Előfizetés

Elengedték, majd letartóztatták a magyar családot letaroló horvát BMW-st

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.14. 09:08
Képünk illusztráció
Fotó: Paul Zinken / AFP
A férfi a baleset előtt két nappal tért haza egy drogelvonó kúráról, ahol súlyos függősége miatt kezelték.
Mégis letartóztatta a horvát rendőrség szombaton késő este annak a BMW-nek a sofőrjét, aki három napja súlyos balesetet okozott az A4-es autópályán a Varasd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapunál, a balesetben magyarok is megsérültek - idézi az MTI a Jutarnji List című horvát napilap értesülését.
A rendőrség ugyanis a 35 éves horvát állampolgárt a baleset után  előbb őrizetbe vette, majd később elengedte. A férfi ellen büntető eljárás indult. A hatóságok annak a vér- és vizeletmintának az eredményére vártak, amelyet rögtön a baleset után vettek az elkövetőtől az egyik kórházban, hogy megállapítsák, állt-e kábítószer hatása alatt. Az alkoholteszt már korábban kimutatta, hogy a férfi nem volt ittas állapotban - ezért is engedhették el, és sejthetően a drogteszt eredménye miatt kellett újra letartóztatni,  A rendőrök várták továbbá a telefonszolgáltató jelentését is, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját a baleset előtt, valamint az egészségi állapotára vonatkozó adatokat, hogy megállapíthassák, az hozzájárulhatott-e a tragédiához. A férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emelhetnek vádat.
Az újság azt is tudni véli, hogy az őrizetbe vett horvát férfinak drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a baleset előtt tért haza egy elvonókúráról, ahol függőség miatt kezelték

A napilapnak a balesetet szenvedett család barátja elmondta, hogy mindhárom sérült túl van az életveszélyen. A hétéves kisfiút többször is meg kellett műteni, de már nincs az intenzív osztályon. Az anyukának bár súlyosak a sérülései, stabil az állapota. Az édesapát fejsérülés miatt több napig mesterséges komában tartották, de már ő is jobban van.
Mint kiderült, a magyar rendszámú autóval balesetet szenvedett család Ausztráliában él. Az édesapa magyar származású, ismert teniszedző és Újvidéken született. Az édesanya horvát származású, Ausztráliában ismerkedtek össze. Az édesapának és a kisfiúnak volt magyar állampolgársága. A család rokonokhoz érkezett Budapestre, ahol néhány napot töltöttek, majd a horvát tengerpartra akartak utazni, ahol a nő rokonai élnek.
A baleset csütörtökön délután történt. A család gépkocsijával a fizetőkapuhoz érve lassított, amikor - a közzétett felvételek szerint - fékezés nélkül, teljes sebességgel hátulról beléjük rohant egy BMW, amelyet a 35 éves horvát állampolgár vezetett. 
Az óriási ütéstől a magyar autó először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott.

Háromnegyed órát vett igénybe, míg a tűzoltók kiszabadították a roncsból a családot és válságos állapotban szállították őket kórházba. 

Fának csapódott egy autó, halálos ütközés Nyársapátban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.14. 08:38
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A sofőr olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét vesztette.
 Tragikus kimenetelű ütközés történt vasárnapra virradó éjjel, fél kettőkor a Pest megyei Nyársapát térségében. Egy személyautó eddig tisztázatlan körülmények között útszéli fának csapódott a 441-es út 7-es kilométerszelvényében – írja a police.hu.
A balesetben az autó utas (és a közlemény alapján, egyben sofőrje) a helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe. A rendőrök az éjszaka folyamán helyszíneltek az érintett útszakaszon, és megkezdték a az eset kivizsgálását.

Emberi test tiltott felhasználása miatt nyomoznak a magyar őssejtbanknál

MTI
Publikálás dátuma
2019.07.13. 19:33
Illusztráció
Fotó: Andrew Brookes / TEK IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY
Az érintett szülők nem tudják, mit csináljanak.
Nyomoz a rendőrség az egyik legnagyobb magyar őssejtbanknál - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság. A CryoSave már hetek óta elérhetetlen, pedig a svájci anyavállalat még most is a magyar ügyfélszolgálathoz küldi az ügyfeleket. Az érintett szülők nem tudják mit csináljanak, van, aki már be sem merte fizetni a tárolási díj esedékes részletét, így viszont elveszítheti az eddig befizetett pénzét és a gyermeke őssejtjét is - közölte az RTL Klub. A rendőrség erre reagálva ismertette: az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználása gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad - tették hozzá.