Előfizetés

Román álrendőr és társa fosztott ki egy turistát a Népligetben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.14. 15:43
Őket keresik a rendőrök a népligeti lopás miatt
Fotó: police.hu
A két férfi „ellenőrzésre” kért el több mint 660 ezer forintnyi kanadai dollárt, a pénz azonban náluk maradt.
Lopás miatt köröz a ferencvárosi rendőrkapitányság két férfit, akik a gyanú szerint szombat reggel átvertek egy turistát a  IX. kerületi Népligeti aluljáróban . A gyanúsítottak álrendőrnek adták ki magukat, és elkérték a sértett útlevelét, illetve ellenőrizni akarták pénzét is.
Miután a turista átadta a nála lévő, több mint 660 ezer forint értékű kanadai dollárt, az állítólagos rendőrök elfutottak a zsákmánnyal. Nem szívódtak fel azonban nyom nélkül: térfigyelő kamera is rögzítette mozgásukat, a felvétel alapján pedig a rendőrség azonosította az egyik gyanúsítottat, a 48 éves román állampolgár Paraschiv Radut. 
Ő és még nem azonosított társa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik. A ferencvárosi kapitányság kéri, hogy aki a képeken látható férfiakat felismeri, tud hollétükről vagy a bűncselekmény részleteiről, az névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén (police.hu).

Utcai vérontás, két embert is megkéseltek Marcaliban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.14. 12:24
Rendőrségi szakértő vesz mintát a marcali késelés helyszínén
Fotó: police.hu
Egy helyi kocsma előtt szabadultak az indulatok, a rendőrség emberölési kísérlet miatt nyomoz.
Kis híján a helyszínen vérzett el az a két férfi, akiket szombat délután egy kocsma előtt támadtak meg Marcaliban, mindkettőjüket több késszúrás és vágás érte. A Sopron megyei rendőrök háromnegyed hatkor kaptak riasztást négyfős verekedésről, a helyszínen azonban már csak a súlyosan sérült áldozatokat találták, akiket kórházba kellett szállítani. 
A feltételezett elkövetőket – egy 62 és egy 45 éves férfit – perceken belül elfogták egy helyi ingatlanban. Mivel a gyanú szerint életveszélyes sérüléseket okoztak, emberölési kísérlet miatt hallgatták ki őket. A gyanúsítottak őrizetben várják a további hatósági intézkedéseket (police.hu).

Elengedték, majd letartóztatták a magyar családot letaroló horvát BMW-st

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.14. 09:08
Képünk illusztráció
Fotó: Paul Zinken / AFP
A férfi a baleset előtt két nappal tért haza egy drogelvonó kúráról, ahol súlyos függősége miatt kezelték.
Mégis letartóztatta a horvát rendőrség szombaton késő este annak a BMW-nek a sofőrjét, aki három napja súlyos balesetet okozott az A4-es autópályán a Varasd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapunál, a balesetben magyarok is megsérültek - idézi az MTI a Jutarnji List című horvát napilap értesülését.
A rendőrség ugyanis a 35 éves horvát állampolgárt a baleset után  előbb őrizetbe vette, majd később elengedte. A férfi ellen büntető eljárás indult. A hatóságok annak a vér- és vizeletmintának az eredményére vártak, amelyet rögtön a baleset után vettek az elkövetőtől az egyik kórházban, hogy megállapítsák, állt-e kábítószer hatása alatt. Az alkoholteszt már korábban kimutatta, hogy a férfi nem volt ittas állapotban - ezért is engedhették el, és sejthetően a drogteszt eredménye miatt kellett újra letartóztatni,  A rendőrök várták továbbá a telefonszolgáltató jelentését is, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját a baleset előtt, valamint az egészségi állapotára vonatkozó adatokat, hogy megállapíthassák, az hozzájárulhatott-e a tragédiához. A férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emelhetnek vádat.
Az újság azt is tudni véli, hogy az őrizetbe vett horvát férfinak drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a baleset előtt tért haza egy elvonókúráról, ahol függőség miatt kezelték

A napilapnak a balesetet szenvedett család barátja elmondta, hogy mindhárom sérült túl van az életveszélyen. A hétéves kisfiút többször is meg kellett műteni, de már nincs az intenzív osztályon. Az anyukának bár súlyosak a sérülései, stabil az állapota. Az édesapát fejsérülés miatt több napig mesterséges komában tartották, de már ő is jobban van.
Mint kiderült, a magyar rendszámú autóval balesetet szenvedett család Ausztráliában él. Az édesapa magyar származású, ismert teniszedző és Újvidéken született. Az édesanya horvát származású, Ausztráliában ismerkedtek össze. Az édesapának és a kisfiúnak volt magyar állampolgársága. A család rokonokhoz érkezett Budapestre, ahol néhány napot töltöttek, majd a horvát tengerpartra akartak utazni, ahol a nő rokonai élnek.
A baleset csütörtökön délután történt. A család gépkocsijával a fizetőkapuhoz érve lassított, amikor - a közzétett felvételek szerint - fékezés nélkül, teljes sebességgel hátulról beléjük rohant egy BMW, amelyet a 35 éves horvát állampolgár vezetett. 
Az óriási ütéstől a magyar autó először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott.

Háromnegyed órát vett igénybe, míg a tűzoltók kiszabadították a roncsból a családot és válságos állapotban szállították őket kórházba.