Nemi erőszakkal vádolja Trumpot egy írónő

Publikálás dátuma
2019.06.22. 12:34

Fotó: MANDEL NGAN / AFP
Az amerikai elnök cáfolja a vádakat.
A New York magazin pénteken közölte E. Jean Carroll amerikai írónő történetét, aki  szerint 1995 végén, vagy 1996 elején az egyik áruházban találkozott Donald Trumppal, aki azt mondta neki egy lánynak vesz ajándékot. Elkezdtek viccelődni különféle fehérneműkről, felpróbáltak néhányat, majd az egyik próbafülkében Trump megerőszakolta őt írja a BBC cikke alapján a HVG. 
Trump tagadja, hogy valaha is találkozott volna Carrollal és szerinte a nő csak azért találta ki az erőszakról szóló történetet, hogy fellendítse új könyvének eladását.

Carroll állítja közvetlenül az erőszak után azért nem tett feljelentést, mert egyik barátja azt mondta neki, semmi esélye, hogy megnyerje a pert az üzletemberrel szemben.  Korábban már több nő is szexuális zaklatással vádolta Trumpot.
Szerző
Frissítve: 2019.06.23. 11:32

Hárman meghaltak egy párizsi lakástűzben

A tűz a hatemeletes társasház lépcsőházában keletkezett, majd átterjedt több lakásra.
Hárman meghaltak és csaknem harmincan megsebesültek szombat kora reggel egy párizsi lakástűzben - jelentette a helyi média. A rendőrség megerősítette a lakástűz tényét, a tűzoltók pedig közölték, hogy kétszáz emberüket vezényelték a helyszínre, a 11. kerületbe. A tűz a hatemeletes társasház lépcsőházában keletkezett - egyelőre nem tudják, miért -, majd átterjedt több lakásra. Egy tűzoltó parancsnok közölte, hogy reggel kilenc óra előtt sikerült megfékezni a lángokat, de eloltani még nem tudták a tüzet. A házban működik egy étterem és egy gőzfürdő is. A sérültek között van egy súlyos állapotú, és könnyebben megsérült egy tűzoltó is. 
A három halálos áldozat közül egy úgy halt meg, hogy kiugrott lakása ablakán, a másik kettő megégett.

Egy februári lakástűzben tízen haltak meg a francia fővárosban.
Szerző
Témák
lakástűz

Lezuhant egy kisrepülőgép Hawaiin, mindenki meghalt

Publikálás dátuma
2019.06.22. 09:40
King Air
Kilencen voltak a gépen.
Lezuhant egy King Air típusú kisrepülőgép péntek este Hawaiin, a fedélzeten lévő kilenc ember meghalt - közölték hivatalosan. A katasztrófa az amerikai tagállam Oahu szigetének North Shore nevű északi régiójában történt, a Dillingham nevű kis repülőtér közvetlen közelében. A tűzoltók kiérkezésekor a repülőgép lángokban állt. A tüzet eloltották, és megállapították, hogy a gépen lévők közül senki nem élte túl a balesetet. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a gép leszállni készült vagy éppen már felszállt, és lezuhant.
Szerző