Letartóztathattak egy férfit az eltűnt maglódi vállalkozó ügyében

Publikálás dátuma
2019.06.19. 10:04
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A letartóztatott L. megtagadta a hazugságvizsgálatot.
Letartóztathattak egy férfit a 41 napja eltűnt luxusautókkal foglalkozó maglódi vállalkozó, Pintér Gyula eltűnése miatt – írja a Bors. Pintér az autójával és a kutyájával együtt tűnt el, az állatot Szlovákiában megtalálták, illetve a gépjármű is valahogyan visszakerült a vállalkozó udvarára. A most letartóztatott L. az eltűnés napján biciklivel kereste fel a férfit, illetve előző éjszaka egyórás telefonbeszélgetést folytattak. A férfi egy közeli tanyán él, amiről a lap azt írja, hogy a bejáratot a rendőrség lezárta, a birtokot pedig speciális keresőkutyákkal átfésülték. A letartóztatott férfi állítólag megtagadta a hazugságvizsgálatot. 
Szerző

Fűrésszel és baltával akart behajtani tízezer forintot

Publikálás dátuma
2019.06.19. 09:07
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Négy év börtönre ítélt a marcali bíróság egy 28 éves férfit, aki baltával és fűrésszel akart behajtani egy tízezer forintos tartozást.
A Marcali környéki faluban élő vádlott januárban adott kölcsön egy ismerősének, akitől azóta többször is hiába kérte vissza a pénzét. Májusban megelégelte, hogy a sértett tartozik neki, s amikor egyszer berúgott, elment hozzá, hogy behajtsa tartozását. A sértett éppen fát vágott az udvarban, de ekkor sem tudott fizetni, mire a férfi felkapott egy baltát, s kergetni kezdte, s azzal fenyegette, megöli. Később úgy tett, mintha lehiggadt volna, békülékenyen egy melléképületbe hívta adósát, hogy ott majd megbeszélnek mindent, ám ott a falhoz vágta, s egy fűrészt szorított a torkának, s ismét gyilkossággal fenyegette. Miután elengedte, a sértett másnap kifizette adósságát, egyúttal értesítette a rendőrséget is. Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a többszörösen büntetett előéletű vádlottat, akit a bíróság négy év börtönre ítélt, illetve elrendelte korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is. Miután a verdikt ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.
Szerző
Témák
tartozás
Frissítve: 2019.06.19. 10:07

Két helyen is torlódik a forgalom az M0-son, baleset miatt

Publikálás dátuma
2019.06.19. 08:46
Képünk illusztráció!
Fotó: Népszava
Az autópálya gyáli kijárata közelében kamion ütközött védőkorlátnak, a külső sávot lezárták.
Baleset miatt torlódik a forgalom az M0-s autóúton az M1-es autópálya felé, a gyáli kijárat közelében, ahol védőkorlátnak ütközött egy kamion. A dugót tovább növeli, hogy baleseti helyszínelők dolgoztak a halásztelki csomópont közelében is. Az Útinform tájékoztatása szerint
  • az M0-s autóút keleti szektorán, az M1-es autópálya felé, a 4-es főút és az M5-ös autópálya közötti forgalomterelésben még tart a helyszínelés. A gyáli kijárat közelében a külső sávot lezárták, így az M5-ös felé csak egy sáv járható, több kilométeres a kocsisor.
  • az M0-s autóúton, a halásztelki csomópont közelében, a 16-os kilométernél a kamion műszaki mentése már befejeződött, így újra két sávon mehet a forgalom. Az M1-es felé torlódás már csak az M51-es autóút csomópontjától tapasztalható, innen a felhajtás is nehézkes. Az ellenkező oldalon, már csak Nagytétény környékén érzékelhető torlódás.
Szerző
Témák
baleset
Frissítve: 2019.06.19. 09:52