Együtt kocsikázhat Lázár Jánossal egy Ladában

Publikálás dátuma
2019.07.16. 16:35

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Mindenféle fontos ügyről beszélgethetnek a politikussal az érdeklődők.
„Üljön be mellém a Lada Nivába és beszéljük meg fontosabb ügyeinket” – írja Lázár János legújabb posztjában a Facebook-oldalán. „Sokan jelezték felém, hogy szívesen kipróbálnák a Mezőhegyesi Ménesbirtok méltán híres autóját, a Lada Nivát!”– folytatta a politikus. A programra mindenki jelentkezhet, aki betöltötte már a 18. életévét. A programon való részvételt a nagy érdeklődésre való tekintettel nem garantálják mindenkinek. A résztvevőket sorsolással választják ki.
Szerző
Témák
Lázár János

A DK támogatja Ursula von der Leyen megválasztását

Publikálás dátuma
2019.07.16. 16:14
Ursula von der Leyen
Fotó: Genevieve Engel / Európai Parlament
Von der Leyen kedd délelőtt tartotta az EP-ben a programbeszédét és a párt örömmel nyugtázta, hogy nagyjából a saját programját hallhatta vissza.
A Demokratikus Koalíció elnökségi döntésének értelmében a párt EP-képviselői a keddi szavazáson támogatják, hogy Ursula von der Leyent válasszák meg az Európai Bizottság (EB) elnökének. A DK frakciószóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy pártjuk ez ügyben indított online szavazásán
több, mint 50 ezer ember vett részt és a többség azt kérte, hogy szavazzák meg a jelöltet.

Gréczy Zsolt hozzátette, hogy a döntésnek politikai okai is vannak. Ursula von der Leyen kedd délelőtt tartotta az Európai Parlamentben a programbeszédét és a DK örömmel nyugtázta, hogy nagyjából a saját programját hallhatta vissza - közölte. A jelölt az Európai Egyesült Államok tervének támogatója, 
programbeszédében vállalta az európai minimálbér, az európai munkanélküli ellátás és az európai gyermektámogatások bevezetését, emellett kiállt a multinacionális technológiai cégek tisztességes adóztatása és a klímavédelmi célok mellett is

- emelte ki a frakciószóvivő. Hangsúlyozta, hogy
Ursula von der Leyen egyértelművé tette, határozott szankciókkal is fel kíván lépni a jogállamiságot sértő nemzetállami kormányintézkedésekkel szemben.

Parlamenti beszéde végén világossá tette, hogy Európa bomlasztói, gyengítői harcos ellenfelet fognak találni a személyében, ez pedig Orbán Viktor és a Fidesz számára felér egy hadüzenettel - fogalmazott. Kérdezték arról, hogy a DK megpróbálta megakadályozni, hogy fideszes politikusokat válasszanak az Európai Parlament szakbizottságainak vezetésébe. Azt mondta, hogy az Orbán-kormány Európa szétverésén dolgozik és az Európai Parlamentbe küldött fideszes képviselőknek is ugyanez a feladatuk. A DK nem támogathat olyan embereket, akik szét akarják verni az EU-t - jelentette ki. Ahol lehetett, ott elérték, amit elértek, 
Deutsch Tamás megválasztását nem sikerült megakadályozni, de másik három fideszes jelöltét egyelőre igen

- fogalmazott. Azt a kérdést a Néppártnak kell feltenni, hogy miért jelölt fideszes politikusokat a szakbizottságokba - válaszolta egy újabb kérdésre. 
Szerző

Még egy ideig marad a száraz, napsütéses idő

Publikálás dátuma
2019.07.16. 16:08
Fotó: Shutterstock
A hét második felében viszont már egyre több helyen várható újra zápor, zivatar és viharos szél.
Egy napig még marad a napos, gomolyfelhős idő, majd változás jön – derül ki az Országos Metetorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.  Szerdán gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel, az ország döntő részén csapadék nélkül. Ugyanakkor délután az északkeleti megyékben, majd este, késő este az Alpokalján néhol zápor fordulhat elő, sőt késő este a nyugati határvidékre egy-egy zivatar is besodródhat Ausztria felől. Az északnyugati szelet élénk, az ország középső harmadában olykor erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között alakul, ennél az északi völgyekben és az Alföld hidegre érzékeny helyein néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű. 
Csütörtökön a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. A Dunántúlon több helyen, máshol helyenként várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Baranya, FejérGyőr-Moson-SopronKomárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok veszélye miatt, az érintett területeken jégeső is lehet.
Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, több helyen várható zápor, zivatar. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható. A zivatarok veszélye miatt péntekre már az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Szombaton nagyrészt napos időre számíthatunk keleten több, nyugaton kevesebb gomolyfelhővel. Keleten helyenként zápor, zivatar alakulhat ki, nyugaton nem valószínű csapadék. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható.
Vasárnap is napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel. Inkább csak északkeleten, északon alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között valószínű.
Szerző