Előfizetés

Egy autós előtt a sorompó, Várdomb fölött a nap ment le - elkészült a hétvége rendőrségi fotója

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.24. 16:35
Ez a kép még nem az a kép, de a helyszínen készült ez is
Fotó: Police.hu
Az el nem ért úti cél narancssárgán izzik a háttérben. Senki sem sérült meg.
A Police.hu tette közzé azt júniusi közlekedési balesetről szóló hírt, amihez közölt a portál néhány képet is, köztük azt, amit majd mindjárt megmutatunk.

Először a hír

Az 56-os főút 19-es kilométerszelvényében 2019. június 15-én az esti órákban Bátaszék irányából Várdomb irányába közlekedett a személygépkocsijával egy76 éves szekszárdi férfi. A vasúti átjáró kereszteződésénél nekiütközött a már leeresztett félsorompónak. A férfi a baleset után félreállt, azonnal értesítette a 112-es segélyhívót. Az eljárás során a gépkocsivezetőt vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A Szekszárdi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Aztán a hétvége rendőrségi fotója

Senki sem sérült meg, gyönyörű a naplemente.
Egy autós előtt a sorompó, Várdomb fölött a nap ment le
Fotó: Police.hu

Az anya leszaladt a benzinkútra, közben rágyulladt a három kisfiúra a kőbányai lakás, súlyosan sérültek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.24. 14:18

Fotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Egy 4 éves és egy 7 éves kisfiú füstmérgezést szenvedett, 2 éves öccsüket életveszélyes állapotban vitték kórházba.
A tűz a kőbányai Gyömrői úton, egy társasház első emeleti lakásában keletkezett, amelyben egy szoba és annak berendezési tárgyai égtek. A Police.hu közölte: három kisgyermek egyedül volt a lakásban, amíg édesanyjuk egy közeli benzinkúton vásárolt. A tüzet a család 24 éves rokona észlelte, aki a két nagyobb gyereket ki tudta hozni a lakásból, de a 2 éves kisfiú bent rekedt; őt egy tűzoltó eszméletlen állapotban hozta ki. A testvéreket a mentők kórházba szállították. A rendőrség gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást a gyerekek 26 éves anyja ellen.
Frissítés: Az Országos Mentőszolgálat az MTI érdeklődésére azt közölte: három mentőegységgel, köztük gyermekrohamkocsival érkeztek a helyszínre. A legkisebb gyermeket súlyos légúti sérüléssel vitték kórházba, a két nagyobbikat pedig "könnyűnek tűnő füstmérgezéssel". Rajtuk kívül egy fiatal férfi is kórházba került, szintén könnyebb füstmérgezéssel.

Elsőre nem küldött rendőrt a budai tragédiához az ügyeletes, másnap találták meg a családot

Pion István
Publikálás dátuma
2019.08.24. 11:25

Fotó: police.hu
Pedig az első bejelentő azt mondta, furcsa hangokat hallott, és azóta egész nap nem látta a szomszéd lakókat. Mulasztás történt.
Budapest rendőrfőkapitánya vizsgálatot rendelt el, mert egy bejelentésre nem megfelelően reagált a Tevékenység-irányítási Központ munkatársa - adta hírül a Police.hu. Bár a közlemény konkrétan nem tartalmazza, de kikövetkeztethető, hogy arról a pénteken nyilvánosságra került budai családi gyilkosságról van szó, amelyben a II. kerületi Zöldlomb utcában, egy társasház második emeleti lakásában a 35 éves S. Levente megölte 31 éves élettársát, és 4 éves közös gyereküket. A gyilkosságról hírt adó első Police.hu-anyag azt közölte, hogy a lakás tulajdonosa nem tudta elérni a lakásában lakó családot, ezért 2019. augusztus 23-án 11 óra 55 perckor hívta a rendőrséget, mert nem tudta őket elérni telefonon. A mostani, fegyelmi eljárás megindításáról szóló közleményben pedig az áll, hogy 2019. augusztus 22-én 10 óra 54 perckor egy nő hívta a segélyhívót, merta hajnali órákban furcsa hangokat hallott a szomszédból. A bejelentő azt is elmondta, hogy egész nap nem látta a mellette lévő lakásban bérlőként élő családot. Vagyis úgy tűnik, hogy a szomszéd már megelőzte a lakás tulajdonosát, és több mint egy nappal korábban bejelentést tett a segélyhívón. A rendőrség tájékoztatása szerint azonban
az első hívást fogadó telefonügyeletes munkatárs úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre.

Budapest rendőrfőkapitánya vizsgálatot rendelt el az ügyben, a vizsgálat eredménye szerint mulasztás történt, így a telefonügyeletes ellen fegyelmi eljárás indul. A rendőrség közleménye kiemeli, hogy amikor 2019. augusztus 22-én telefonált a szomszéd a rendőrségre, a család tagjai már 24 órája halottak voltak.