Vihar tombolt, kamiont is árokba borított a szél Szabolcsban

Publikálás dátuma
2019.06.27. 15:59
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Megállás nélkül hívják a tűzoltókat, esőtől járhatatlan utak, megbontott épülettetők maradtak a vihar nyomában.
Folyamatosan kapják a bejelentéseket a tűzoltók a kora délutáni vihar nyomán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte csütörtök a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel.Tóth Gabriella elmondta, Ajaknál kamion borult az árokba, a sok eső miatt Kékcse környékén járhatatlanokká váltak az utak, több útszakaszt pedig fakidőlések miatt kell lezárni. 
Útra borult fák akadályozzák a közlekedést Kisvárda körzetében a 4-es úton, Járminál a 49-es, Nyírmadánál a 41-es úton, valamint többek között Baktalórántházánál és Ramocsaházánál is; Gyulaházán pedig egy tornaterem tetejét bontotta meg a szél. Személyi sérülésről viszont egyelőre nem érkezett bejelentés.
A katasztrófavédelem közleménye szerint közel ezer jelzést kaptak a megyei tűzoltók: a vihar nagy erővel vonult át a megyén és rengeteg kárt okozott. . Több településen gyökerestől csavarta ki a szél a fákat, és több településen levitte a háztetőt is. Mátészalkán, a Hajdú utcában a háztetőben tett kárt a vihar, az esetnél a nyírbátori hivatásos tűzoltók segítettek. Nyírlugoson, az Acsádi utcában fa dőlt egy lakásra és a ház lakóját elzárta a külvilágtól. Az esethez a szakolyi önkormányzati egység vonult. Csengeren, a Tisza utcában a vihar szintén levitte a tetőt. Tyukodon is a háztetőt bontotta meg a szél, a helyi önkéntes tűzoltók avatkoztak be. Kisvárdán pedig a középiskola tetejét bontotta meg a szél. Az egységek folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán.
Szerző
Frissítve: 2019.06.27. 17:20

Haláláig terrorizálták áldozatukat a lőrinci uzsorások (videó)

Publikálás dátuma
2019.06.26. 17:05
Rendőrök veszik körül az egyik, zsarolással gyanúsított lőrinci férfit
Fotó: Youtube /police.hu
Az sem állította meg őket, hogy a sértett meghalt, hozzátartozóitól is követelni kezdték a már rég visszafizetett tartozás rendezését.
Hosszú ideig tartó, gyomorforgató bűncselekmény-sorozatnak vetett véget a napokban a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság: bevetési egységük hétfőn elfogott és őrizetbe vett két, uzsorázással és zsarolással gyanúsított lőrinci lakost. A két, valószínűleg rokon férfi, H. Zoltán és H. Tibor kamatos kamattal adott kölcsön nagyobb összeget egy hatvani igénylőnek, akit a rendőrség szerint aztán terrorizálni kezdtek: miután visszakapták a kölcsön összegét, életveszélyes fenyegetéssel kényszerítették további fizetésre.
A hatvani sértett meghalt, a két uzsorás pedig ezután családját kezdte el kizsákmányolni, őket is fenyegették az amúgy már rég törlesztett kölcsön egyenlítésére. A terrornak a rendőrök vetettek véget, akik otthonukban fogták el a gyanúsítottakat. Miután eljárást indítottak ellenük, a rendőrség kérte a bíróságtól letartóztatásuk elrendelését is, így várhatóan 72 óránál tovább maradnak rács mögött.
Szerző

Teljesen kiégett egy busz Óbudán - fotók

Publikálás dátuma
2019.06.26. 16:56

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A BKV 137-es autóbusza vált a lángok martalékává a III. kerületben. Személyi sérülés nem történt.
Egy menetrend szerint közlekedő autóbusz gyulladt ki Budapest III. kerületében, a Farkastorki út és a Királyhelmec utca kereszteződése közelében - írja a Katasztrófavédelem. A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat. 
Azt oltás idejére lezárták a a III., Farkastorki utat a Királyhelmec utca közelében - tájékoztatott korábban a BKK közösségi oldalán. Nem közlekedett a 137-es és a 237-es autóbusz a Bécsi út/Vörösvári út és a Körtvélyes köz, illetve a Verhovina utca között.

A XII. kerületben is lángolt egy busz

Kigyulladt egy autóbusz motortere a főváros XII. kerületében, a Szent Orbán téren. Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak és két habosított vízsugárral eloltották a lángokat. Mentőt is riasztottak a helyszínre.

Szerző
Frissítve: 2019.06.26. 17:11