Előfizetés

Álrendőrök zsebelték ki a budapesti turistákat, aztán rajtakapta őket egy igazi nyomozó

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.14. 15:27
Képünk illusztráció
Fotó: Üveges Zsolt
Azt mondták, kábítószert keresnek, ezért kutatják át a táskákat, zsebeket és tárcákat.
Álrendőrök zsebelték ki a budapesti turistákat, míg rajta nem kapta őket egy igazi nyomozó, írja a police.hu. A Teréz körúton elfogott férfinak és ismeretlen társának mindig ugyanaz volt a sztorija, állítólag kábítószert kerestek.
Az 51 éves román állampolgár és társa első alkalommal augusztus 3-án fényes nappal szólított le egy török férfit. Hamis rendőrigazolványt mutattak fel, majd elkérték a külföldi útlevelét és a pénztárcáját arra hivatkozva, hogy kábítószert keresnek. Végül elloptak 500 eurót. Három nap múlva, augusztus 6-án este a Bajcsy-Zsilinszky úton csaptak le két japán állampolgárra, tőlük 50 ezer yent csaltak ki. 8-án este a Liszt Ferenc téren két német turistát rövidítettek meg 500 euróval ugyanígy.
Később, augusztus 11-én délután a Teréz körúton próbálkoztak. Felfigyelt viszont rájuk egy szabadnapos rendőr, amint rendőri intézkedést színlelve elkérik a járókelők okmányait, átnézi a tárcáikat, és pénzt vesznek el tőlük. 
A nyomozónő szolgálatba helyezte magát, és két közelben lévő egyenruhás járőr segítségével elfogta az egyik elkövetőt, míg társa elmenekült. Az egyelőre ismeretlen férfit a rendőrség továbbra is keresi.

A román férfit előállították a BRFK VI. kerületi rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítottként hallgatták ki ötrendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Belerohant egy német rendőrautóba egy magyarokkal teli kisbusz, többen súlyosan megsérültek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.14. 15:19

Fotó: Sven Kohls / AFP
Gyorsítósávban, egy kocsisor mellett történt a baleset. Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hányan voltak az autóban.
Súlyos baleset történt kedden reggel 8 órakor Stuttgart mellett a német A8-as autópályán, írja az index.hu. A magyar Eutaxi kisbusza – egyelőre tisztázatlan okokból –
az álló kocsisor mellett a gyorsítósávban beleütközött egy ott álló rendőrautóba.

Az éppen egy lerobbant kisteherautónak segítő rendőrök szerint a sofőr gyakorlatilag fékezés nélkül száguldott bele az autójukba. Egyelőre azt sem lehet pontosan tudni, hányan voltak az autóban, egy érintett szerint nekik a taxit üzemeltető cégnél három embert mondtak, de
a német lapok szerint egy 33, egy 54 és egy 64 éves nő sérült meg életveszélyesen, valamint a sofőr is súlyosan megsérült.

A sérülteket a stuttgarti kórházba szállították, többen élet-halál között vannak. Az Eutaxi nem reagált a portál megkeresésére.

Egy budapesti pláza vécéjében úgy összevertek egy férfit, hogy tíz nap után belehalt sérüléseibe

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.14. 12:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A két tettes időközben dicsekedni kezdett, hogy mennyire megverték az áldozatot. A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat ellenük.
Az eset még 2017 novemberében történt, de most jutott el a vádemelésig. Az ügyészség közleménye szerint a két vádlott, egy 25 és egy 29 éves férfi ivócimborák voltak, és egy XIII. kerületi hipermarketben összetalálkoztak egy másik férfival, a sértettel. A sértett korábban több alkalommal lopott a 25 éves férfitól, aki emiatt már nem egyszer megverte. A 25 éves férfi a mellékhelyiségében számon kérte a sértettet, aki azonban ittas állapotban volt, és nem tudott a számon kérő elvárásainak megfelelően válaszolni. A fiatalabb férfi ezért bántalmazni kezdte, a sértett elesett, folyt a vére, de a terhelt nem hagyta abba a bántalmazást. A 29 éves férfi kezdetben figyelte és biztosította a mellékhelyiségben társa cselekményét, majd ő maga is bántalmazta a sértettet. Egy idő után a vádlottak felhagytak a sértett bántalmazásával, megmosdatták, majd mentőt hívtak hozzá. Mindkét vádlott megvárta a helyszínen a mentőket. A sértetten életmentő műtétet hajtottak végre, azonban a férfi tíz napon belül elhunyt. A vádlottak – amíg nem értesültek a sértett haláláról – több személynek is dicsekedtek azzal, hogy nagyon megverték a sértettet. A Fővárosi Főügyészség a két férfi ellen társtettesként elkövetett, halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A vádlottak letartóztatásban vannak.