Meghosszabbította a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását a bíróság

Publikálás dátuma
2019.08.30. 19:16

Fotó: Mónus Márton / MTI
Egyelőre szeptember 30-ig marad előzetesben.
A kerületi bíróság szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónappal, szeptember 30-ig hosszabbította meg az ukrán állampolgárságú férfi letartóztatását - áll a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményében. A Viking Sigyn kapitányát vízi közlekedés - halálos tömegszerencsétlenséget okozó - gondatlan veszélyeztetésével és más bűncselekménnyel gyanúsítja a nyomozó hatóság. Az elsőfokú bíróság végzése szerint a gyanúsított letartóztatása óta a megalapozott gyanú nem gyengült. A gyanúsított nem kötődik Magyarországhoz, európai helyismerettel, külföldi kapcsolatokkal rendelkezik, ukrán állampolgár, Ukrajna pedig nem adja ki más államnak saját állampolgárát. Mindezeket és a gyanúsításba szereplő bűncselekmény tárgyi súlyát is figyelembe véve fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá a szakértői vélemény alapján a gyanúsított korábban elektronikus adatot törölt, és ezzel megnehezítette a bizonyítást. A nyomozás jelenlegi szakaszában megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított kényszerintézkedés alkalmazása nélkül mások befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást. A kerületi bíróság a szigorúbb magatartási szabályokkal elrendelt bűnügyi felügyelet alkalmazását sem látta alkalmasnak a bizonyítás veszélyeztetésének kiküszöbölésére. A kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok az eljárás jelenlegi szakaszában kizárólag letartóztatással biztosíthatók. Az elsőfokú bíróság a letartóztatás meghosszabbításának tartamát az ügyészségi indítványban szereplő három hónapnál rövidebb, egy hónapos időtartamban állapította meg. A végzés nem végleges - zárul a törvényszék közleménye.
Szerző

Fiatal férfi holttestét találták meg a budai Vár mellett

Publikálás dátuma
2019.08.30. 15:03
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Lapértesülés szerint az áldozat öngyilkosságot követett el.
Holtestet találtak szerdán Budapesten, az I. kerületben, a Dózsa György térnél – írja a 24.hu. A hírportál megkereste a BRFK-t, hogy felmerült-e idegenkezűség gyanúja az ügyben; az alábbi választ kapták Bartha Károly Ádám főhadnagytól:
idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja nem merült fel az ügyben. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit

A lap úgy tudja, hogy annak a húszéves S. Csaba Leventének a holtteste került elő a vár aljánál, aki kedd este tűnt el Zuglóból. Információik szerint a fiatal férfi saját kezével vetett véget az életének. 
Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!
Szerző

Hazahozták a kőbányai gyilkosság gyanúsítottját (videó)

Publikálás dátuma
2019.08.30. 13:42
Megmotozzák a Frankfurtból hazahozott Cs. Dánielt
Fotó: police.hu
Cs. Dánielt Frankfurtból hozták vissza, a fiatal férfi volt barátnője meggyilkolása miatt felelhet.
Repülőgéppel, rendőri kísérettel szállították haza Németországból csütörtökön az emberöléssel gyanúsított Cs. Dánielt – a 23 éves férfit nyomozók várták a ferihegyi reptéren. 
A férfit azzal gyanúsítják, hogy július utolsó napjaiban egy kőbányai lakásban megölte volt barátnőjét. A Blikk úgy tudja, hogy Cs. nem bírta elviselni szakításukat, és folyamatosan zaklatta, fenyegette volt partnerét. A fiatal nő a tragédia napján azonban beengedte lakásába támadóját, aki késszúrásokkal végzett vele. A áldozat testét július 30-án, délután fedezték fel, a rendőrség pedig azonnal körözést adott ki Cs. Dániel ellen.
A nemzetközi elfogatóparancs hasznosnak bizonyult, a körözött férfit két nappal később ugyanis Frankfurtban fogták el a német rendőrök, és átadási őrizetbe is tartották – egészen kiadatásáig.
Szerző