Előfizetés

Személyesen tesztelte az új rakétáját és elöntötte a boldogság Kim Dzsong Unt

MTI
Publikálás dátuma
2019.08.11. 08:38

Fotó: KCNA VIA KNS / AFP
Az észak-koreai diktátor megelégedéssel konstatálta, hogy ez a pusztító eszköz más, mint a többi fegyverrendszere.
im Dzsong Un észak-koreai vezető felügyelte annak az új fegyverrendszernek a kísérletét, amelyet szombaton hajtottak végre.  A kísérleti telepen Kim Dzsong Un előbb megszemlélte az indítóálláson elhelyezett fegyvert, majd a parancsnoki állásba ment, ahonnan levezényelte a próbát. Az országvezető nagyon elégedett volt a kísérlet menetével. Dicsérte a rakéta jellemzőit, mondván, hogy kedvező taktikai tulajdonságai vannak és nagyban különbözik a meglévő fegyverrendszerektől. A KCNA jelentésében ugyanakkor nem tért ki a rakéta jellemzőire. A dél-koreai védelmi minisztérium előző nap azt közölte, hogy Észak-Korea két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán (Keleti)-tenger irányába az ország keleti partvidékéről. A dél-koreai vezérkar szerint a rakéták, amelyeket az észak-koreai Hamhung városból bocsátottak fel, 400 kilométernyi távolságot tettek meg, pályájuk legnagyobb magassága pedig 48 kilométer volt. Az elmúlt két hétben ez volt az ötödik rakétakísérlet. 

Bukósisakos támadó lövöldözött egy oslói mecsetnél, egy ember megsérült

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.10. 19:29
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A fiatal, egyenruhás gyanúsított egy embert megsebesített, de a mecset látogatói időben lefogták.
Lövések ropogtak szombat délután fél öt körül az Oslo külvárosának számító Baerum községben, a helyi al-Núr mecsetnél - írta a Norway Today.
„A gyülekezetünk egy tagját meglőtte egy egyenruhás, bukósisakos fehér férfi – nyilatkozta később a helyi imám, Irfan Mushtaq a Budstikka nevű lapnak. A helyszínre nagy erőkkel érkező norvég rendőrök jelentése szerint a férfit a mecset látogatói elfogták, az imahely  mellett pedig egy könnyebben sérült személyt találtak - a Budstikka úgy tudja, hogy ő a lövöldöző áldozata, de a gyanúsított is megsérült a dulakodás közben.
A hatóságoknak egyelőre nincs információja arról, hogy ki lehet a támadó, akitől több fegyver is elvettek. A helyi lapok már márciusban, az új-zélandi mecsettámadás kapcsán foglalkoztak a baerumi hitközség helyzetével, hiszen az 51 halálos áldozatot követelő christchurchi mészárlás elsődleges célpontja szintén egy szunnita al-Núr mecset volt. 

Öngyilkosságot követett el a börtönben Jeffrey Epstein

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.08.10. 16:22

Fotó: STEPHANIE KEITH / AFP
Korábban már próbálkozott, de akkor nem sikerült neki.
Öngyilkosságot követett el manhattani börtöncellájában helyi idő szerint péntek éjjel Jeffrey Epstein, az emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával előzetes letartóztatásban lévő amerikai milliárdos - jelentette az amerikai média szombaton. Epstein felakasztotta magát, már holtan találtak rá a cellájában. A 66 éves Epstein július végén állítólag már megkísérelt öngyilkosságot, félig öntudatlan állapotban, vérző nyakkal  találtak rá cellájában. A milliárdost állandó megfigyelés alatt tartották elkülönített cellájában, hogy megelőzzék esetleges öngyilkossági kísérletét.  Mégis sikerült neki. Epsteint kiskorúak szexkereskedelmének vádjával tartóztatta le az FBI. A milliárdos vállalkozót, Donald Trump és Bill Clinton közeli barátja a gyanú szerint a férfi több tucatnyi kiskorút (legfeljebb tizennégy-tizenöt éveseket) ugyanolyan módon használt ki: készpénzzel fizetett nekik egy masszázsért, ami gyorsan szexuális zaklatásba fordult át, mindez a férfi előkelő New York-i Upper East Side-on lévő villájában vagy a Palm Beach-i otthonában. Emellett 2002 és 2005 között több tucatnyi kiskorú kereskedelmében vett részt New Yorkban és Floridában, emiatt akár negyvenöt évnyi börtönt is kaphat.