Ez nem leleplezés, hanem a NER nedves vágyálma: Donáth Anna beperli a kormánymédiát

Publikálás dátuma
2019.08.12. 17:36

Fotó: Momentum Mozgalom Facebook oldala
Semmi nem igaz a propaganda fantáziálásából – írja a Momentum EP–képviselője, aki szerint a vádaskodó újságíró kedvenc pornófilmből merítette a leszbikus zaklatás vádját.
„Meglepődve tapasztaltam, hogy friss házasként, pont a nászutam előtt vádolt meg azzal a Fidesz propaganda-gépezete, hogy szerintük még tavalyelőtt, édesapám munkahelyén egy lányt zaklathattam. Korábban azt hittem, Vona Gábor és az őt vádoló transzvesztita úr történeténél vadabbat már nem tud felböffenteni a kormánypárti propaganda, de tévedtem” - írta hétfő délután, Facebook-bejegyzésében Donáth Anna. A momentum politikusnője kíváncsi lenne, hogy a NER szerkesztőségeiben hogy nem veszik észre az iszonyatos kórházi állapotokat, az elvándorlást vagy a korrupciót – és valódi hírek helyett miért őt Momentum alelnökét kombinálják össze kedvenc netes pornófilmjeik jeleneteivel. Donáth hangsúlyozza, hogy semmi nem igaz az elsőként a Ripostban leírt cselekményből, miszerint ő két éve részegen ajánlatot volna egy, a Donáth-féle szeretetotthonban önkéntes munkát végző középiskolás lánynak.
„Bárki is vagy te, aki ezt írtad rólam, nézz a lányod vagy az édesanyád szemébe, és képzeld el, hogy róluk írnak ilyet.”

„Képzeld el, hogy az állami propagandagép őket veszi célba. Ilyen rendszert építesz a hazug írásaiddal” – jegyzi meg a Momentum alelnöke, aki ezután pontokba szedve cáfolja kormánypárti lap állításait.
„1. A levélmű alkotója szerint az eset tavaly előtt, egy keddi Sziget-napon történt. Abban az évben egyetlen alkalommal, egy Quimby-koncerten voltam a Szigeten, de még a megelőző pénteken, és utána sem Békásmegyerre mentem, a közelében sem jártam. 2. A fikció szerzője szerint „saját szállodaként” használtuk az intézményt. Ennek semmi értelme nem lett volna, hiszen mellette áll a családi házunk, a saját szobámba is mehettem volna. A levélíró állítólag már akkor is a szomszédunkban (!) lakott, és most is ott él – ha így lenne, ezt is tudná. 3. Őszintén nem tudom, mit jelent a „nem részletezem, de rám támadt!”-vád, pláne egy olyan cikkben, ami azzal indul, hogy a névtelen cikkírónak a névtelen levélíró „részletesen leírta’”, miként történt a képzeletbeli zaklatás. Biztos van olyan szennyes fantáziavilág, ahol a „nem részletezés” valami egyértelműen, nagyon perverz dolgot jelent, de sajnos nekem mégis muszáj megkérdeznem: mi a vád? Önök szerint pontosan, fizikailag mit csináltam? 4. Soha senkit nem bocsátottak el amiatt, mert tőlem „védett” másokat. Soha senkit nem is zaklattam, sem itt, sem máshol. Továbbra is a lehető legszigorúbban védi a Momentum teljes közössége a zaklatás áldozatait, ebben nem kötünk semmilyen kompromisszumot.”
Donáth Anna bejegyzése végén hozzáteszi, be fogja perelni a hamis történettel előálló propagandalapokat.
„Végig fogom csinálni, és fizetni fognak a hazugságért” - írja a politikusnő.

A Ripost cikkét egyébként átvette a Lokál, az Origo és a Magyar Hírlap is – mind idézik az állítólagos áldozat szavait, és egyikük sem jelzi, hogy az ügyben megkérdezték volna Donáth Annát. Az Origo ráadásul épphogy a becélzott politikusnőtől kérte számon a nyilvános reakció hiányát. 

Donáth László múlt héten a Népszavának azt nyilatkozta: egyértelműnek tartja, hogy politikai lejárató kampány zajlik, amelynek valódi célpontja nem ő, hanem a lánya. A lelkész megjegyezte, hogy mind a mai napig semmifajta hivatalos megkeresést nem kapott, még tanúként sem. Az újabb sajtótámadás után ismét megkerestük Donáth Lászlót, aki ezen túlmenően egyelőre mást nem kívánt mondani. Cz. G. 

Szerző
Frissítve: 2019.08.12. 19:24

Parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel a Microsoft-botrány miatt az MSZP

Publikálás dátuma
2019.08.12. 15:40
Harangozó Tamás
Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
Orbán Viktort is felszólították a szocialisták: mondjon valamit, ha már az ő neve is felmerült egy nemzetközi korrupciós ügy kapcsán.
Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a magyar kormány és a Microsoft közötti korrupciós ügy kivizsgálásának érdekében az MSZP - jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten. Mint az MTI írja, Harangozó Tamás a sajtótájékoztatón felidézte: egy amerikai vizsgálat derítette ki, hogy 2013 és 2015 között a Microsoft indokolatlanul nagy kedvezményekkel adott el licenceket és szervizszerződéseket olyan közvetítő cégeknek Magyarországon, amelyek ezeket már piaci áron értékesítették tovább kormányzati intézményeknek, többek között a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak és az Országos Rendőr-főkapitányságnak. 
Az ügyről E-mailek is előkerültek, amelyek szerint a cég magyar vezetői és a kormány tagjai egyeztettek ezekről az üzletekről, így a kormányzati összefonódás és háttér egyértelmű ebben az ügyben - mondta az ellenzéki politikus. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy egy később feltárt céges belső jelentés szerint a Microsoft-üzletet a magyar miniszterelnök is jóváhagyta.
 Az MSZP ezért parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, valamint tíz kormányzati szerv, hivatal, hatóság és minisztérium vezetőjéhez is fordult közérdekű bejelentéssel annak érdekében, hogy a közbeszerzési döntőbizottság vizsgálja felül a "nyilvánvalóan elcsalt" közbeszerzést - jelentette be Harangozó Tamás. A megkeresést elküldték az Állami Számvevőszék elnökének, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság vezetőjének, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének, az innovációs miniszternek, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökének, a Közbeszerzési Hatóság elnökének, a legfőbb ügyésznek, a Magyar Államkincstár elnökének, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek.
Harangozó Tamás mindemellett felszólította Orbán Viktort is, hogy szólaljon meg az ügyben, ha már „felmerült a neve egy nemzetközi korrupciós botrányban”.
Szerző

2 milliárd forinttal drágult a Magyar Zene Háza

Publikálás dátuma
2019.08.12. 13:52
A Bartók Központ – Magyar Zene Házának látványterve FORRÁS: VÁROSLIGET INGATLANFEJLESZTŐ ZRT.
Így már 19,2 milliárdnyi közpénzből épülhet az üveg-beton óriás a budapesti Városliget közepén.
Az eredetileg tervezett 17,5 milliárdról most 19,2 milliárd forintra ugrottak a budapesti Városligetbe tervezett Magyar Zene Házának kivitelezési költségei - szúrta ki az uniós közbeszerzési értesítőben a 444.hu.
A kétmilliárdos drágulást előre nem látható körülményekkel indokolták.

A megbízást még tavaly ősszel nyerte el a Magyar Építő Zrt., ami néhány méterrel távolabb Mészáros Lőrinc cégével együtt építi az új Néprajzi Múzeumot. A közbeszerzéseken igen jól szereplő céget - mely egymaga 250 millió forint tao-pénzzel támogatta meg a felcsúti focit - Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László 2017-ben eladta a Paár Attila-féle WHB Befektetési Kft.-nek, illetve Épkar Zrt.-nek.
Bár a Liget-projekt befejezését eredetileg 2020-ra tervezték, a legújabb ígéret szerint 2023-ra nyílhatnak meg legkorábban a Városligetben felépített intézmények. Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa legutóbb azt mondta, hogy a Magyar Zene háza - melynek csak a tervezésére 1,5 milliárd forintot kifizettek - jövőre szerkezetkész lesz.
Szerző