májusi európai parlamenti választás után felértékelődött a visegrádi négyek és ezen belül Magyarország szerepe, ez látszik az Európai Bizottság összetételéből és az egyes biztosoknak szánt feladatkörökből, miután Lengyelország adhatja az agrárügyekért felelős, Magyarország pedig a bővítéséért felelős biztosjelöltet. Kovács Zoltán az új mondatok bemagolása után rátért a legutóbbi alkalom anyagára, Orbán Viktor egyik új kommunikációs paneljére, ami, mindjárt látni fogják, remekül illeszkedik a bosszúállós-szuperhősös narratívába. A panel alapja az, hogy Magyarországnak fontos az EU lehető leggyorsabb bővítése, a Nyugat-Balkán csatlakozása. Azonban a bővítés tervének nem feltétlenül a keresztény felebaráti szeretet a mozgatórugója, ugyanis Orbán most pénteki rádióinterjújából könnyen kiolvasható volt az is, hogy meg akarja szerezni a szuperhősképességet hordozó migrációs pajzsot, aminek páncélja azokból a balkáni országokból áll, amelyek délről határosak Magyarországgal, és belépnek az unióba.
A migrációs pajzs szuperképessége pedig az, hogy ártalmatlanná, vagyis továbbjutásra képtelenné tudja tenni menekülők millióit.

Szerző
Frissítve: 2019.09.15. 14:43

Hatástalanították a 250 kilós bombát a tűzszerészek

Publikálás dátuma
2019.09.15. 13:39

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Vasárnap délre sikerült hatástalanítaniuk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek a Szent Margit Gimnáziumnál előkerült világháborús bombát - jelentette be a helyszínen Markovics Zita, a tűzszerész ezred kommunikációs tisztje.
Debrődi Péter, a hatástalanítást végző tűzszerész elmondta: a műveletet kissé nehezítette, hogy a bombának ott kellett maradnia, ahol találták, nem mozgathatták. A két gyújtószerkezet körül az egyik a becsapódáskor deformálódott, de mindkettőt sikerült kiszerelni a bombatestből. Most a robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik, ahol később ellenőrzött körülmények között semmisítik meg.
A százados kérdésre válaszolva azt mondta: a hétfőn a Szent Margit Gimnázium területén folyó építkezésen előkerült amerikai gyártmányú, 250 kilogrammos légibomba gyakorinak számít. Emlékeztetett arra, hogy a második világháborúban a szövetséges erők bombázták a hidakat, valamint a stratégiailag kiemeltnek számító célpontokat. Becslések szerint a ledobott bombák mintegy 10 százaléka nem működött megfelelően, vagyis nem robbant fel. Ezek az eszközök még ott vannak a földben - tette hozzá. A hatástalanítás miatt 686 lakást kellett kiüríteni, ez mintegy 2000 embert érintett. A korlátozásokat mostanra feloldották, az emberek visszatérhetnek otthonukba. A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt írta:
Szerző

Mától melegek lesznek a budapesti radiátorok, indul a fűtési szezon

Publikálás dátuma
2019.09.15. 09:46

Fotó: Népszava
Mára a szolgáltatói berendezéseket fűtésre alkalmas állapotba helyezik a mintegy 240 ezer fővárosi lakossági és a csaknem 7 ezer üzleti fogyasztó számára - írja az MTI. Valamennyi épületben a felhasználók által a távhőszolgáltatóval (Főtáv) kötött üzemviteli megállapodásnak vagy eseti megrendelésnek megfelelően kapcsolják készenléti állapotba a fűtést, és kezdődik meg - a külső hőmérséklet függvényében - a fűtésszolgáltatás. Az üzemviteli megállapodásban foglaltaktól eltérő eseti rendelkezéssel történő fűtés indítása, leállítása szeptember 15-október 14., valamint április 15-május 14. közötti időszakban kizárólag egy alkalommal díjmentes. Minden további, illetve egyéb időszakban igényelt "eseti rendelkezés" térítésköteles. Az eseti rendelkezés nyomtatvány megtalálható a szolgáltató honlapján, a www.fotav.hu webcímen. A fűtési időszak szeptember 15-étől május 15-éig tart.
Szerző