Törött sörösüveggel próbálták elvágni egy nő nyakát Dunaújvárosban

Publikálás dátuma
2019.09.11. 12:05
A verekedés helyszínén lefoglalt sörösüvegdarab, mint bűnjel
Fotó: police.hu
A gyanúsított az áldozat barátja, a nőnek végül sikerült kiszabadítania magát szorításából.
Élettársi vita fajult gyilkossági kísérletté vasárnap este Dunaújvárosban, az esetről a támadást csak lélekjelenléte miatt túlélő áldozat számolt be a rendőrségnek. Mint elmondta, barátjával egy lépcsőház előtt veszekedtek, az őrjöngő férfi pedig egy törött sörösüveg nyakrészével  megvágta a nő arcát. Ezután dulakodni kezdtek, és mindketten a földre kerültek, miközben a támadó szorongatta barátnőjét, és a szilánkkal próbálta elvágni a nyakát.
A nőnek egy óvatlan pillanatban sikerült kiszabadulnia, majd elmenekülnie a helyszínről. Ezután rögtön bejelentést tett a rendőrségen, a Fejér megyei nyomozók pedig a hívástól számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt - tudatta police.hu. A 40 éves újszentmargiti férfit a helyi kapitányságon őrizetbe vették, majd a szakértői vélemények és tanúmeghallgatások alapján emberölési kísérlet gyanújával indítottak ellene eljárást. Mivel a rendőrség indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését is, a gyanúsított valószínűleg hosszabb ideig rács mögött maradhat.
Szerző

Egy belső hang azt mondta, hogy ollóval szúrja le szomszédját

Publikálás dátuma
2019.09.11. 08:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A bakonyi férfi pedig engedelmeskedett is, éjszaka átlopózott az áldozathoz.
Emberölési kísérlet, zaklatás és magánlaksértés miatt is felelnie kell annak a bakonyi településen lakó férfinak, aki még március 25-én éjjel összeszurkálta szomszédját – írja a police.hu. A 34 éves gyanúsított már napközben ijesztően viselkedett: az utcáról kiabált be a sértettnek, és életveszélyesen megfenyegette. A fenyegetést pedig megpróbálta valóra váltani, és éjfélkor át is ment a szomszédba. A hátsó lakrész ajtóján kopogott be, mikor pedig a szomszéd ajtót nyitott, azonnal megszúrta egy ollóval.
Az áldozatot ezután hajánál fogva rángatta ki az udvarra, és miközben az menekülni próbált, még többször megdöfte.

A kétségbeesetten védekező szomszéd végül ki tudta csavarni az ollót támadója kezéből, a gyanúsított pedig hazamenekült a helyszínről. Nem sokkal később rendőrök jöttek érte, és a Veszprém megyei kapitányságra vitték. Kihallgatásán a férfi beismerő vallomást tett, arról beszélt, hogy egy belső hangnak engedelmeskedett, ezért támadt rá a szomszédra. A letartóztatását töltő gyanúsított ügyében a megyei kapitányság a napokban lezárta a nyomozást, az ügyben így hamarosan vádemelés következhet.
Szerző

Válságos állapotú nő tűnt el egy budapesti kórházból

Publikálás dátuma
2019.09.11. 07:58
Életveszélyes állapotban tűnt el, a rendőrök is keresik a 44 éves nőt
Fotó: police.hu
A 44 éves asszony életveszélyes sérüléssel hagyta el az intézményt, a rendőrök is keresik.
Fényképes körözést adott ki a ferencvárosi rendőrkapitányság Újfalusi Katalin eltűnése miatt. A 44 éves nőt életveszélyes sérülése miatt kezelték egy IX. kerületi kórházban, este hét körül azonban nyoma veszett, elhagyta az épületet - írja a police.hu.  Mivel állapota válságos, létfontosságú, hogy időben rátaláljanak: a hatósági személyleírás alapján Újfalusi
körülbelül 160 centiméter magas, vékony testalkatú, vörös hajú, eltűnésekor fekete pulóvert és szoknyát viselt.

A kapitányság kéri, hogy aki a kép alapján felismeri őt, tud hollétéről vagy eltűnésének körülményeiről, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.  
Szerző