Előfizetés

Letartóztatásban marad a Viking kapitánya

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.08. 13:05

Fotó: Mónus Márton / MTI
A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.
A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, így augusztus 31-ig biztosan letartóztatásban marad a Viking Sigyn kapitánya írja az Index. A Budai Központi Kerületi Bíróság múlt héten rendelte el újra a 64 éves ukrán férfi letartóztatást, miután a rendőrség újabb bűncselekménnyel gyanúsította meg a férfit. 
Vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének vétsége mellett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt is eljárást indítottak ellene.

Mint azt már korábban megírtuk, a másodfokú bíróság június 13-án helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát és 15 milliós óvadék ellenében szabadlábon védekezhet tovább az ukrán hajóskapitány. Ekkor a Fővárosi Törvényszék előírta, hogy a kapitánynak heti két alkalommal személyesen jelentkeznie kell a nyomozóhatóságnál, nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el Budapest területét.
Polt Péter legfőbb ügyész a döntés után jogorvoslati indítványt nyújtott be a Kúrián, hogy mondja ki, a bíróságok törvénysértőn jártak el, amikor megszüntették a férfi letartóztatását.

A Kúria ezt július 29-én ki is mondta, a Fővárosi Főügyészség pedig nem sokkal később megint indítványozta a kapitány letartóztatását.   A Hableányt május 29-én egy hátulról érkező hatalmas szállodahajó, az ezer tonnás Viking Sigyn tarolta le. Az 50 tonnás sétahajó az ütközés után hét másodperc alatt elsüllyedt. A baleset idején a hajón tartózkodó 35 ember - 33 utas és a kétfős magyar legénység - közül hét turistát sikerült kimenteni, hét holttestet még a szerencsétlenség éjszakáján megtaláltak, hat áldozat holttestét pedig a Duna különböző pontjain találták meg. 

Közösségi oldalán üzent az eltűnt doktornő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.08. 12:58
Képünk illusztráció
Fotó: Jaap Arriens / Jaap Arriens/NurPhoto
Sejtelmes üzenetet posztolt a Facebook-oldalára a szerdán eltűnt nő.
A Facebookon posztolt az a nő, akit, mint megírtuk, a rendőrség keresett, miután egy VII. kerületi kórházból eltűnt. A Bors szerint a celebek körében ismert mozgásterapeuta betegként feküdt a toxikológiai osztályon, ahonnan egy II. kerületi egészségügyi intézménybe küldték tovább, de oda még másnap sem érkezett meg. Családja ekkor tettek feljelentést, az eltűnéséről szóló hírt sokan megosztották.
Az orvosnő éjszaka posztolt bejegyzésében azt írta, jól van. A rendőrség honlapján már nem szerepel a doktornő képe.

Késelésig fajult egy családi vita a XI. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.08. 12:03

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egy 17 éves fiú egy fiatal lányt és otthon tartózkodó édesanyját is életveszélyesen megsebesítette.
Csütörtök reggel késelés történt a XI. kerületi Csóka utcában: az utca elejét lezárták, a mentők és a rendőrök is több autóval vonultak ki a helyszínre – írja az Index egy olvasói beszámoló alapján. A portál információi szerint egy családi vita fajult késelésig. A rendőrség később megerősítette, hogy késelés történt és azt is közölték, hogy három életveszélyes sérült van. Kőbányai lakcímén volt kijelölve a bűnügyi felügyelete annak a 17 éves budapesti fiúnak, aki csütörtök reggel fél nyolc előtt megszökött a lakásból, miután levágta magáról nyomkövetőt – olvasható a police.hu-n.
A fiú egyenesen a XI. kerületi Csóka utcába ment, ahol egy késsel rátámadt és megszúrt egy fiatal lányt és az otthon tartózkodó édesanyját, majd a kést maga ellen fordította.

Mindhárman életveszélyesen megsérültek. A helyszínre érkező nyomozók a fiút elfogták, a mentőszolgálat munkatársai mindhármukat kórházba szállították.