Puzsér Róbertnek is összejött a kellő mennyiségű ajánlás

Publikálás dátuma
2019.09.06. 18:23
Puzsér a Kálvin téren kampányol
Fotó: Koncz Márton / Népszava
Már leadtak 6316 ajánlást az őszi önkormányzati választásra. De tovább gyűjtenek.
"Főpolgármester-jelöltünk, Puzsér Róbert és kampányfőnökünk, Zaránd Péter rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Városháza előtt, ugyanis leadtunk 6316 ajánlást az őszi önkormányzati választásra" - közölték a Sétáló Budapest 2019 Facebook-oldalán
"Óriási teljesítmény, hogy leadtunk ennyi ajánlást, de biztosra kell mennünk, gyűjtünk tovább, hogy kompenzáljuk az óhatatlanul is előforduló érvénytelen aláírásokat" - tették hozzá az oldalon.
Szerző

Pécsen a szülők takarítanak ki egy iskolát, hogy elkezdődhessen végre a tanév

Publikálás dátuma
2019.09.06. 18:20

Fotó: Shutterstock
A szülőket arra kérik, hogy vödrökkel és takarítószerekkel jelenjenek meg az iskolában.
A vállalkozó már levonult a Pécsi Jókai Mór Iskolából, ahol így is egy hetet csúszott a tanévkezdés. Ám ha a tanárokkal együtt a szülők nem teszik oda magukat a hétvégén vödrökkel meg felmosórongyokkal, akkor szeptember 9-én sem lesznek iskolaszerű állapotok a suliban - írja a Pécsi Stop. A lap úgy tudja, hogy a 10 hónapos munkát elnyerő kivitelezőnek már június elején meg kellett volna kapnia a munkaterületet, de a közbeszerzési eljárás során felmerült akadályok miatt csak augusztusban indult meg a beruházás, ennek tudható be a késés. A vállalkozó pénteken levonult a munkaterületről, ám ezzel még nem vált alkalmassá az iskola a tanításra, vagy legalábbis nem az egész: a tantermek állapota még bőven hagy maga után kívánnivalót. A Pécsi Stop szerint az épületben még egyáltalán nincs áram, és szombatig nem is lesz. A lap hozzáteszi, hogy a takarítók és a tanárok mellett most éppen a szülőket mozgósítják: tőlük kérik, hogy szombaton délután, ha tehetik, jelenjenek meg az iskolában vödrökkel és takarítószerekkel felszerelkezve. E nélkül ugyanis még a következő hétfőre sem kerülnek az osztálytermek használható állapotba. 
Szerző

Nyilvántartásba vette az első országos nemzetiségi listákat az NVB

Publikálás dátuma
2019.09.06. 18:13

Fotó: Komka Péter / MTI
Esetükben az ország területe egy választókerületet alkot.
A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nyilvántartásba vette a Magyarországi Görögök Kulturális Egyesület, a Magyarországi Bolgárok Egyesülete, a Hodinka Antal Országos Ruszin Értelmiségi Egyesület, a Magyarországi Horvátok Szövetsége, az Örmény Kulturális és Információs Központ Egyesület listáját, továbbá a Magyarországi Szlovákok Szövetsége, a Csabai Szlovákok Szervezete, az Identita Szlovák Egyesület és a Dolina Pestvidéki Szlovákok Regionális Egyesülete által állított közös listát, az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége, valamint a Hellasz Görög-Magyar Kulturális Közhasznú Egyesület listáját. Október 13-án a nemzetiségi választópolgárok egyszerre választják a települési, a megyei és fővárosi, valamint az országos önkormányzatokat. Az országos nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán az ország területe egy választókerületet alkot. Az országos nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán az a nemzetiségi szervezet állíthat listát, amely a települési nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán legalább a választások tíz százalékában önállóan jelöltet állított, és amely a választópolgárok legalább két százalékának ajánlását összegyűjtötte. Az országos lista állításához szükséges ajánlások számát a Nemzeti Választási Bizottság a nemzetiségi választások kitűzésekor határozta meg. Az országos nemzetiségi listákat szeptember 10-én 16 óráig kell bejelenteni az NVB-nél. 
Szerző