Vétlen sofőr halt meg egy frontális karambolban a 4-esen (felkavaró videó)

Publikálás dátuma
2019.08.08. 15:38

Fotó: police.hu
Utasát súlyos életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2019. augusztus 8-án délelőtt Törökszentmiklós külterületén - írja honlapján a rendőrség. Az elsődleges információk szerint egy Szolnok irányából érkező autó áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol érintőlegesen ütközött egy kukoricát szállító, pótkocsis tehergépkocsival. A tehergépkocsi rakománya felborult, és a jármű tovább haladva összeütközött a következő, vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival. A balesetben a vétlen gépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette, utasát súlyos életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A feltételezhetően balesetet okozó személygépkocsi vezetője és a tehergépkocsi sofőrje is megsérült. A rakomány szétszóródott az úton. A rendőrök teljes útlezárás mellett végezték a baleset helyszínelését. A főút forgalmát mindkét irányból Törökszentmiklós belterületén át terelték. Befejezték a baleset helyszínelését, az útlezárás megszűnt, a főút forgalma ismét zavartalan. A rendőrség vizsgálja a baleset bekövetkezésének pontos okát és körülményeit.
Videó: Németh Ádám tűzoltó főtörzsőrmester – Jász-Nagykun-Szolnok MKI
Szerző

Halálos balesetet szenvedett egy lengyel férfi és gyermeke Szerencsnél

Publikálás dátuma
2019.08.08. 13:27

Fotó: Vajda János / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
A személygépkocsiban utazott a férfi felesége is, aki súlyos sérüléseket szenvedett.
Meghalt egy lengyel férfi és csecsemőkorú gyermeke a 37-es úton Szerencs közelében csütörtök reggel, amikor autójuk kamionnal ütközött össze - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Janasóczki Attila közölte: a személygépkocsiban utazott a férfi felesége is, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességben lezárták, a forgalmat Mezőzombor felé terelik - írja a police.hu.
Szerző
Témák
baleset

Letartóztatásban marad a Viking kapitánya

Publikálás dátuma
2019.08.08. 13:05

Fotó: Mónus Márton / MTI
A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.
A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, így augusztus 31-ig biztosan letartóztatásban marad a Viking Sigyn kapitánya írja az Index. A Budai Központi Kerületi Bíróság múlt héten rendelte el újra a 64 éves ukrán férfi letartóztatást, miután a rendőrség újabb bűncselekménnyel gyanúsította meg a férfit. 
Vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének vétsége mellett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt is eljárást indítottak ellene.

Mint azt már korábban megírtuk, a másodfokú bíróság június 13-án helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát és 15 milliós óvadék ellenében szabadlábon védekezhet tovább az ukrán hajóskapitány. Ekkor a Fővárosi Törvényszék előírta, hogy a kapitánynak heti két alkalommal személyesen jelentkeznie kell a nyomozóhatóságnál, nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el Budapest területét.
Polt Péter legfőbb ügyész a döntés után jogorvoslati indítványt nyújtott be a Kúrián, hogy mondja ki, a bíróságok törvénysértőn jártak el, amikor megszüntették a férfi letartóztatását.

A Kúria ezt július 29-én ki is mondta, a Fővárosi Főügyészség pedig nem sokkal később megint indítványozta a kapitány letartóztatását.   A Hableányt május 29-én egy hátulról érkező hatalmas szállodahajó, az ezer tonnás Viking Sigyn tarolta le. Az 50 tonnás sétahajó az ütközés után hét másodperc alatt elsüllyedt. A baleset idején a hajón tartózkodó 35 ember - 33 utas és a kétfős magyar legénység - közül hét turistát sikerült kimenteni, hét holttestet még a szerencsétlenség éjszakáján megtaláltak, hat áldozat holttestét pedig a Duna különböző pontjain találták meg. 
Szerző