Előfizetés

Szirénázó járőrautó karambolozott a Népligetnél, két rendőr megsérült

A baleset a Könyves Kálmán úti kereszteződésben történt, lezárták a belső forgalmi sávokat.
Egyelőre ismeretlen körülmények között ütközött össze egy rendőrautó és egy civil jármű péntek reggel a Népliget mellett: a rendőrök szirénázva, villogót használva érkeztek valahonnan, amikor a Könyves Kálmán körút és a Vajda Péter utca kereszteződésében belefutottak a másik autóba.  A karambolban két rendőr megsérült, írja a police.hu. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett szakaszon mindkét irányban lezárták a belső sávokat, ami forgalomlassulást okozhat.

Hármas karambol, egy ember meghalt Alsónémediben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.28. 08:53
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az 5-ös főúton történt a tragikus kimenetelű baleset, lezárták az érintett útszakaszt.
Életét vesztette egy ember, amikor péntek reggel hét óra után karambol történt Alsónémedi külterületén: a rendőrség szerint két, az Útinform és a katasztrófavédelem tájékoztatása alapján három személyautó rohant egymásba a 22-es kilométerszelvényben – két kocsi közülük pedig frontálisan ütközött.
A műszaki mentést a dabasi tűzoltók végzik, a munkálatok és a rendőrségi helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt. A baleset helyszínét a környező mellékutakon lehet kikerülni.

Kiadják Magyarországnak a csantavéri bérgyilkost

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.27. 20:05
illusztráció
Fotó: Shuttestock
A férfi legutóbb januárban, Szabadkán lőtt agyon egy embert. Magyarországi kiadatásával egyetért, de a szerb eljárásnak nem örülne.
Csehország kiadja Magyarországnak Dér Csaba csantavéri születésű bérgyilkost – jelentette be csütörtökön Prágában Vladimír Repka, a cseh igazságügyi minisztérium szóvivője. A magyar és szerb állampolgársággal rendelkező Dér Csaba kiadását Szerbia is kérte. Marie Benesová cseh igazságügyi miniszter - tekintettel az érintett által a két országban elkövetett bűncselekmények súlyára és az ezekért járó büntetések mértékére - Magyarország mellett döntött - pontosított a szóvivő. 
Dér Csabát március 1-jén a prágai Amadeus szállóban tartóztatta le a cseh rendőrség. Az akkori közlemény szerint a letartóztatáskor hamisított iratokat, két pisztolyt és lőszert találtak a bűnözőnél, akit a csehek azóta fogságban tartottak.  A több gyilkosság elkövetésével gyanúsított 38 éves férfi ellen a holland, a magyar és a szerb rendőrség adott ki nemzetközi elfogatóparancsot. A hollandok a saját ügyüket később átadták a magyaroknak. A prágai bíróság, amely a magyar és a szerb kiadatási kérelmet megvizsgálta, úgy találta, hogy az érintett mindkét országnak kiadható. A végső döntést ezért a cseh igazságügy-miniszternek kellett meghoznia.
Dér Csaba a prágai bíróságon egyetértett azzal, hogy a hatóságok kiadják őt Magyarországnak, ahol szerinte a családja is él. Szerbiának történő esetleges kiadatásával viszont nem értett egyet, de álláspontját nem indokolta meg. A férfi Budapesten 2018. szeptember 20-án egy kétes hírnevű vállalkozóval, V. Lászlóval végzett egy parkolóban. Áldozatát térdre kényszerítette, majd fejbe lőtte. Idén januárban pedig Szabadkán, a nyílt utcán végzett egy férfival, aki valószínűleg egy helyi bűnbanda vezetőjének sógora lehetett: Dér egyszerűen kiugrott egy autóból, rámosolygott a mit sem sejtő célpontra, majd egy zacskóból kivett pisztollyal, több lövéssel meggyilkolta.