Gyilkosság Rákospalotán - Letartóztatták az ukrán gyanúsítottat

Publikálás dátuma
2019.08.13. 18:41

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak az ukrán állampolgárnak a letartóztatását, akit a rákospalotai emberölés elkövetésével gyanúsítanak.
A rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan feltehető, hogy az ukrán férfi 2019. augusztus 11-én egy XV. kerületi házban az ott tartózkodó sértettet legalább nyolc alkalommal késsel megszúrta. A sértett a sérülések következtében a helyszínen életét vesztette. Az elsőfokú végzés szerint a bűncselekmény – bizonyítottság esetén – öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye miatt a gyanúsított letartóztatását indítványozta - közölte a Fővárosi Törvényszék.   A gyanúsított Magyarországon nem rendelkezik bejelentett tartózkodási hellyel, munkaviszonnyal, jövedelemmel. A gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a felelősségre vonás elkerülése érdekében nyomban elhagyta a fővárost, a hatóságok a magyar-ukrán határon fogták el. Menekülés közben a nála lévő tárgyi bizonyítási eszközöktől is megszabadult. Mindezekre tekintettel a gyanúsított esetében a szökés veszélye mellett annak is fennáll a lehetősége, hogy a nyomozás során még meg nem talált bizonyítékokat megsemmisítené, illetve a tanúkat befolyásolná. A bíróság 30 napra rendelte el letartóztatását. A bíróság végzését minden érintett tudomásul vette, az véglegessé vált - zárul a közlemény.
Szerző

Levélben küldött húszezressel akarta lefizetni egy férfi a katasztrófavédelmet

Publikálás dátuma
2019.08.13. 13:58

Fotó: Illyés Tibor / MTI
A Fővárosi Főügyészség hivatali vesztegetés miatt vádat emelt ellene.
Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki hatósági ellenőrzés során akart számára kedvező döntést a tűzoltónak szánt, borítékba rejtett készpénzzel. Az ügyészség közleménye szerint az 53 éves férfit a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége hatósági egy ellenőrzés során nyilatkozattételre és iratbemutatásra hívta fel. Ennek az volt az oka, hogy a férfi által használt lakásban a kéményseprő-ipari közszolgáltató által korábban jelzett szabálytalanságok kijavítása nem történt meg. A férfi levelet írt az ügyintéző tűzoltó főhadnagynak címezve, és ebben a levélben kérte az eljárás megszüntetését az iratok benyújtása nélkül, kifejtve az érveit. Annak érdekében, hogy az eljárás megszüntetéséhez szükséges hatósági igazolások hiányában az eljárást megszüntessék, a férfi egy 20 ezer forintos bankjegyet is elhelyezett a levélben. A pénzt a katasztrófavédelem levélbontó ügykezelője megtalálta, és az esetet jelentette a vezetőjének. A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben hivatali vesztegetés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, a bűncselekményért három évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak.  
Szerző

Általános iskolás lányt futtatott egy fóti pár

Publikálás dátuma
2019.08.13. 12:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Rábeszélték a fiatalt, hogy prostituáltként dolgozzon velük. Börtönbüntetés kiszabására tett indítványt velük szemben az ügyészség.
A Dunakeszi Járási Ügyészség kerítés bűntette miatt emelt vádat egy férfival és élettársával szemben, akik egy általános iskolás lányt rábeszéltek arra, hogy prostituáltként dolgozzon velük. Az ügyészség közleménye szerint a nő 2016 óta Fóton vagy az interneten ismerkedett férfiakkal, akikkel a házukban pénzért létesített szexuális kapcsolatot. Mindez az élettársa tudtával történt, a vádlottak főként a nő prostitúciós bevételéből éltek. Az asszony összebarátkozott egy általános iskolás lánnyal, aki többször is elment a vádlottak lakására. A beszélgetések során a férfi és a nő azzal kecsegtette, hogy milyen jól keresne és mennyi pénzt gyűjthetne össze, ha ő is prostituált lenne. Az élettársak tisztában voltak a sértett életkorával, és azt is tudták, hogy általános iskolába jár. A lány beleegyezett abba, hogy a vádlottak hirdetést adnak fel neki, valamint megszervezik a találkozóit, amiket a lakásukban bonyolíthat le. Megállapodtak abban, hogy a szexuális szolgáltatásért kapott pénzt háromfelé osztják. A nő fotókat készített a fiatal lányról, és egy internetes oldalon hirdetést adott fel, telefonszámként pedig a saját számát adta meg. A hirdetésre jelentkező férfiakkal a nő szervezte meg a találkozót, ő határozta meg a tarifát is. A sértett 2017 júniusától október végéig naponta több férfival létesített szexuális kapcsolatot a vádlottak lakásában, bevételét minden alkalommal átadta nekik. A lány a pénzből semmit sem kapott, azt a férfi és a nő saját magára költötte el. A Dunakeszi Járási Ügyészség kerítés bűntettével, gyermekprostitúció kihasználásának bűntettével és más bűncselekménnyel vádolja az élettársakat. A járási ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt velük szemben.
Szerző
Témák
Fót vádemelés