Levélben küldött húszezressel akarta lefizetni egy férfi a katasztrófavédelmet

Publikálás dátuma
2019.08.13. 13:58

Fotó: Illyés Tibor / MTI
A Fővárosi Főügyészség hivatali vesztegetés miatt vádat emelt ellene.
Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki hatósági ellenőrzés során akart számára kedvező döntést a tűzoltónak szánt, borítékba rejtett készpénzzel. Az ügyészség közleménye szerint az 53 éves férfit a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége hatósági egy ellenőrzés során nyilatkozattételre és iratbemutatásra hívta fel. Ennek az volt az oka, hogy a férfi által használt lakásban a kéményseprő-ipari közszolgáltató által korábban jelzett szabálytalanságok kijavítása nem történt meg. A férfi levelet írt az ügyintéző tűzoltó főhadnagynak címezve, és ebben a levélben kérte az eljárás megszüntetését az iratok benyújtása nélkül, kifejtve az érveit. Annak érdekében, hogy az eljárás megszüntetéséhez szükséges hatósági igazolások hiányában az eljárást megszüntessék, a férfi egy 20 ezer forintos bankjegyet is elhelyezett a levélben. A pénzt a katasztrófavédelem levélbontó ügykezelője megtalálta, és az esetet jelentette a vezetőjének. A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben hivatali vesztegetés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, a bűncselekményért három évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak.  
Szerző

Általános iskolás lányt futtatott egy fóti pár

Publikálás dátuma
2019.08.13. 12:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Rábeszélték a fiatalt, hogy prostituáltként dolgozzon velük. Börtönbüntetés kiszabására tett indítványt velük szemben az ügyészség.
A Dunakeszi Járási Ügyészség kerítés bűntette miatt emelt vádat egy férfival és élettársával szemben, akik egy általános iskolás lányt rábeszéltek arra, hogy prostituáltként dolgozzon velük. Az ügyészség közleménye szerint a nő 2016 óta Fóton vagy az interneten ismerkedett férfiakkal, akikkel a házukban pénzért létesített szexuális kapcsolatot. Mindez az élettársa tudtával történt, a vádlottak főként a nő prostitúciós bevételéből éltek. Az asszony összebarátkozott egy általános iskolás lánnyal, aki többször is elment a vádlottak lakására. A beszélgetések során a férfi és a nő azzal kecsegtette, hogy milyen jól keresne és mennyi pénzt gyűjthetne össze, ha ő is prostituált lenne. Az élettársak tisztában voltak a sértett életkorával, és azt is tudták, hogy általános iskolába jár. A lány beleegyezett abba, hogy a vádlottak hirdetést adnak fel neki, valamint megszervezik a találkozóit, amiket a lakásukban bonyolíthat le. Megállapodtak abban, hogy a szexuális szolgáltatásért kapott pénzt háromfelé osztják. A nő fotókat készített a fiatal lányról, és egy internetes oldalon hirdetést adott fel, telefonszámként pedig a saját számát adta meg. A hirdetésre jelentkező férfiakkal a nő szervezte meg a találkozót, ő határozta meg a tarifát is. A sértett 2017 júniusától október végéig naponta több férfival létesített szexuális kapcsolatot a vádlottak lakásában, bevételét minden alkalommal átadta nekik. A lány a pénzből semmit sem kapott, azt a férfi és a nő saját magára költötte el. A Dunakeszi Járási Ügyészség kerítés bűntettével, gyermekprostitúció kihasználásának bűntettével és más bűncselekménnyel vádolja az élettársakat. A járási ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt velük szemben.
Szerző
Témák
Fót vádemelés

Ismert futó lehet az egyik holland dealer, akit elfogtak a Szigeten

Publikálás dátuma
2019.08.13. 12:16

Fotó: police.hu
A két férfinél összesen körülbelül 100 millió forint értékű, 20 ezer adag kábítószer volt.
Az egyik holland dealer, akit elkaptak Magyarországon (a személyiségi jogainak védelme miatt csak Roelf B.-nek nevezett személy) egy ismert futó lehet Hollandiában – írja a Dutchreview a Telegraaf alapján, a hírt a 444.hu vette észre. Mint írják, a holland médiában is vezető hír, hogy két huszonéves dealert kapcsoltak le a rendőrök a Sziget fesztiválon. A rendőrség kedden közölte, meglett az autójuk is, amiben 17 kilogramm kábítószer volt volt, összesen százmillió értékben. A két férfinél összesen körülbelül 100 millió forint értékű, 20 ezer adag kábítószer volt.
A Telegraaf arról ír, hogy Roelf B. telefonja napok óta ki van kapcsolva, az atéltikai szövetségtől sem reagált a találgatásokra senki. Roelf B. 2017-ben tűnt fel, százméteres versenyszámban többször versenyzett otthon, illetve Európában, legutóbb a 23 éven aluliak bajnokságán vett részt. A napokban egy másik holland profi sportolót is letartóztattak Németországban szintén kábítószerrel. A 26 éves sprintert, Madiea G.-t a határon kapták el 50 kilónyi kábítószerrel.
Szerző