Elégedettek a fogyasztók az ivóvízzel

Publikálás dátuma
2019.07.02. 11:13

Fotó: Népszava
A legkevésbé az ÉRV Észak-magyarországi Regionális Vízművekkel, a leginkább pedig a Bakonykarszt Víz- és Csatornaművel elégedettek a fogyasztók a 39 hazai víziközműből – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által első alkalommal végzett felmérésből.
A víz minőségével a Bajavíz Kft.-nél a legkevésbé, az Aqua Szolgáltató Kft. területén pedig a leginkább elégedettek. Az ellátás folyamatossága a leginkább a Bajavíznél, a legkevésbé a Bakonykarsztnál problémás. A leolvasással kapcsolatos két szélső értéket szintén e két társaságnál mérték. Az ügyfélszolgálattal a legkevésbé a Kavíznél, a leginkább az Aqua Kft.-nél elégedettek. Az ár-érték arány a legjobb az Aquánál, a legrosszabb a Bajavíznél. Az ügyfeleknek átlag 47 forintot ér meg egy liter tiszta, egészséges ivóvíz és 48 forintot ugyanennyi szennyvíz elvezetése. (Ennél ugyanakkor nagyságrendekkel olcsóbb a vezetékes víz.) Ezen túlmenően elsősorban az ügyfélkezelést rangsorolták számos különböző szemszögből. A pontszámok mindazonáltal viszonylag magasak, tehát – legalábbis a közműhivatal szerint – a fogyasztók alapvetően elégedettek a hazai víziközmű-szolgáltatással. A felmérést tavaly ősszel több tízezer ügyfél megkérdezésével, illetve 1,8 millió visszajelzés felhasználásával végezték. Közleményük szerint a kiadványt ünnepség keretében mutatták be, ahol Tóth Tamás általános elnökhelyettes, illetve Weingartner Balázs, az illetékes Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatósági államtitkára méltatta az anyagot. Arról ugyanakkor nem esett szó, hogy az ágazat a csőd szélén áll, folyamatos állami támogatásra szorul és szakértők szerint a rendszerek több ezermilliárdos felújításra szorulnak.
Szerző

620 millióért őrizheti a Fidesz kedvenc biztonsági cége a Városligetet

Publikálás dátuma
2019.07.02. 09:48

Fotó: Népszava
A rég véget ért vizes vb helyszínét pedig további 61 millió forint közpénzért biztosíthatja a Valton Security.
A Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte egyedüli ajánlattevőként a Városligetben és a Liget Budapest projekthez kapcsolódó területen, továbbá a Városliget Zrt. vagyonkezelésében lévő területeken az őrzés-védelemre kiírt 620 millió forintos keretszerződést - szúrta ki az uniós közbeszerzési közlönyben a Napi.hu.
A Valton biztonsági cég további 61 millió forintért védi a Duna Arénát. A Valton a tavalyi budapesti vizes világbajnokságot szervező és még mindig aktív Bp2017 Kft. tenderét nyerte meg. A Duna Arénát korábban is a Valton védte: 2017 áprilisától 2018 végéig 244 millió forintért.
A múlt évben hat közbeszerzést nyertek meg, többek között a Szépművészeti Múzeumnál és a Városligeti Műjégpályánál is a Valton embereivel lehet találkozni.
Szerző
Frissítve: 2019.07.02. 13:19

323,12 forinton az euró

Publikálás dátuma
2019.07.02. 08:22
Népszava fotó
Alig változott, vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a hétfő estihez képest keddre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.
Az eurót a hétfő esti 323,17 forint után kedd reggel 323,12 forinton jegyezték, a dollár árfolyama 286,22 forint után 286,23 forinton állt reggel nyolc óra előtt, a svájci frank árfolyama pedig 289,86 forintról 290,05 forintra emelkedett. 
Szerző