Általános iskolás lányt futtatott egy fóti pár

Publikálás dátuma
2019.08.13. 12:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Rábeszélték a fiatalt, hogy prostituáltként dolgozzon velük. Börtönbüntetés kiszabására tett indítványt velük szemben az ügyészség.
A Dunakeszi Járási Ügyészség kerítés bűntette miatt emelt vádat egy férfival és élettársával szemben, akik egy általános iskolás lányt rábeszéltek arra, hogy prostituáltként dolgozzon velük. Az ügyészség közleménye szerint a nő 2016 óta Fóton vagy az interneten ismerkedett férfiakkal, akikkel a házukban pénzért létesített szexuális kapcsolatot. Mindez az élettársa tudtával történt, a vádlottak főként a nő prostitúciós bevételéből éltek. Az asszony összebarátkozott egy általános iskolás lánnyal, aki többször is elment a vádlottak lakására. A beszélgetések során a férfi és a nő azzal kecsegtette, hogy milyen jól keresne és mennyi pénzt gyűjthetne össze, ha ő is prostituált lenne. Az élettársak tisztában voltak a sértett életkorával, és azt is tudták, hogy általános iskolába jár. A lány beleegyezett abba, hogy a vádlottak hirdetést adnak fel neki, valamint megszervezik a találkozóit, amiket a lakásukban bonyolíthat le. Megállapodtak abban, hogy a szexuális szolgáltatásért kapott pénzt háromfelé osztják. A nő fotókat készített a fiatal lányról, és egy internetes oldalon hirdetést adott fel, telefonszámként pedig a saját számát adta meg. A hirdetésre jelentkező férfiakkal a nő szervezte meg a találkozót, ő határozta meg a tarifát is. A sértett 2017 júniusától október végéig naponta több férfival létesített szexuális kapcsolatot a vádlottak lakásában, bevételét minden alkalommal átadta nekik. A lány a pénzből semmit sem kapott, azt a férfi és a nő saját magára költötte el. A Dunakeszi Járási Ügyészség kerítés bűntettével, gyermekprostitúció kihasználásának bűntettével és más bűncselekménnyel vádolja az élettársakat. A járási ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt velük szemben.
Szerző
Témák
Fót vádemelés

Ismert futó lehet az egyik holland dealer, akit elfogtak a Szigeten

Publikálás dátuma
2019.08.13. 12:16

Fotó: police.hu
A két férfinél összesen körülbelül 100 millió forint értékű, 20 ezer adag kábítószer volt.
Az egyik holland dealer, akit elkaptak Magyarországon (a személyiségi jogainak védelme miatt csak Roelf B.-nek nevezett személy) egy ismert futó lehet Hollandiában – írja a Dutchreview a Telegraaf alapján, a hírt a 444.hu vette észre. Mint írják, a holland médiában is vezető hír, hogy két huszonéves dealert kapcsoltak le a rendőrök a Sziget fesztiválon. A rendőrség kedden közölte, meglett az autójuk is, amiben 17 kilogramm kábítószer volt volt, összesen százmillió értékben. A két férfinél összesen körülbelül 100 millió forint értékű, 20 ezer adag kábítószer volt.
A Telegraaf arról ír, hogy Roelf B. telefonja napok óta ki van kapcsolva, az atéltikai szövetségtől sem reagált a találgatásokra senki. Roelf B. 2017-ben tűnt fel, százméteres versenyszámban többször versenyzett otthon, illetve Európában, legutóbb a 23 éven aluliak bajnokságán vett részt. A napokban egy másik holland profi sportolót is letartóztattak Németországban szintén kábítószerrel. A 26 éves sprintert, Madiea G.-t a határon kapták el 50 kilónyi kábítószerrel.
Szerző

Rendőrautó és taxi ütközött Kaposváron – Egy előállított meglépett, de pár perc alatt elfogták

Publikálás dátuma
2019.08.13. 11:47

Fotó: Szántó Gábor / Kaposvarmost.hu
A gépkocsi megállt, és az illető kiszállt a járműből. A baleset az Árpád utcában történt.
Összeütközött egy rendőrautó és egy taxi hétfőn Kaposváron, az Árpád utcában. A hírről korábban a kaposvarmost.hu számolt be, és a portál – nem megerősített információk alapján – azt írta: az eset során egy rab megszökött. Megkeresésünkre Hosszú Balázs rendőrségi szóvivő elmondta: nem egy rabról, hanem egy előállított személyről van szó. Szavai szerint a balesetet követően a gépkocsi megállt, és a személy, akit éppen a rendőrkapitányságra állítottak elő, kiszállt a járműből. Kollégái a helyszín közelében szinte azonnal, pár percen belül elfogták. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt írta: a balesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak, a mentési munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egységek egy embert feszítővágóval kiemeltek és áramtalanították a járműveket. A helyszínre mentők is érkeztek.
Szerző