Égő lakásából mentettek ki egy nőt a csepeli rendőrök

Publikálás dátuma
2019.08.19. 11:29
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tűz a XXI. kerületben, a Kossuth Lajos utcában keletkezett.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2019. augusztus 19-én 7 óra 39 perckor érkezett bejelentés, mely szerint Budapesten, a XXI. kerületben, a Kossuth Lajos utcában egy lakásban tűz keletkezett. A helyszínre érkező rendőrök a lakásba bejutottak és onnan egy nőt hoztak ki - írja a honlapján a rendőrség.    Az 54 éves nőt és a két járőrt a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen ellátták, majd füstmérgezés gyanújával kórházba vitték.  
Szerző
Témák
lakástűz Csepel

Hódolója végezhette ki egy mécsessel a 300 éves barcsi tölgyet

Publikálás dátuma
2019.08.19. 07:44

Fotó: Wikipedia / Zerind
A fát 1942-ben nyilvánították védetté, törzsének kerülete 2015-ben elérte a 7 métert.
Teljes útzár mellett dolgoztak a tűzoltók a Patkó Bandi fájának nevezett védett kocsányostölgy oltásán Barcs és Darány között, írja a hvg.hu. Folyamatosan locsolták, de a matuzsálem belülről égett, így végül csak csonkolással lehetett megfékezni a tüzet.
Arról nem szól a hír, hogy mi okozhatta a tüzet, de a Vadász-Szó-Tár közösségi oldal tudni véli: azt írják, a Somogy megyei város nevezetességének számító fát
"óvták, gondozták, sok ember látogatta mindaddig, amíg egy idióta baromnak az jutott az eszébe, hogy mécsest tesz a fába és meggyújtja".

A fát 1942-ben nyilvánították védetté, törzsének kerülete 2015-ben elérte a 7 métert. A tölgy névadója Patkó Bandi a térség legendás betyárja volt.
Szerző
Témák
tűzeset

Halálra gázolt egy kerékpárost a 19-es villamos

Publikálás dátuma
2019.08.18. 20:43
Illusztráció
Fotó: Népszava
A baleset a Bem rakparton történt.
Elütött egy kerékpárost a 19-es villamos vasárnap 17 óra 20 perckor Budapest I. kerületében, a Bem rakpart 30. számnál – írja a police.hu. A férfi a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség megkezdte a szemlét a helyszínen, a Bem rakpartot a Csalogány utca és Halász utca közötti szakaszon lezárták.
Szerző