László pisztollyal a kézben várta a villamost

Publikálás dátuma
2019.08.13. 19:36
illusztráció
Fotó: police.hu
Felszállni azonban már nem tudott rá, mert perceken belül rendőrök vették körül.
Civil ruhás rendőrök fogták el kedd reggel azt a férfit, aki kedd reggel 7 óra körül, kezében pisztollyal álldogált a Nagyvárad téri villamosmegállóban. A fegyveres személyről bejelentés érkezett a rendőrségre, és a nyomozók a hívástól számított néhány percen  belül elfogták az illetőt – írja az Index.
A hatóság megerősítette az értesülést: mint a lap kérdésére írták, a járőrök egy 49 éves férfival, P. Lászlóval szemben intézkedtek, akinél  gázpisztolyt találtak. A férfit bevitték, és garázdaság és lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés miatt eljárást is indítottak ellene.
Szerző

Gyilkosság Rákospalotán - Letartóztatták az ukrán gyanúsítottat

Publikálás dátuma
2019.08.13. 18:41

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak az ukrán állampolgárnak a letartóztatását, akit a rákospalotai emberölés elkövetésével gyanúsítanak.
A rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan feltehető, hogy az ukrán férfi 2019. augusztus 11-én egy XV. kerületi házban az ott tartózkodó sértettet legalább nyolc alkalommal késsel megszúrta. A sértett a sérülések következtében a helyszínen életét vesztette. Az elsőfokú végzés szerint a bűncselekmény – bizonyítottság esetén – öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye miatt a gyanúsított letartóztatását indítványozta - közölte a Fővárosi Törvényszék.   A gyanúsított Magyarországon nem rendelkezik bejelentett tartózkodási hellyel, munkaviszonnyal, jövedelemmel. A gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a felelősségre vonás elkerülése érdekében nyomban elhagyta a fővárost, a hatóságok a magyar-ukrán határon fogták el. Menekülés közben a nála lévő tárgyi bizonyítási eszközöktől is megszabadult. Mindezekre tekintettel a gyanúsított esetében a szökés veszélye mellett annak is fennáll a lehetősége, hogy a nyomozás során még meg nem talált bizonyítékokat megsemmisítené, illetve a tanúkat befolyásolná. A bíróság 30 napra rendelte el letartóztatását. A bíróság végzését minden érintett tudomásul vette, az véglegessé vált - zárul a közlemény.
Szerző

Levélben küldött húszezressel akarta lefizetni egy férfi a katasztrófavédelmet

Publikálás dátuma
2019.08.13. 13:58

Fotó: Illyés Tibor / MTI
A Fővárosi Főügyészség hivatali vesztegetés miatt vádat emelt ellene.
Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki hatósági ellenőrzés során akart számára kedvező döntést a tűzoltónak szánt, borítékba rejtett készpénzzel. Az ügyészség közleménye szerint az 53 éves férfit a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége hatósági egy ellenőrzés során nyilatkozattételre és iratbemutatásra hívta fel. Ennek az volt az oka, hogy a férfi által használt lakásban a kéményseprő-ipari közszolgáltató által korábban jelzett szabálytalanságok kijavítása nem történt meg. A férfi levelet írt az ügyintéző tűzoltó főhadnagynak címezve, és ebben a levélben kérte az eljárás megszüntetését az iratok benyújtása nélkül, kifejtve az érveit. Annak érdekében, hogy az eljárás megszüntetéséhez szükséges hatósági igazolások hiányában az eljárást megszüntessék, a férfi egy 20 ezer forintos bankjegyet is elhelyezett a levélben. A pénzt a katasztrófavédelem levélbontó ügykezelője megtalálta, és az esetet jelentette a vezetőjének. A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben hivatali vesztegetés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, a bűncselekményért három évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak.  
Szerző