„Mi a fene folyik itt?”– Trump egyre elégedetlenebb a Fox News-zal

Publikálás dátuma
2019.08.03. 17:22

Fotó: MANDEL NGAN / AFP or licensors
Az elnök már március óta kételkedik a csatorna lojalitásában.
Az elmúlt hetekben Donald Trump több médiaszereplőnek és politikai tanácsadójának is ugyanazt a kérdést tette fel: „Mi a fene folyik a Foxon?” – írja a Daily Beast három, egymástól független forrásra hivatkozna. „Jó voltam hozzájuk”– morgott többször is az elmúlt hetek során az amerikai elnök, a lap informátorai szerint. Trump állítólag már március óta kételkedik a Fox News lojalitásában és régi bizalmasát, Sean Hannity-t is többször kritizálta. Az elnök egyébként híresen lelkes rajongója a csatornának, Twitter-csatornáján is tőlük idéz a legtöbbet, de úgy tűnik egyre frusztráltabb amiatt, hogy rajongása viszonzatlan marad. Trump állítólag folyamatos kapcsolatban áll a csatorna tulajdonosával Rupert Murdoch-al (akinek fiairól Trump mostanában azt hangoztatja, hogy "liberális beállítottságúak"), és több műsorvezetőjével( Tucker Carlsonnal, Sean Hannityvel és Lou Dobbs-szal) és időnként kikéri tanácsaikat például a kormányzati üzenetek megfogalmazásában. A republikánusokhoz közeli csatorna egyszer állítólag azzal húzta ki a gyufát, hogy egyik munkatársuk, Neil Cavuto a pénzügyeiről kérdezte az elnököt. A másik eset pedig az volt, amikor egy közvéleménykutatás során kimutatták, Trump nem is olyan népszerű, mint azt állítja magáról.
Szerző
Témák
Trump Fox News
Frissítve: 2019.08.04. 08:19

Leomlott a partoldal egy kaliforniai strandon – többen meghaltak

Publikálás dátuma
2019.08.03. 16:16

Fotó: Yew! Images / Yew! Images
A napozók és vízimentők együtt igyekeztek kiásni az áldozatokat a törmelékek alól.
Leomlott a partoldal a szörfözők körében népszerű egyik dél-kaliforniai strandon; hárman lelték halálukat a több ezer kilogrammnyi homokkőomladék alatt - közölték az encinitasi hatóságok. A partoldal kilenc méter hosszú szakaszon omlott le a San Diegótól északra található, csendes-óceáni Grandview Beach közelében. Szemtanúk beszámolója szerint több strandoló és vízimentő sietett a helyszínre, hogy segítsen kiásni az áldozatokat a törmelékek alól.
Egy nőt megpróbáltak újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. További két embert életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, ahol belehaltak sérüléseikbe.

A városvezetés közleménye szerint egy másik strandolót is kórházba vittek, egy embert pedig a helyszínen láttak el kisebb sérülésekkel. A hatóságok elmondták, hogy az áldozatok mindegyike nagykorú volt. A szirt tetején található házakat nem veszélyeztette a partomlás - mondta el Mike Stein, Encinitas tűzoltóparancsnoka.  
Szombaton folytatódott a kutatás az esetleges további áldozatok után keresőkutyák bevetésével.

A térségbeli partszakaszok jelentős nyomás alatt vannak a Csendes-óceán megnövekedett vízszintje miatt. A meredélyeket több területen betonfalakkal erősítették meg, így akadályozva, hogy a tetejükön található, több millió dollár értékű házak esetleg a tengerbe zuhanjanak. A helyi hatóságok elmondták, hogy nem szokatlanok a hasonló partomlások, mert az óceán erodálja a homokkő szirtek alapját. Egyes strandszakaszokon éppen ezért jelzőtáblák figyelmeztetik a fürdőzőket az omlásveszélyre.
Szerző
Témák
Kalifornia

Korlátozták a netet a moszkvai tüntetésen, az ellenzék egyik vezérét pedig már le is tartóztatták

Publikálás dátuma
2019.08.03. 15:53

Fotó: VASILY MAXIMOV / AFP
A rendőrség előzetesen arra kérte a boltosokat, hogy ne nyissanak ki szombaton.
Magyar idő szerint délután 1-kor újabb, előzetesen nem engedélyezett tiltakozás kezdődött Moszkvában. A független médiatermékek beszámolói szerint a rendőrség a tüntetés előre megadott helyszínének környékén korlátozza az internet-hozzáférést. A rendőrség előzetesen arra kérte a boltosokat, hogy ne nyissanak ki szombaton, ennek megfelelően a környék legtöbb boltja zárva is tart – írja a Mérce. A portál frissülő cikke szerint közben Szentpéterváron is volt tüntetés, ott körülbelül 2000-en lehettek. A demonstráció közben és után több ellenzéki tüntetőt állítottak elő, köztük a Medusa helyi tudósítóját, de őt később elengedték. A BBC azt írja, szintén őrizetbe vették Moszkvában az orosz ellenzék egyik vezetőjét, Ljubov Szobolt.  A Reuters legfrissebb jelentése szerint 600 embert már letartóztattak Moszkva központjában. Az orosz állami hírügynökség tudósításának számai szerint azonban összesen 350 tüntető vett részt az eseményen.  A múlt hét szombati demonstrációkon több mint 22 ezren vonultak utcára.

Ingyenes rockkoncert a tüntetés napján

A Meduza azt írja, a moszkvai városvezetés ingyenes rockkoncertet szervezett az utolsó pillanatban a tüntetés időpontjára Shashlik Live néven. A fesztivál eredetileg csak három nappal később kezdődött volna, ám több együttest meghívtak, hogy a hirtelen előrehozott időpontban is lépjenek fel - két együttes, a Bravo és a Tequilajazzz bejelentette, hogy nem fognak játszani az említett napon.

Mint azt már korábban megírtuk,a tüntetéssorozat azért tört ki, mert az orosz választási bizottság harminc ellenzéki és független jelöltet kizárt a helyhatósági választásokon való részvételből, bár mindegyiküknek megvolt az induláshoz szükséges 5000 aláírása. A bizottság arra hivatkozott, hogy a jelöltek ajánlószelvényein hamis aláírásokat találtak.  
Szerző
Frissítve: 2019.08.03. 20:26