Baleset történt az M7-esen, két kilométeres a torlódás

Publikálás dátuma
2019.06.30. 12:27
Illusztráció
Fotó: Shuttertock
Két autó karambolozott Kápolnásnyék külterületén.
Összeütközött két autó vasárnap délelőtt az M7-es autópályán, Kápolnásnyék külterületén, a Balaton irányába vezető oldalon – írja a police.hu. A balesetben senki sem sérült meg. A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt az autópálya érintett szakaszán a külső sávon halad a forgalom, a baleset miatt csaknem két kilométeres torlódás alakult ki.
Szerző

Kamaszcsínynek indult, büntetőeljárás lett belőle – Hamis tanúzásért felelhet a 17 éves lány

Publikálás dátuma
2019.06.30. 12:21

Fotó: police.hu
A fiatal fenyegető levelet küldött magának, hogy gyanúba keverje korábbi barátját.
A police.hu oldalon azt írják, egy hajósi nő még februárban tett bejelentést a megyei tevékenység-irányítási központba arról, hogy a postaládájukba fenyegető levelet dobott be egy ismeretlen. Írója a feljelentő lányától pénzt követelt, illetve fenyegetőzött. A nyomozás során kiderült, hogy a levelet maga a címzettként megjelölt lány írta, és dobta be a saját postaládájukba azzal a céllal, hogy egy korábbi barátját gyanúba keverve ráijesszen a fiúra. A 17 éves fiatal ugyan nem akart rendőrségi eljárást az ügyből – a feljelentést édesanyja tette –, de az első kihallgatásán eltitkolta a valóságot, és nem vallotta be, hogy az iromány tőle származik. A rendőrök azonban kiderítették az igazságot, így a kamaszcsínynek indult történetből büntetőeljárás lett: a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indított a fiatalkorú ellen. Őt – szabadlábon hagyása mellett – hamis tanúzás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ügyében a nyomozás vizsgálati szakaszában a megyei rendőr-főkapitányságon a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.
Szerző

Rendőrnek adták ki magukat, hogy pénzt csaljanak ki idős emberektől (videó)

Publikálás dátuma
2019.06.30. 11:49

Fotó: police.hu
Egyikük még egy rendőrségi fejléccel ellátott nyomtatványt is átadott a pénzátvételről.
Tizenkét rendbeli csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki társával pénzt csalt ki idős emberektől – írja a police.hu. A közlemény szerint a 32 éves boldogi H. József, valamint a 37 éves budapesti K. Ottó 2018. novembere és 2019. márciusa között követett el unokázós csalásokat. K. Ottó szerepe a bűncselekmények elkövetésében az volt, hogy az idős személyeket telefonon felhívja, majd magát rendőrnek, mentősnek vagy orvosnak kiadva tévedésbe ejtse őket. Ezután társa, H. József – többször rendőrnek kiadva magát – vette át a sértettektől a kicsalt pénzt. A férfi, hogy hihetőbb legyen az álcája, még egy rendőrségi fejléccel ellátott nyomtatványt is átadott a pénzátvételről. A nyomozók először H. Józsefet azonosították, akit 2019. március 15-én elfogtak, majd a BRFK unokázós nyomozócsoportja 2019. június 25-én Budapest XIII. kerületében, a Frangepán utcában elfogta K. Ottót is. A rendőrök a férfi lakásán tartott kutatáskor mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, zálogjegyeket és rendőrségi fejléccel ellátott papírokat találtak. A nyomozók H. Józsefet 8 rendbeli, társát pedig 12 rendbeli csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök K. Ottót őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. június 28-án elrendelt. H. József bűnügyi felügyelet alatt áll.
Szerző