Előfizetés

Simonka György a Facebookon tagad, és hisz a független bíróságban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.22. 13:40

Fotó: Rosta Tibor / MTI
Tegnap emeltek vádat a mentelmi jog alól felfüggesztett fideszes képviselő és 32 társa ellen.
A NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult ügyben Simonka György mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését - írta meg szerdán a Népszava is. A vádirat lényege szerint Simonka György és társai tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben 33 személy ellen emelt vádat, akik közül csak Simonka György közszereplő. A vádlottak valamennyien szabadlábon védekeznek. Csütörtökön napközben Simonka saját Facebook-oldalán tett közzé egy posztot, amiben tagadja a vele szemben felhozott vádakat, és leszögezi, hogy hisz a független bíróságban, amely előtt tisztázhatja magát:

Lukácsi visszalépett, Radócz az ellenzék közös jelöltje Szolnokon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.22. 13:31
Radócz Zoltán
Fotó: Momentum Mozgalom
Összesen kilenc szervezet áll az MSZP-s politikus mögött.
Hosszú „huzavona” után úgy tűnik, mégis létrejött az ellenzéki egység Szolnokon, Lukácsi Katalin visszalépésével ugyanis létrejött az ellenzéki egység Radócz Zoltán mögött – írja az atv.hu. Értesülésüket Radócz is megerősítette, aki elmondta, hogy egy szerda esti megállapodás értelmében valóban őt indítják Szolnokon a kormányellenes erők. Az MSZP-s politikus mögött összesen kilenc szervezet áll. Hatan közülük jelölőszervezetként, ők lesznek tehát azok, akik a választói lapon is megjelennek: Momentum Mozgalom, DK, LMP, Jobbik, MSZP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM). Támogató szervezetként pedig a Szolidaritási Mozgalom, a Szolnok Város Fejlődésért egyesület és a Párbeszéd is jelen lesz, előbbi kettő ráadásul képviselőjelöltet is ad az a megállapodás értelmében. Radócz Zoltán azt is elárulta: ehhez az kellett, hogy mindenki egy kicsit visszavegyen, konszenzusra jussanak, de most már egyesült erővel indulnak neki az őszi önkormányzati választásnak, az egység létrejöttét pedig úgy jellemezte, hogy innentől együtt sírnak és együtt nevetnek – teszi hozzá a portál.
Lukácsi Katalin és Radócz Zoltán
Fotó: Lukácsi Katalin Facebook oldala

Microsoft-botrány: lépett az ügyészség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.22. 12:03

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Az atv.hu úgy tudja, Microsoft-licenc szerződéseket kérnek be augusztus 26-ig.
A Fővárosi Főügyészség közigazgatási jogi osztálya egy szerdai levélben arra kéri az Esterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatóját, hogy legkésőbb augusztus 26-ig küldje meg „a Microsoft vagy azzal egyenértékű szoftverlicencek és kapcsolódó szolgáltatások beszerzésére megkötött közbeszerzési szerződéseket, és azok előkészítő iratanyagát is a Fővárosi Főügyészségnek” – írja az atv.hu. A portál szerint más szállítási, vállalkozási szerződéseket is kérnek. A portálhoz is eljutott levelében az ügyész azt kéri, hogy az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, valamint hét beszállító cég között 2014. július 29-én megkötött szállítási szerződést, valamint további egy beszállítóval 2014. november 4-én megkötött kettő darab szállítási szerződést, öt beszállítóval 2015. szeptember 1-jén megkötött vállalkozási szerződést, továbbá egy beszállítóval 2015. szeptember 7-én megkötött vállalkozási szerződést – de a szerződéskötéseket előkészítő teljes iratanyagot is – legkésőbb 2019. augusztus 26-áig a Fővárosi Főügyészség Közigazgatási Jogi Osztályának (elektronikus úton vagy papír alapon) küldjék meg. A portál szerint osztályvezető ügyész ezen túlmenően kéri azt is, hogy a fent nem szereplő, de a KM0101SLIC13 azonosító számon megkötött keretmegállapodás alapján
„Microsoft vagy azzal egyenértékű szoftverlicencek és kapcsolódó szolgáltatások beszerzésére megkötött további közbeszerzési szerződéseket és azok előkészítő iratanyagát is szíveskedjék megküldeni a Fővárosi Főügyészségnek”.