Az olasz csendőrség fogta el a börtön elől megszökött Porkolábot, a BRFK volt főtisztjét

Publikálás dátuma
2019.09.03. 13:54
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu
Vasárnap sikerült elfogni, három évet biztosan ülni fog.
Elfogta vasárnap az olasz csendőrség Porkoláb Zsoltot, a BRFK volt főtisztjét - írja a Magyar Nemzet. Ahogy azt a Népszava is megírta, Porkoláb nem vonult be három éves büntetése letöltésére.  Bűntársa, a szintén három évre ítélt Labanc Ferenc volt főnyomozó felülvizsgálati kérelmének elbírálására és a börtönbehívóra vár. Porkoláb már júniusban megkapta a behívót, de a volt főtiszt nem jelentkezett. Végül augusztus 29-én kiadták ellene az európai elfogatóparancsot, majd a Nemzeti Védelmi Szolgálat bemérte, hogy Olaszországban van a volt rendőr. Az olasz csendőrség a jó és gyors nemzetközi együttműködésnek köszönhetően szeptember 1-én el is fogta a szökött elítéltet. Porkoláb a szökéssel kizárta magát a kedvezményekből, így a 3 éves büntetését az utolsó napig ki kell, hogy töltse. Hamarosan hazahozhatják Magyarországra. 
Szerző

Baltával és vadászkéssel ölte meg feleségét a tatai férfi

Publikálás dátuma
2019.09.03. 13:22
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu
A bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az emberölés bűntette miatt indult ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki tatai otthonukban baltával és késsel támadt feleségére – derül ki az ügyészség közleményéből. Mint írják, megalapozott a gyanú arra nézve, hogy a férfi vasárnap este, a lakóhelye hátsó részén lévő helyiségben előbb egy baltával, legalább kétszer, nagy erővel, a fején megütötte a feleségét, majd egy vadászkéssel háromszor mellkason szúrta. Az ütések és a szúrások következtében a nő a helyszínen életét vesztette. Az ügyészség indítványa szerint a gyanúsítottal szemben fennáll a bűnismétlés veszélye, ezért indítványt tett a letartóztatás elrendelésére. A bíróság megállapította, hogy az ügyészség indítványa megalapozott, ezért a gyanúsított letartóztatását egy hónapra, azaz 2019. október 3-ig elrendelte.
Szerző
Témák
Tata gyilkosság

Kiugrott a lépcsőházból és meghalt egy férfi a Heim Pál Kórházban

Publikálás dátuma
2019.09.03. 11:19
Heim Pál Gyermekkórház
Fotó: Népszava
Bűncselekmény gyanúja nem merült fel.
Hétfőn 14 óra 44 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy férfi egy VIII. kerületi kórház lépcsőházából leugrott és a helyszínen életét vesztette – írta a 24.hu megkeresésére a BRFK sajtóosztálya. A lap úgy tudja, a tragédia a Heim Pál Gyermekkórházban történt, és egy idős férfi az áldozat. A rendőrség hozzátette: bűncselekmény gyanúja nem merült fel, így a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indít, hogy vizsgálja az eset körülményeit.

Krízishelyzet

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

Szerző