Előfizetés

Eltűnt egy családjával nyaraló magyar nagymama Korfun

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.26. 13:57

Fotó: Shutterstock
Eltűnt hetvenéves nő a Korfu szigetén lévő Sidari városából.
A hetvenéves Kovácsné Szeghő Katalin szombat kora este egy apartmanházból a tengerpartra, a lánya és az unokái után szeretett volna menni, de vélhetően rossz irányba indult el – írta a Travelo.
Az utazási iroda, amellyel a család az utazását szervezte, vasárnap este a Facebook-oldalára kitette a nő fotóját. Az eltűnt személyek keresésével foglalkozó önkéntes csoport egyik bejegyzése szerint két kereső- és mentőegység is a helyszínre tart. 
A Grand Tours Utazási Iroda és a család kéri, hogy aki bármilyen információval tud szolgálni a nőről, értesítse őket a Facebookon vagy az alábbi telefonszámokon: +36309421219, +36203411630, +36303050128.

Holttestet találtak egy mellékvágányra tolt vonaton a Nyugatiban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.26. 12:21

Fotó: Népszava
A Nyugati pályaudvari tárolóvágányra kitolt Fecske típusú vonaton a vonat ellenőrzésekor egy holttestet találtak az egyik wc-ben - írja az Index. A portál olvasójától származó információ szerint valószínűleg természetes halállal hunyt el az augusztus 21-én megtalált illető, ugyanis belülről volt bezárva az ajtó.  A MÁV megerősítette az értesülést, bár a haláleset okáról nincs információjuk. 
A rendőrség szerint idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel. Közigazgatási eljárás, nyomozás nem indult az ügyben.

Vádat emeltek egy jobbikos országgyűlési képviselő ellen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.26. 12:06
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vád szerint egy LMP-s képviselőjelöltnek Farkas Gergely azt ajánlotta, kifizeti a kampányköltségeit, ha visszalép.
Választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő ellen a Központi Nyomozó Főügyészség a Kecskeméti Törvényszéken. A vádhatóság hétfőn az MTI-hez eljuttatott, Keresztes Imre főügyész által jegyzett közleménye szerint Farkas Gergely 2018 márciusában, az országgyűlési választások előtt – a Jobbik Bács-Kiskun megyei 5. számú egyéni választókerületben nyilvántartásba vett képviselőjelöltjeként – az LMP képviselőjelöltjének felajánlotta, hogy ha visszalép a választástól, kifizeti neki a kampányra addig fordított hatszázezer forint költségét.
Farkas Gergely
Fotó: Béli Balázs
Ezzel a vádlott, a képviselőjelöltet passzív választójogának gyakorlásában anyagi juttatás ígéretével törekedett befolyásolni, ezt azonban az LMP-s jelölt visszautasította – áll az összegzésben. Miután az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára a parlament felfüggesztette, az ügyészség Farkas Gergelyt gyanúsítottként hallgatta ki; a politikus tagadta bűnösségét. A vádiratban a vádlott terhére rótt közigazgatás rendje elleni bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – hívta fel a figyelmet az ügyészség.

Farkas Gergely: Politikai hátszél mozgatja a szálakat

Farkas Gergely hétfő délután a Facebook-oldalán úgy reagált a hírre: „jól mutatja az ügyészség működését, hogy előbb értesült a sajtó az ellenem folyó eljárás részleteiről, mint jómagam.” Szerinte nem csak benne merül fel ilyenkor, hogy „ez valójában egy kirakatper, ahol aztán jól bemutatják, hogy az ellenzéki oldalon milyen velejéig korrupt bűnözők vannak”. „Közben persze minden józan gondolkodású ember tudja, hogy ez a »hatalmas« ügy az LMP-s jelölttel való beszélgetésemben egy komolytalan visszakérdezés kellő módon való felnagyítása és nem ilyenekkel kellene az ügyészségnek az idejét töltenie, hanem a valódi bűncselekményekkel: merthogy tele van az ország megtörtént, milliárdos korrupciós ügyekkel, csak ezek valahogy sosem jutnak el vádemelésig” – tette hozzá. Farkas Gergely azt írta, továbbra is tiszta a lelkiismerete, és semmi törvénybe ütközőt nem követett el. „Ennek ellenére azért naiv nem vagyok: ha nem politikai hátszél mozgatná a szálakat, ez az ügy már eddig se jutott volna el” – fogalmazott.